Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Ystävyysklubit tapasivat Helsingissä

Perjantain ohjelmassa oli käynti Oodissa. Tässä ryhmäläisiä  kuuntelemassa ranskankielistä opastusta.

LC Helsinki / Revonsalmi järjesti tänä vuonna ystävyysklubeilleen Lions European Carousel –vierailun Helsingissä 27.-29.9.2019. Tapahtumaan osallistui 73 vierasta. 

 

European Carousel on epävirallinen seitsemän Lions-klubin ystävyyspiiri, joka vuosittain kokoontuu vuoroin toistensa kotikaupungeissa. Mukana on klubeja Englannin Leedsistä, Alankomaiden Haarlemista, Belgian Mechelenistä, Saksan Stuttgartista, Ranskan Bourg-en-Bressestä ja Italian Parmasta. LC Helsinki / Revonsalmi on ollut mukana vuodesta 2009 lähtien.

Klubilla oli oma työryhmä järjestämässä ohjelmaa.  Perjantain ohjelmassa oli opastettu vierailu Oodissa. Vieraat saivat siellä opastusta englanniksi, ranskaksi ja italiaksi. Lauantaina oli vuorossa vierailu Porvooseen ja illallinen Stansvikin kartanossa. Sunnuntaina ehdittiin vielä tutustua Ateneumin taidemuseon näyttelyyn ja Marimekon liikkeeseen sekä lounastaa Helsingin musiikkitalossa.

 

Carousel on täysin osallistujien itsensä maksama tapahtuma. Isäntäklubi saa perinteisesti jokaiselta vierailijaklubilta pienen lahjoituksen aktiviteettitililleen kiitokseksi järjestelyistään. Edellisellä Helsingin vierailulla, seitsemän vuotta sitten, Revonsalmen klubi käytti lahjoitukset muun muassa opettajille suunnattuun Lions Quest-koulutukseen. Koulutuksen avulla opettaja saa käytännön keinoja lapsen itsetunnon vahvistamiseksi siten, että lapsi osaa pysyä erossa päihteistä ja huumeista.

Carouselin suuri anti on myös verkostoituminen ja ajatusten vaihto eri maiden leijonien välillä. On hyödyllistä vaihtaa kokemuksiaan ja on mielenkiintoista kuulla eri klubien aktiviteeteista ja avustuskohteista. Ja aivan henkilökohtaisena kokemuksena on hienoa päästä tutustumaan eri kaupunkeihin nimenomaan leijonien opastamana, kertoo Raino Heinonen.

 

Teksti:  Raino Heinonen, Arja Oksanen
Kuvat:   Raino ja Oivi Heinonen, Arja Oksanen

Osa työryhmästä:  Raino Heinonen (vas.), Oivi Heinonen, Jorma Nisula, Lena Nisula, Markku Kuronen, Marit Oksanen ja Ritva-Liisa Kontio-Kuronen.
Osa työryhmästä: Raino Heinonen (vas.), Oivi Hein...
Vieraita Italian Parmasta
Vieraita Italian Parmasta
Ryhmäläisiä kuuntelemassa   englanninkielistä opastusta.
Ryhmäläisiä kuuntelemassa englanninkielistä opas...
Ryhmäkuva Belgian Mechelenistä tulleista vieraista
Ryhmäkuva Belgian Mechelenistä tulleista vieraista
Porvoossa käytiin opastetulla kaupunkikierroksella. Tässä kuunnellaan opastusta Porvoon tuomiokirkon pihalla.
Porvoossa käytiin opastetulla kaupunkikierroksella...
Ateneumissakin ehdittiin käydä.
Ateneumissakin ehdittiin käydä.
Musiikkitalossa lounastettiin.
Musiikkitalossa lounastettiin.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram