Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Ystävänpäivän seminaari ja konsertti Järvenpäässä

Suomen Lions-liiton järjestämän Ystävänpäivän seminaarin yleisöä Järvenpäässä 14.2.2017. Panoraamakuvakooste. Kuva Tuomo Holopainen.

Suomen Lions-liitto järjesti ystävänpäivänä 14.2.2017 seminaarin ja konsertin Järvenpäässä Järvenpää-talolla.  Seminaari ja konsertti kuuluivat Punainen Sulka –kampanjaan ja Lions-toiminnan 100-vuotisjuhlallisuuksiin.

 

Seminaarissa paneuduttiin uusien nuorisotutkimusten tuloksiin ja tutustuttiin muuhun vapaaehtoistoimintaan.  Seminaarin avasi Liiton puheenjohtaja Heikki Hemmilä.  Puheenjohtaja osoitti konkreettisesti, kuinka Lioneilla on ”monta tapaa tehdä hyvää.”

 

Nuorisotutkimusverkoston entinen tutkimusjohtaja, dosentti Leena Suurpää vastasi tutkimustuloksiin vedoten kysymykseen ”Kohtaammeko nuoret tasavertaisina?”  Hän tenttasikin yleisöä ja totesi, kuinka vain kolmasosalla nuorista menee hyvin. Alustaja painotti, kuinka nuoriso tarvitsee kuuntelua, kannustusta ja luottamusta herättävää tukea.  Tohtori Suurpää on siirtynyt tammikuussa 2017 Punaisen Ristin nuorten turvatalotoiminnan johtajaksi.

 

Kaikkien tuntema kansanedustaja Hjallis Harkimo toimii Tukikummit-säätiön varapuheenjohtajana.  Hän esitteli säätiön toimintaa ja osoitti, kuinka säätiön kaikki lahjoitukset menevät vapaaehtoistyöhön.  Harkimon mukaan Tukikummit-säätiöllä ei ole lainkaan hallintokuluja.  Juuri nyt nuorille on ajankohtaista kesäduunipaikan löytyminen ja/tai oppisopimustyöpaikan saaminen. Opintojen päätösvaiheessa olevilla taas päällimmäisenä on löytää pysyvämpi työpaikka.

 

Nuorten asiantuntijaryhmä Meren perustajajäsenen Joonas Veijasen esityksen otsikko oli vaikeaselkoinen, ”Antakaa mulle ääni”.  Esityksen aikana hän pystyi avaamaan tämän vaikeaselkoisen otsikon.  Nimittäin nuorten vastauksia ei voi noin vain kuultuna ymmärtää, nuorten vastaukset pitää osata tulkita.  Tarinan muotoinen esitys oli koskettava.  Ei jäänyt epäselväksi, miten tärkeitä nuorille ystävät ovat, ystävät joiden kanssa voi luottamuksella keskustella.

 

Päätösesitelmässä Heimo Potinkara kuvaili Lionien nuorisoon kohdistuvia ohjelmia. Lionstoiminnan 100 v. juhlavuosi ohjelmineen ja palveluhaasteineen todistaa, että Lions-järjestöllä on paljon keinoja ennaltaehkäistä nuorten syrjäytymistä ja auttaa nuoria löytämään omat vahvuudet.  Lions-liiton entinen puheenjohtaja Potinkara on Lionstoiminnan 100 vuotta Suomen koordinaattori. – Seminaarin juonsi sulkalähettiläs Juuso Mäkilähde.

 

Rakkausrunoja konsertissa

 

Ystävänpäivän konsertissa kuultiin jopa rakkausrunoja, tangokuningas Kyösti Mäkimattilan kirjoittamia ja hänen itsensä esittämänä.  Rakkausrunot sopivat sen illan ohjelmaan hyvin, olihan silloin paitsi Ystävänpäivä niin myös ”Valentine´s Day”.   Mäkimattila on julkaissut jo kaksi runokirjaa, kolmatta odotellaan.

 

Kymmenmiehistä RNO-orkesteria johti kapellimestari Riku Niemi.  Esitysten välillä hän osasi yleisöä viihdyttäen heitellä ilmoille huumorinkukkasia.

 

Teksti Antti Tuomikoski ja Tuomo Holopainen

Kuvat Tuomo Holopainen ja Aarne Kivioja

 

Seminaarin alustajat.  Kuvat Tuomo Holopainen.
Seminaarin alustajat. Kuvat Tuomo Holopainen.
Säveliä seminaarissa, Joona Uusitalo. Kuva Tuomo Holopainen.
Säveliä seminaarissa, Joona Uusitalo. Kuva Tuomo H...
Lionstoiminnan 100 vuotta Suomen koordinaattori Heimo Potinkara muistutti suomalaisille kaksinkertaisesti tärkeästä satavuotisjuhlavuodesta. Kuva Aarne Kivioja.
Lionstoiminnan 100 vuotta Suomen koordinaattori He...
Illalla kuultiin Kyösti Mäkimattilan konsertti.  Kuvassa tangokuningas tunnelmoi. Kuva Tuomo Holopainen.
Illalla kuultiin Kyösti Mäkimattilan konsertti. K...
Järvenpään klubien edustajia myyntitiskin takana, Erkki Tolonen (vas.), Tapani Rahko ja Vuokko Kantanen. Kuva Tuomo Holopainen.
Järvenpään klubien edustajia myyntitiskin takana, ...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram