Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Lasse Halme, III alueen 2. lohkon puheenjohtaja

Miten ja milloin sinusta tuli leijona?
Ensimmäisen kerran liityin Leijonaklubiin runsaat 20 vuotta sitten. Työkiireet ja jatko-opinnot pakottivat kuitenkin pitämään muutaman vuoden tauon ja nyt olen ollut jäsenenä reilut kymmenen vuotta.

 

Mikä saa sinut edelleen olemaan mukana?

Toiminnassa yhdistyy tavoitteellinen hyvän tekeminen mukavaan sosiaaliseen verkostoon. Molemmat ovat tärkeitä ulottuvuuksia elämässä.

 

Miten haluaisit kehittää lionstoimintaa/lionsklubien toimintaa?

Vanhalla järjestöllä on suuri vaara katsella menneisyyttä ja kääntyä sisäänpäin. Avustus- ja palvelutyön sisältö olisi hyvä kirkastaa ja toiminta tulisi hoitaa nykyaikaisella tavalla. Toimintaa ja siinä olevia ihmisiä on arvostettava, mutta turha tärkeys ja virallisuus pois.

  

Onko sinulla muita harrastuksia?
Vapaa-aikani kuluu paljolti musiikin ja lukemisen parissa. Kun jäin pois työelämästä, ajattelin tehdä asioita, joita olisin halunnut tehdä enemmän, mutta en ole ehtinyt. Aamuisin luen lehden lisäksi tunnin pari kirjoja  ja iltapäivät kuluvat kellaristudiossa. Olen tehnyt paljon omia kappaleita ja normaaliaikoina keikkailen parin bändin kanssa. Korona-aikana olen satsannut äänitysten tekemiseen ja julkaisin ensimmäisen oman kappaleen verkossa. Aikaisemmin olen ollut mukana oppikirjaprojekteissa ja kirjoittanut omiakin kirjoja. Lisäksi aikaa menee leijonatoiminnan, perhepiirin ja ajoittaisten remonttitöiden parissa.

  

Oliko sinulla kouluaikana jokin lempinimi? Jos oli niin kerro miten sen sait.
Minulla ei ole ollut koskaan vakiintunutta lempinimeä. Lapsuusvuosina leikiteltiin sanamuunnoksella: Lasse Halme – Hasse Lalme, mutta sekään ei jäänyt pitkäaikaiseksi.

  

Mikä/mitkä olivat toiveammattejasi?
En muista, että olisi ollut selviä toiveammatteja. Varhaiset nuoruusvuodet menivät jalkapallon ja musiikin parissa, myöhemmin seurakunnan nuorisotoiminnassa. Tästä avautui luontevasti myös opiskelu- ja ammattiura. Varsinaisesti opiskelin teologiaa, josta olen väitellyt tohtoriksi, mutta lisäksi myös filosofiaa, psykologiaa ja kasvatustiedettä. Seurakunnallisten tehtävien lisäksi olen työskennellyt opettajana ja työuran loppuvuodet valtakunnallisen  järjestön johtajana.

 

 Minkä uuden taidon haluaisit oppia?

Kitaransoitto ei ole aivan uusi taito, mutta haluaisin parantaa tasoani huomattavasti. Soitan päivittäin jopa tunteja ja parhaillaan työn alla on Jimi Hendrixin esittämä Hey Joe, jonka olen opetellut soittamaan tabulatuurista nuotti nuotilta samalla tavalla kuin hän – ei aivan helppo tehtävä. Lisäksi opettelen lisää äänittämistä uuden ohjelman avulla.

 

Kerro jotain sellaista itsestäsi, jota muut tuskin tietävät sinusta?

Olen melko hyvä remonttimies, vaikka se ei välttämättä näy päälle. Vanhan omakotitalon remontti antoi aikanaan perustaidot ja viime vuosina olen rakennellut perikunnan mökille terasseja ja katoksia ja lasituksia. Ja aina kekseliäästi hyvin pienillä kustannuksilla.

 

 

Minkä elokuvan tahtoisit nähdä uudelleen ja miksi?
Katselen melko paljon elokuvia ja sarjoja suoratoistopalveluista. Uusintakatselun ansaitsisi elokuva Amadeus, vaikka olenkin nähnyt sen useampaan kertaan. Mozartista ja Salierista kertova elokuva on kiehtova kokonaisuus  musiikista, lahjakkuudesta, kepeydestä, kateudesta, kuolemasta ja anteeksiannosta. Tarina on keksitty, mutta näinhän suuri taide kertoo totuuksia elämästä fiktion avulla.

 

 Mikä saa sinut onnelliseksi?

Läheiset ihmiset, soittaminen ja keikalla olo, hyvät kirjat, luonto, onnistunut rakennusprojekti.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram