Jo perinteisellä ”Pressaristeilyllä” keskityttiin tällä kertaa pohtimaan miten sekä kansainvälisyys että paikallisuus näkyvät toiminnassamme. Tässä uutisessa on muutamia poimintoja päivän esityksistä ja antoisista keskusteluista. Ilman kansainvälisen säätiömme tukea emme voisi samalla tavalla olla läsnä sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Säätiön tuella ja apurahoilla voimme toteuttaa huomattavasti suurempia projekteja. Avun saamiselle on usein paljon laajempia merkityksiä. Sen tarkoituksena on myös tukea rauhaa ja kansainvälistä ymmärrystä.
LCIF myönsi viime toimintakaudellamme yli 39,2 miljoonaa dollaria apurahoja. Säätiön alkuajoista vuodesta 1968 apurahoja on myönnetty yli miljardi dollaria. Viime kauden aikana Eurooppaan myönnettiin yli 8,3 miljoonaa dollaria. Tästä suurella osalla tuettiin Ukrainan sodan uhreja. Meidän oman piirimme jäsenet ja klubit lahjoittivat yhteensä 17.574 dollaria. Omasta tavoitteestamme saavutimme 48,2 %. Merkittävää on huomata, että Suomeen saatiin apurahoja kaikkiaan yli 400.000 dollaria, mutta lahjoituksemme olivat kokonaisuudessaan vain puolet siitä.
Tällä kaudella pistetään paremmaksi, eikä se ole edes vaikeaa. Jos jokainen piirimme jäsen lahjoittaa kuukaudessa 2,55 euroa, pääsemme tavoitteeseemme. Tämän pystyy kerryttämään jo esimerkiksi kuukausitapaamisissa järjestettävillä arpajaisilla. Lahjoitukset pitää tehdä etupainotteisesti, jotta asioihin voidaan reagoida nopeasti, kun on tarvetta.
Risteilyllä pohdittiin yhdessä erilaisia tapoja, miten me voimme kartuttaa enemmän LCIF:n apurahakassaa. Ensi keväänä vietetään yhteistä LCIF-päivää sekä Suomessa että kansainvälisesti. Pressaristeilyn osallistuvat kehittelivät erilaisia ideoita tapahtumista, joissa me yhdessä voisimme kerätä varoja, tehdä toimintaamme paremmin tutuksi ja saada myös uusia jäseniä kiinnostumaan toiminnastamme. Kuulette varmasti lisää ”Leijonan metsästyksestä” kunhan idean kehittely etenee.
Keskustelun aiheena oli myös mitä klubi tekisi, jos saisi apurahana käytettäväksi vaikkapa 10 000 tai 20 000 euroa? Varojen kartuttamisen lisäksi pohdittiin millaisia palveluaktiviteetteja voisimme toteuttaa hiukan suuremman apurahan tuella. Hyviä ideoita syntyi jatkokehittelyä varten.
Palvelukohteita, joista valita, on yhteensä 8: näönsuojelu, nälän voittaminen, nuorison tukeminen, hätäavun jakaminen ja humanitaarisiin tarpeisiin vastaaminen sekä diabetes, lasten syöpä ja ympäristönsuojelu.
Risteilyn 57 lionin voimin syntyi paljon hyvää keskustelua ja ideoita. Näiden kehittelyä jatkamme illalla 2.11. klubien LCIF-koordinaattorien, lohkonpuheenjohtajien ja muiden piirimme osallistujien kanssa.
Suuret kiitokset kaikille osanottajille. Tehdään hyviä asioita yhdessä.
Merja Carlander
N-piirin LCIF-koordinaattori