Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Yhä riitti kysyttävää

Piirikuvernööri Markku Vesikallion kauden viimeisellä kyselytunnilla selvitettiin jälleen kerran montaa jäsenten mielissä ollutta asiaa.

Piirikuvernöörin kyselytunnit käynnistettiin vuoden alussa uutena palvelumuotona kaikille N-piirin jäsenille. Kyselytunnilla voi kysellä mitä tahansa mieltä askarruttavaa asiaa ja piirikuvernööri sekä muut linjoilla olevat johtoryhmän jäsenet vastailevat niihin parhaan kykynsä mukaan. Vastauksia on saanut lähettää myös etukäteen sähköpostilla.

 

Toukokuun kyselytunti osui ikävästi päällekkäin liiton ID-ehdokkaiden vaalipaneelin kanssa, joten tällä kertaa linjoilla oli vähän tavallista vähemmän väkeä. Illan anti oli silti mainio ja taas selvisi monta asiaa.

Yhteistyö eri kumppaneiden kanssa oli yksi, josta keskusteltiin. Siihen tullut kysymys liittyi logojen käyttöön. Eli saako esimerkiksi sellaisten tilaisuuksien mainonnassa, jossa kerätään varoja vaikkapa Lastenklinikoiden kummeille, käyttää myös Kummien logoa? Vastaus oli kyllä saa ja on suorastaan suotavaakin, sillä se kertoo paitsi yhteistyöstämme, myös siitä mihin rahat kohdentuvat.

 

Sitäkin kysyttiin, voiko Sri Lankan lasten kummiksi ryhtyä myös ei-leijona. Siihenkin vastaus oli kyllä. Ja jos oikein hyvin käy, innostuu tuo kummiksi ryhtynyt myöhemmin liittymään myös leijoniin.

LCIF:n varoja yksityishenkilöinä kartuttavat voivat kerätä rahaa omaan Melvin Jones -plakaattiin, mutta tuon kertyneen summan voi antaa myös oman klubin pottia kartuttamaan. Klubi ei kuitenkaan voi käyttää yksittäisen jäsenen maksamia summia hyväkseen, ellei tuo jäsen kirjoita siitä klubille valtakirjaa – tämäkin tuli illan aikana esille.

 

Ansiomerkkien anomisen aikatauluja kysellään usein, niin nytkin. Presidentin 100 % merkin ehtii anoa 15.9. mennessä, merkit on tarkoitus jakaa ensimmäisessä piirifoorumissa syyskuussa.

Tuo lomake, samoin Klubin erinomaisuuspalkintohakemuksen lomake tulevat tänne piirin sivuille kesäkuun alussa. Kauden alkuun mennessä piirin sivuilta tulee myös löytymään oma logo/mediapankki, johon nuokin sijoitetaan helpommin löydettäviksi.

 

Viestintään liittyen tiedusteltiin, mitkä asiat pääsevät piirin etusivulle, mitkä somekanaville. Piirin kotisivuille ei juurikaan konserttimainoksia nosteta, koska niitä usein on paljon samaan aikaan. Sen sijaan osallistavammat yleisötapahtumat sinne voidaan nostaa etukäteen, mutta aivan erityisesti jälkikäteen toivotaan piirin sivuille kuvia ja tarinoita klubien järjestämistä tapahtumista ja hyvistä teoista. Somekanavilla voidaan konsertteja ja erilaisia keräyksiä mainostaa useampaankin kertaan. Samoin sinne nostetaan mielellään klubien aikaansaannoksia.

Valmennusten ja erilaisten luentojen tallentamista kyseltiin ja siihen tullaan pääsemään ensi kaudella.

 

Piirikuvernöörin kyselytunnit jatkuvat myös ensi kaudella, joten jo nyt voi laittaa itselleen muistiin asioita, joihin kaipaisi vastauksia.

Teija Loponen

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram