Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Yli kellonympärystän piirikokouspäivä Loviisassa

Jokakeväinen yli kellonympärystän kestävä N-piirin piirikokouspäivä pidettiin Loviisassa lauantaina 13.4.2019.  Ensimmäinen kokous alkoi klo 10 ja iltajuhla päättyi puoliltaöin.  Kokoukset pidettiin Loviisan keskustassa Generalshagenin koululla ja iltajuhla vietettiin äskettäin kunnostetussa historiallisessa ravintolassa Loviisan Kappelissa.

 

 

Piirikuvernööri Heikki Tuomalan johdolla pidettiin aamupäivällä piirihallituksen kokous, puolilta päivin avajaisjuhla sekä iltapäivän kestänyt vuosikokous.  Aamun piirihallituksen kokouksessa päätettiin viimeisistä valmisteluista iltapäivän vuosikokousta varten.

 

Rauhanjulistekilpailun kolme parasta

 

Vuosikokouksen avajaisjuhla aloitettiin klo 12.00.  Juhlassa palkittiin Rauhanjulistekilpailun kolme parasta: 1. Eila Kosunen, 2. Isabel Stormbom ja 3. Sandra Autio.  Voittajatyöt on nähtävänä tämän jutun kansikuvassa.

 

Avajaisjuhlan juhlapuheen piti dosentti Erkki Teräväinen Helsingin yliopistosta.  Suomihan on yhdistysten luvattu maa.  Dosentti Teräväinen keskittyi selvittämään erilaisten yhdistysten ja hyväntekeväisyysjärjestöjen vaikutusta Suomessa historian eri aikoina.

 

Kaikki N-piirin ehdokkaat esittäytyivät kauden 2019-2010 virkoihin.  Esittelyn aloitti Liiton puheenjohtajaehdokas, Liiton nykyinen varapuheenjohtaja Aarne Kivioja.  Muut valinnat tehtiin Loviisan kokouksessa, mutta Liiton puheenjohtaja valitaan vasta kesäkuun alussa 8.6. Kalajoen vuosikokouksessa.

 

Ehdokkaat N-piirin omiin virkoihin esittäytyivät kokouksen alussa.  Sääntöjen edellyttäessä valinnat piti hoitaa suljetuin lippuäänestyksin, vaikka kuhunkin virkaan oli vain yksi ehdokas.

 

Piirikuvernööriksi kaudelle 1.7.2019-30.6.2020 valittiin Jenni Luomala.  1.varapiirikuvernööriksi valittiin Markku Vesikallio ja 2.varapiirikuvernööriksi Markku Helle

 

Kauden 2019-2020 kuvernööritiimin jäsenten esittelyt löydät . Piirihallituksen jäsenet kaudelle 2019-2020 löytyvät tämän uutisen lopussa olevasta pdf-liitteestä.

 

 

Kansainvälisiä vieraita Saksasta ja Australiasta

 

Kokouksissamme on usein kansainvälisiä vieraita, niin nytkin sekä Saksasta että Australiasta.  Vuosikokouksessa puhui mm. Lions-liikkeen kansainvälinen johtaja, saksalainen Regina Risken.   Saksa on niin vahva Lions-maa, joten sieltä on aina edustaja kansainvälisessä hallituksessa.  Suomikin on aktiivinen Lions-maa, mutta niin pieni, ettemme me aina saa edustajaa kv-hallitukseen.

 

Vuosikokouksen aikana iltapäivällä oli Anne Sokka-Tuomalan vetämänä puoliso-ohjelmaa, osallistujien mielestä onnistunut iltapäiväohjelma.  Meren äärellä kun oltiin, niin aluksi tutustuttiin ammattikalastajan arkeen. Sen jälkeen oli opastettu ateljee- ja galleriakierros Riitta Nelimarkan taidegalleriassa Bongan linnassa.

 

Iltajuhlassa vetovastuu vaihtui, kun vastuun juonnosta otti LC Loviisa/Queen Lovisan jäsen Tuula Åminne.  Iltajuhlan huipennus oli kahden Lionin ritariksilyönti. PID Jouko Ruissalo löi kuvernööri Heikki Tuomalan ja Lion Risto Kettusen ritareiksi.

 

Kokouspäivästä saa täydentävän kokonaiskuvan alla olevasta yli 30 kuvan kuvakoosteesta.

 

Teksti ja kuvat: Antti Tuomikoski

 

Piirihallitus 2019-2020.

 

 


Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram