Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Jorma Nisula, ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja

Miten ja milloin sinusta tuli leijona?
Laajasalossa oli vuonna 2000 Punaisen Sulan keräys. Siellä tapasin kerrostalonaapurini, joka toimi paikallisissa leijonissa. Soitin jälkeenpäin hänelle ja kyselin leijonista. Keskustelun perusteella päätin hakea klubiin. Puhuin leijonatoiminnasta myös paritalonaapurilleni, joka lähti mukaan. Hankin heti uuden jäsenen, vaikka en itsekään ollut vielä jäsen.

 

Mikä saa sinut edelleen olemaan mukana?
Alussa tärkeätä oli uusien ystävien saaminen. 20 vuotta lions-toiminnassa on opettanut minulle vapaaehtoistoiminnan palvelun ja hyvän tekemisen merkityksen, jotka molemmat motivoivat minua eniten tänä päivänä. Vastuu liiton tarvikemyynnistä motivoi myös.

 

Miten haluaisit kehittää lionstoimintaa/lionsklubien toimintaa?
Lions-toiminta tulisi saada huomattavasti paremmin suuren yleisön tietoisuuteen. Sitä joutuu liian usein selittämään aakkosista alkaen. Klubitoiminnan kehittämisessä auttaa hyvien toimintatapojen vertailu sekä klubien kesken että myös muiden järjestöjen käytäntöihin.

 

Onko sinulla muita harrastuksia?
Järjestötoiminnassa olen vetänyt puheenjohtajana viimeiset 10 vuotta Helsingin Reservin Upseerien Jääkärikerhoa. Ensi kaudeksi sain vihdoin hankittua uuden puheenjohtajan. Olen eläkkeellä, mutta aikaani vie muutaman suomalaisen yrityksen hallitustyöskentely. Pelaan tennistä ja golfia sekä mökkeilen.

 

Oliko sinulla kouluaikana jokin lempinimi? Jos oli niin kerro miten sen sait.
Ala- ja keskikoulussa minua sanottiin Jorkaksi ja kauppiksessa Nikeksi. Nimitykset tulivat ystävien keksiminä ja johtuivat siitä, että ystäväpiirissä oli kaksi Jorma-nimistä.

 

Mikä/mitkä olivat toiveammattejasi?
Lukiossa ajattelin aluksi lakimiehen uraa, mutta hain kuitenkin kauppakorkeaan, josta lukion matematiikan opettajani oli hyvin pettynyt. Hänestä minun olisi pitänyt pyrkiä Teknilliseen korkeakouluun.

 

Minkä uuden taidon haluaisit oppia?
Olen yrittänyt oppia uusia kieliä, mutta kielipääni ja kärsivällisyyteni eivät ole riittäneet.

 

Kerro jotain sellaista itsestäsi, jota muut tuskin tietävät sinusta
Olen harrastanut nuorena lintujen bongausta ja hieman kitaran soittoa.

 

Minkä elokuvan tahtoisit nähdä uudelleen ja miksi?
Olen katsonut Bond-elokuvat useita kertoja. Nyt ne alkavat riittää. ”Musta kuningatar” oli viimeksi katsotuista ehkä uudelleen katsottava. Osaan shakkia itsekin.

 

Mikä saa sinut onnelliseksi?
Perhe ja muut läheiset voivat hyvin.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram