Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LIONS N-PIIRI

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Lohkon puheenjohtaja,  III alue, 2. lohko Annina Kuusiniemi


Miten ja koska sinusta tuli leijona?

Liityin LC Hki/Aurora klubiin 1.11.2014.

Olin tuolloin lapseni koulun vanhempainyhdistyksessä ja sen puolesta olin mukana Leijonien toteuttamassa alueemme lapsiperheille tarkoitetussa kylätapahtumassa. Siellä näin miten mukavaa yhdessä tekemistä LC Aurorilla oli ja menin kysymään miten joukkoon pääsisi mukaan.

 

Miksi olet edelleen mukana?

Olen tehnyt paljon vapaaehtoistyötä lasten kouluun ja harrastuksiin liittyvissä yhdistyksissä sekä koulujen johtokunnissa. Kun lapset ovat nyt jo isoja olen jättäytynyt pois kyseisistä yhdistyksistä. Myös lasten aikuistuminen on jättänyt enemmän tilaa omille asioille.

Viihdyn vapaaehtoistyössä. Asioiden tekeminen toisten hyväksi tuo minulle mielihyvää. Kuuluminen mukavaan yhteisöön, jonka kanssa tuotamme hyvää muille on minulle tärkeä asia. Oman leijona-klubimme kanssa meillä on hyväntekeväisyystyön lisäksi myös yhteisiä mukavia vapaa-ajan aktiviteetteja.

 

 Mikä kokemus leijonissa on ollut tähän mennessä paras, ikimuistoinen?

Yhteisöllisyys. Vuosikokoukset ovat aivan mahtava tilaisuus nähdä kuinka paljon meitä on valtakunnallisella tasolla tekemässä työtä samojen tavoitteiden eteen. Kansainvälisiin kokouksiin minulla ei ole ollut mahdollisuutta vielä osallistua, mutta uskoisin, että se antaisi vielä konkreettisemman kuvan siitä miten valtavasta organisaatiosta on kyse ja miten paljon erilaisia hyväntekeväisyyshankkeita meillä on kaiken aikaa meneillään maailmanlaajuisesti.

 

Tuleeko mieleesi jokin kommellus?

Aktiviteettejä toteutettaessa eteen tulee aina pieniä kommelluksia. Tapahtumissa on usein paljon osallistujia ja ne ovat aika hektisiä. Kiireessä erilaisten kohderyhmien ja erilaisten yllättävienkin tilanteiden parissa toimiessa eteen tulee vaikka mitä. Aina niistä selvitään maalaisjärjellä, hyvällä mielellä ja auttamisen halulla.

Aktiviteettien jälkeen kirjaamme asiat pöytäkirjaan ja pohdimme miten ensi kerralla voisimme toimia ehkä vieläkin paremmin.

 

Jos sinulla olisi taikasauva, mitä tekisit sillä lionstoiminnassa?

Monilta olen kuullut, että auttaminen on mukavaa, mutta kokoukset usein pitkästyttäviä. Toivoisin, että jäsenillä olisi tunne, että he voivat osallistua silloin, kun kivalta tuntuu.

Toivoisin myös, että jokainen arvostaisi toistensa erilaisuutta. Tämä käsittää mm. erilaisen tavan esittää asioita, toimia, jne.

 

Millaisia tavoitteita sinulla on virkaasi liittyen?

Tavoitteeni on toimia silminä ja korvina omassa lohkossani. Toivoisin pystyväni tunnistamaan, jos jossain tarvitaan uusia ajatuksia tai jonkinlaista tukea klubin toimintaan. Tehtävässäni voin eskaloida klubin toiveita, huolen aiheita tai tyytymättömyyttä ylöspäin piirille/liitolle.

Toivon voivani viedä viestiä myös horisontaalisesti eli jakaa klubien hyviä toimintamalleja toisille klubeille ja lisätä yhteistyötä eri klubien välillä.

Haluaisin viedä uusille, potentiaalisille jäsenille viestiä miksi kannattaa olla leijona. Mitä henkilö saa kuulumalla meihin ja osallistumalla vapaaehtoistyöhön. Haluaisin osata kertoa mikä erottaa organisaatiomme muista yhdistyksistä ja vapaaehtoistoimijoista – mikä tekee meistä erilaisen.

Klubien tukeminen jäsenhankinnassa sekä jäsentyytyväisyydessä on yksi tärkeimmistä tehtävistämme.

 

Kerro jotain sellaista itsestäsi, mitä muut tuskin sinusta tietävät?

Olen asunut noin kymmenen vuotta elämästäni ulkomailla. Monet läheiset ystäväni asuvat ympäri maailmaa ja pyrin tapaamaan heitä mahdollisuuksien mukaan. Koen, että leijonatyön kautta olen lähempänä vanhoja sydänystäviäni.

 

Miten sinua voi ilahduttaa?

Minua ilahduttavat mukavat ihmiset, joita voin elämässäni kohdata erilaisissa tilanteissa.

 

Miten sinut saa harmistumaan?

Edelliseen kysymykseen viitaten, minun on vaikea ymmärtää toisten ihmisten huono tai alentava kohtelu. Tähän kategoriaan kuuluu myös selän takana toimiminen.

 

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Olen kaikkein onnellisin perheeni kanssa ja silloin, kun tiedän, että heillä on kaikki hyvin.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook