Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Virikevälineitä näkövammaisille lapsille

N-piiriläiset Lions-klubien ja piirin edustajat seuraamassa pyöräkilpailua näkövammaisten Iiris-keskuksessa 10.11.2014.  Kilpailijoina Jimi (punainen) ja Bratic (vihreä).  Kuvernööri Sini Eloholman johdolla klubit olivat juuri lahjoittaneet pyörät Iiris-keskukselle.  Lahjoituksen vastaanotti Arja Marila, joka kuvassa vastaanottaa kilpailijoita maaliin.

Lions-klubit Vantaa Helsinge, Vantaa Vernissa, Helsinki Pakinkylä ja Helsinki Roihuvuori kävivät luovuttamassa näkövammaisten lasten kuntoutus- ja viriketoimintaa varten hankittuja välineitä näkövammaisten Iiris-keskuksessa 11.11.2014.

 

”On ilahduttavaa huomata, miten klubit innostuivat tarttumaan auttamisen haasteeseen, kun tämän toimintakauden alussa lähdimme yhdessä auttamaan pieniä näkövammaisia. Hienoa on myös se, että kauden tässä vaiheessa on jo tuloksia nähtävissä ja voidaan luovuttaa välineitä heti käyttöön”, totesi N-piirin kuvernööri Sini Eloholma tilaisuudessa.

 

”Osa laitteista saadaan toimitusajoista johtuen käyttöön vasta keväällä, jolloin myös niiden hankinnan mahdollistaneet klubit pääsevät näkemään työnsä tuloksia käytännössä”, lion Sini jatkaa.

 

Leijonien hankkimista välineistä luovutettiin marraskuisena maanantaina käyttöön polkupyörät. Vastaanottajina olivat näkövammaisten lasten Sisu-kerhon seikkailuillan osanottajat.

 

”Sisukerho on vuodesta 2010 lähtien toiminut kerho, joka on tarkoitettu heikkonäköisille ja sokeille lapsille. Kerhossa kokoontuu joka toinen maanantai puolentoista tunnin ajan seitsemän 3-8-vuotiasta lasta. Kerhossa on kolme ohjaajaa.

 

Kerhossa lapset oppivat muun muassa sosiaalisia taitoja ja kehonhahmotusta tanssien ja leikin lomassa. Lisäksi kerhossa ulkoillaan, seikkaillaan, leivotaan ja askarrellaan.

 

Ennen joulua ja keväällä viimeisellä kerralla on perheiden yhteinen kerhokerta, jolloin kaikille on yhteistä ohjelmaa, ”kertoo lasten ohjaaja, lähihoitaja Heidi Hilden. ”Itse olen vetänyt kerhoa kohta 4 vuotta ja olen nähnyt, miten pienet arat lapset alkavat kukoistaa tutuissa kerhorutiineissa kasvaessaan isoiksi kerholaisiksi ja edelleen koululaisiksi. On haikean onnellista päästää koululaiset sisukerhosta eteenpäin kohti uusia kerhoja, kuten sporttiskerhon uusia seikkailuja,” Heidi kertoo omista kokemuksistaan.

 

Tilaisuuden järjestäjänä toimi N-piirin klubien yhteistyötä koordinoivaa näkövammaistyöryhmää vetävä VDG Veikko Teerioja. ”Tämä kuntoutus- ja virikevälineiden hankkiminen on jatkoa piirimme klubien yhteishankkeille, joissa ensimmäisessä hankittiin näkövammaisten lasten kuntoutuspihalle tarvittavat eläinhahmot Arne Ritari- säätiön tuella. Pihan vihki käyttöön presidentti Tarja Halonen.

 

Toinen vaihe oli lasten oppimiskeskuksen perustaminen kansainvälisen säätiömme LCIF:n tuella. Sen vihki käyttöönsä ministeri Paula Risikko,” lion Veikko kertoo.

 

”Lions- klubit voivat halutessaan edelleen osallistua virikevälineiden hankintaan. Seuraava yhteinen luovutustilaisuus, jossa klubin edustajat luovuttavat klubin hankkiman välineen pienille käyttäjilleen, järjestetään kevään 2015 kuluessa”, lion Veikko jatkaa.

 

Monta tapaa tehdä hyvää. Näkövammaisten lasten auttaminen on yksi niistä. Sikäli erikoinen, että lasten ilon kokeminen antaa aitoa mielihyvää myös auttajalle.


Teksti: Markku Talvio

Kuva: Antti Tuomikoski

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram