Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Yksi rokote, yksi elämä

Leijonien organisoimana yhdellä dollarilla pystytään antamaan tuhkarokkorotoke.  Yhdellä rokotteella pelastetaan yksi elämä.  LCIF-koordinaattori Tuomas Aunilan N-piirissä lokakuussa vetämän kampanjan tavoitteena on pelastaa 20.000 lapsen elämä.

Piirin LCIF-koordinaattori Tuomas Aunila vetoaa artikkelissaan klubeihin ja leijoniin tuhkarokkorokotekeräykseen osallistumisen puolesta.  Aihe on vetoava: Elämä 20.000 lapselle.

 

"Tuhkarokko on yksi nopeimmin leviävistä, mutta myös helpoimmin ehkäistävistä taudeista koko maailmassa. Se on vieläkin tappava uhka ihmisille sellaisilla alueilla, joilla ei ole mahdollisuutta rokotuksiin. Tuhkarokko on suurin rokotuksella ennaltaehkäistävissä oleva tauti, joka aiheuttaa kuolemaa lasten keskuudessa.

 

Vuonna 2000 ennen kuin tuhkarokkoaloite perustettiin, yli 562 000 lasta kuoli joka vuosi tuhkarokon aiheuttamiin komplikaatioihin. Vuonna 2013 noin 84% maailman lapsista oli saanut rokotuksen ensimmäiseen ikävuoteen mennessä, mutta yhä vieläkin 330 lasta kuolee joka päivä tuhkarokon takia. Tänään lionit, LCIF ja yhteistyökumppanimme tekevät työtä saavuttaaksemme nämä lapset, joita ei ole vielä rokotettu.

 

Vuonna 2013 LCIF ja lionit ilmoittivat uudesta yhteistyösuhteesta GAVI Alliancen kanssa. Osana tätä yhteistyösuhdetta lionit ovat sitoutuneet keräämään $30 miljoonaa

 

 Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelman hyväksi Lions Clubs Internationalin 100-vuotisjuhliin mennessä vuonna 2017. Tämän tavoitteen saavutettaessamme GAVI Alliance  on sitoutunut lahjoittamaan toisen $30 miljoonaa ohjelman hyväksi oman Matching Fund-rahastonsa kautta, jonka suurimpina tukijoina toimivat Ison-Britannian kehitysministeriö ja Bill and Melinda Gates Foundation.

 

LCIF on aina perustanut toimintansa tehokkaisiin yhteistyösuhteisiin ja paikallisiin Lions Clubeihin, niin myös tuhkarokko-ohjelmassa. Näin lahjoitetut varat voidaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyväksi ja avun perille meno voidaan varmistaa.

 

Hyvien yhteistyökumppanien kautta Yksi rokote, yksi elämä: Lionien tuhkarokko-ohjelmassa myös rokotteen hinta on saatu mahdollisimman kustannustehokkaaksi. Yhden rokotteen ja mahdollisesti pelastetun ihmisen hengen hinta on ainoastaan $1.

 

Syyskuun SuurPNAT:ssa haastoin piirimme LCIF-koordinaattorina kaikki piirimme klubit mukaan talkoisiin. Tarkoituksenamme on tarjota yhdessä Gavi Alliancen kanssa rokotus 20 000 lapselle lokakuun aikana. Osuudeksemme jää kerätä $10 000 LCIF:n tuhkarokkorokotus –ohjelmalle ja toisen osan lahjoittaa Gavi Alliancen Matching Fund.

 

Käytännössä tämä tarkoittaa $150 lahjoitusta kaikilta piirimme 74 lionsklubilta ja kahdelta liitännäisklubilta. Summa ei ole varmasti liian iso millekään klubille ja kun otetaan vielä huomioon, että varat ovat MJF-kelpoisia, eli niitä voidaan käyttää myös Melvin Jones-jäsenyyksien hankintaan. Tämän lisäksi klubit voivat ilmoittaa jokaista lahjoitettua dollaria kohden yhden hengen 100-vuotispalveluhaasteeseemme. Yhdessä meissä on voimaa, annetaan elämä 20 000 lapselle."

 

Tuomas Aunila

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram