Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Koulutusjohtaja Tiia Häyry

Miten ja milloin sinusta tuli leijona?

Leijona ja LC Helsinki Finlandian jäsen, eli Finski, minusta tuli ensimmäistä kertaa vuonna 2001. Mukaan minut houkutteli Finskien perustajajäsen Ari Säde, jonka kanssa tapasimme toisiamme työn saralla. Kahdeksan vuotta olin aktiivina mukana, sitten ulkoilin muutamia vuosia ja jäin pois toiminnasta 2012. Veri veti mukaan uudelleen vuonna 2015 ja nyt olen tuplasti klubiin liittynyt ylpeä Finski.

 

Mikä saa sinut edelleen olemaan mukana?

Hyvä porukka, hyvän tekeminen ja uuden oppiminen. Avustuskohteiden ja klubilaisten kautta on saanut tutustua moneen toimintaan ja mielenkiintoiseen paikkaan. Lions-toiminta tarjoaa myös mukavan tavan kansainvälistymiseen. Viime vuoden lopulla osallistuin Lontoossa Lion-kouluttajien viralliseen pätevöitymisohjelmaan (LCIP) ja nyt parhaillaan klubimme valmistautuu tammikuussa 2021 Helsingissä järjestettävän NSR- seminaarin järjestelyihin. Näistä molemmista on nyt jo tullut monta uutta Lions-tuttua.

 

Miten haluaisit kehittää lionstoimintaa/lionsklubien toimintaa?

Haluaisin kehittää klubien välistä yhteistyötä ja vahvojen verkostojen luomista. Klubirajat ylittävillä yhteisillä projekteilla saataisiin vipuvoimaa moneen tärkeää projektiin ja klubit voisivat toimia vastavuoroisesti mukana toistensa projekteissa. Unohtamatta tietenkään Leoja, joiden mukaan ottaminen klubien toimintaan ja tempauksiin hyödyttäisi ja hauskuuttaisi varmasti kaikki mukanaolijoita.

 

Onko sinulla muita harrastuksia?

Vapaa-ajan asuntoamme Porvoossa voisi kutsua harrastukseksi.  Toisinaan tosin suurta puutarhaa ja vanhaa taloa hoitaessa tunne on kylläkin työleirimäinen. Golfia olen pelannut parikymmentä vuotta ja se on edelleen rakas harrastus.

 

Oliko sinulla kouluaikana jokin lempinimi? Jos oli niin kerro miten sen sait.

Ytimekäs nelikirjaiminen nimi ei ole taipunut lempinimiksi, eikä lempinimeä löytynyt muistakaan ansioista.

 

Mikä/mitkä olivat toiveammattejasi?

Lapsena ja kouluikäisenä oli selvää, että minusta tulee opettaja. Harhauduin työelämään kuitenkin muualle, mutta palo koulutukseen ja valmennukseen on aina ollut mukana töissäni, ja harrastuksissa.

 

Minkä uuden taidon haluaisit oppia?

Kielitaitoisuus on sellainen asia, jota toivoisin oppivani lisää. Ja kielitaitoisuudessa sellainen taso, jotta voi helposti ja vapautuneesti keskustella kyseisellä kielellä. Portugalin oppiminen olisi seuraavana listalla.

 

Kerro jotain sellaista itsestäsi, jota muut tuskin tietävät sinusta?

Olen opiskellut gemmologiksi, eli jalokivitutkijaksi. Opiskelin brittiläisen kaksivuotisen tutkinnon ja pätevöidyin kantamaan nimikettä FGA eli Fellow of the Gemmological Association of Great Britain.

 

 Minkä elokuvan tahtoisit nähdä uudelleen ja miksi?

Viimeisin elokuva, joka on tehnyt minuun vaikutuksen, ja jonka mielellään katsoisin uudelleen, on makedonialainen dokumenttielokuva Honeyland. Elokuva kuvaa elämää Makedonian maaseudulla ja on väkevä kuvaus siitä, että omassa lähi-Euroopassammekin voi arki olla niin monen muotoista.

 

Mikä saa sinut onnelliseksi?

Perhe, ystävät, ihmiset. Uuden oppiminen ja hyvät yöunet.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram