Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Ystäväpiirien eksoottinen tapaaminen erämaahotellissa Lapissa

Sri Lankan ystävämme nauttivat lumesta, kun eivät ennen olleet nähneet sitä kuin kuvissa. Keskellä Sri Lankan CC Duminda Munasinghe, oik. piirisihteeri Kumudu Kithsiri ja vas. lion Samantha Kithsiri.N-piirin yhteistyö ystäväpiirien Suomen Lions-liiton L-piirin, Saksan 111-OS -piirin ja Sri Lankan 306-A2 -piirin kanssa on kestänyt kymmenen vuotta.  Juhlavuotta vietettiin L-piirissä Posiolla ja Rovaniemellä niin, että juhallisuuksiin osallistui edustajia kaikista näistä neljästä piiristä.  Osa vieraista vieraili myös N-piirin tapahtumissa Helsingissä.

Juhlinnan keskipisteenä oli erämaahotelli Lapissa.  Sieltä vierailtiin Pentikin tuotantolaitoksilla Posiolla.  Vierailulla tavattiin taiteilija Anu Pentik ja hänen miehensä Topi Pentikäinen. Posiolla osallistuttiin myös Posion messuille.

Rovaniemellä seurattiin vieraille eksoottisempaa urheilukilpailua, Poro-Cup ajoja. Kilpailussa ajaja ohjaa poroa suksien päältä.  Rovaniemen vierailupäivän lopuksi tutustuttiin Arktikumiin, Rovaniemeläiseen museoon ja tiedekeskukseen.

CC Duminda Munasinghe esitti videon ”Little hearts” joka on Sri Lankan leijonien alkava projekti pienten lasten sydänsairaalan perustamiseksi. CC ei pyytänyt rahaa projektiin vaan esitti pyynnön Suomen lioneille tutkia, olisiko mahdollista saada lahjoituksena erilaisia sairaalatarvikkeita ja -välineitä tähän projektiin.

Vierailuun osallistui myös LC Vantaa / Komeettojen jäseniä samoin kuin edustajia Komeettojen saksalaisesta ystävyysklubista LC Meissen-Domstadt.
Niin ikään juhlavierailuun osallistui LC Ulvila / Olavin edustajia, LC Ulvila / Olavi on nykyisin vastuuklubi käytettyjen silmälasien keräyksestä Sri Lankaan.

Vierailun lopussa Liiton puheenjohta Heikki Hemmilä ja pääsihteeri Maarit Kuikka ottivat srilankalaiset vieraat vastaan Malmin Lions-talolla.  Vierailun yhteydessä N-piirin rahastonhoitaja Pentti Mäkinen ojensi piirin lahjan, 450 euroa, ystävyyspiirimme yhteiseen avustuskohteeseen Camilla Schoolille päivittäisten aterioiden varmistamiseen.

 

Tästä Lapinvierailusta löytyy pitempi uutisversio alla olevasta W-linkistä.

 

Teksti ja kuvat: Veikko Teerioja

 

Suomenvierailun alkuvaiheessa Sri Lankan ystäväpiirin edustajille järjestettiin vierailu Näkövammaisten liiton Iiris-keskukseen ja siitä vierailusta on juttu näillä N-piirin sivuilla päivättynä 19.2.2017.

 

Eksoottinen ystävyyspiirien tapaaminen 

Topi Pentikäinen näyttää valmista isoa vatia, taustalla oikealla PDG Matti Mälkiä.
Topi Pentikäinen näyttää valmista isoa vatia, taus...
Pentikin tehtaalla; lavoilla olevat esineet ovat menossa kuivatuskoneeseen. Yksi kuivatus kestää 11,5 tuntia ja sen jälkeen vaihto ja seuraava erä koneeseen. Kuivatuskone käy siis 23,5 tuntia vuorokaudessa.
Pentikin tehtaalla; lavoilla olevat esineet ovat m...
Kuvassa siirtokuvia jotka käsin asennetaan lautasiin ja sen jälkeen poltetaan ja lasitetaan. Kuvassa näkyy hyvin miten väri vaihtuu.
Kuvassa siirtokuvia jotka käsin asennetaan lautasi...
Tässä osa kynttilämallistosta.
Tässä osa kynttilämallistosta.
Pentikin kynttilänvalmistusmuotteja. Metallitikku, joka on näkyvissä, on kynttilän sydämenlankaa varten, joka jälkikäteen pujotetaan. Näin lanka pysyy suorana kynttilän sisällä.
Pentikin kynttilänvalmistusmuotteja. Metallitikku,...
Kiertokäynnin jälkeen meitä odotti aulassa taiteilija Anu Pentik, joka kertoi kuulumisiaan sekä kohta Helsingissä avattavasta Pentikin näyttelystä. Vasemmalla Otto kyselee lisää ja oikealla ihmeissään CS Kumudu Kithsiri.
Kiertokäynnin jälkeen meitä odotti aulassa taiteil...
Nämä taideteokset mm. ovat vierailevien taiteilijoiden teoksia.
Nämä taideteokset mm. ovat vierailevien taiteilijo...
Topi Pentikäinen kertoi eri taideteosten taustoja Pentikin taidekeskuksessa. Taidekeskuksessa oli kolme eri rakennusta, jotka he ovat vuosien saatossa remontoineet täydellisesti. Taidekeskuksessa on asuintiloja myös nuorille vieraileville  taiteilijoille.
Topi Pentikäinen kertoi eri taideteosten taustoja ...
Posion messujen avajaiset; joissa ryhmämme vieraili. Vastaanotto oli lämmin.
Posion messujen avajaiset; joissa ryhmämme vierail...
Kuva Rovaniemen Poro-Cupista ja aitauksesta, jossa porot odottelivat vuoroaan 1000 m aika-ajoa varten.
Kuva Rovaniemen Poro-Cupista ja aitauksesta, jossa...
CC Dumindalla ja CS Kumudulla oli paljon muistoesineitä mukanaan. Heillä riitti jakaa muistoja kaikille mukana olleille. Kuvassa Duminda ojentaa tuliaisen juuri isäntäpariskunnalle Erämaakeskus Kirikeskuksen omistajille lion Reijo ja lion Helvi Lantolle.
CC Dumindalla ja CS Kumudulla oli paljon muistoesi...
Vierailun virallinen osuus oli lauantai-iltana. Huomaa kansallisliput ylhäällä. Alarivissä Otto avaa tilaisuutta ja vieressä PDG Matti Mälkiä tyttärensä Emman kanssa valmistautuu esittelemään LC Posion Punainen Sulka kampanjaa, pöydällä olevia 1 kg lakritsilaatikoita, joita myös sai ostaa mukaan.
Vierailun virallinen osuus oli lauantai-iltana. Hu...
Kuvassa Oton lisäksi vasemmalta Saksan ystävyyspiirin edustajat lion Marianne Horns (LC Meissen-Domstadt) ja 1.VDG Gregor Nohlen (LC WeinBöhla).
Kuvassa Oton lisäksi vasemmalta Saksan ystävyyspii...
Lapin matkan jälkeen Sri Lankan ystävämme vierailivat Liiton toimistossa. Piirin rahastonhoitaja Pentti Mäkinen (vas.) ojensi piirisihteeri Kumudu Kithsirirille piirimme lahjoituksen 450 euroa kehitysvammaisten koululle Camilla Schoolille.  Kuvassa piirisihteeriä kättelee PDG Otfried Blümchen.
Lapin matkan jälkeen Sri Lankan ystävämme vieraili...

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram