Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Merja Carlander, jäsenjohtaja

Miten ja milloin sinusta tuli leijona?
Olin oikeastaan odotellut, että mielekäs tapa tehdä hyvää ja auttaa tulisi vastaan. Kun oman klubimme jäsenjohtaja Teija Loponen kysyi kiinnostustani liittyä mukaan runsas viisi vuotta sitten, ei minun tarvinnut epäröidä hetkeäkään. Teija osasi kuvata selkeästi lionstoiminnan ytimen ja kertoi myös konkreettisia esimerkkejä, miten juuri LC Helsinki/Malmittaret palvelevat lähiympäristöämme. Kaipasin myös kansainvälisyyttä, jota edellinen palkkatyöni oli tarjonnut.

 

Miksi saa sinut edelleen olemaan mukana?
Tämä toiminta on ollut paljon antoisampaa kuin osasin kuvitellakaan. Leijonana voit tehdä hyvää niin monella tavalla. Järjestö ei ole vain yhden asian liike vaan asioihin pyritään vaikuttamaan monella eri tasolla. Pyrimme vaikuttamaan paikallisesti, alueellisesti ja kansainvälisesti. Yhden ihmisen tukemisella voi olla suuret kerrannaisvaikutukset. Se jota autetaan, on usein myös valmis antamaan takaisin ja auttamaan muita. Ympäristöön ja olosuhteisiin kohdistuvilla teoilla on laajat ja kauaskantoiset vaikutukset maailmanlaajuiseen köyhyyden poistamiseen, ilmastoon ja vesien puhtauteen ja toki myös oman lähialueemme olosuhteisiin ja hyvinvointiin.

 

Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen on tuonut myös uusia ystäviä. Tässä myös oppii koko ajan uusia asioita ja oma tietoisuus ja maailmankuva laajenee. Sitä paitsi meillä on myös oman porukkamme kesken hauskaa.

 

Miten haluaisit kehittää lionstoimintaa/lionsklubien toimintaa
Toiveet liittyvät paljolti edelliseen. Monimuotoisuus ja monipuolisuus, jota myös kauden kansainvälinen presidenttimme on korostanut, liittyvät sekä tapaamme auttaa ja palvella että jäsenkuntamme monimuotoisuuteen. Erilaisten, eri ikäisten, eri sukupuolta olevien ihmisten yhdistelmällä olemme enemmän. Hyvän tekemisen tarve ei lopu. Meidän pitää löytää ennakkoluulottomasti myös uusia vaihtoehto luopumatta jo hyviksi havaituista keinoista.

 

Toiminnassa pitää olla myös hauskaa ja hyvä yhdessä tekemisen meininki. Turhaa byrokratiaa haluaisin karsia. Jäsenenä pitää viihtyä, jotta jaksaa oman arjen pyörityksen lisäksi olla mukana. Tekemälle hyvää toisille saa myös paljon itselleen. Tiesitkö muuten, että hyväntekeväisyysjärjestöissä mukana olevat ihmiset elävät tutkimusten mukaan pidempään?

 

Onko sinulle muita harrastuksia?
Luonto on rakas. Liikumme paljon luonnossa retkeillen ja sienestäen. Myös ulkomailla lomaillessa vaeltaminen on tärkeä osa. Toisaalta nykyisessä työssäni pienyritysmentorointi on osittain myös harrastus.

 

Oliko sinulla kouluaikana jokin lempinimi? Jos oli niin kerro miten sait sen.
Osa entisistä koulukavereista kutsuu minua edelleen Calleksi. Luokalla oli useampi Merja ja sukunimestä juontui tuo muunnos. Ihan tarkkaan en edes muista milloin lempinimi on ollut ensikertaa käytössä.

 

Mikä/mitkä olivat toiveammattejasi?
Kouluaikana olin kovasti kiinnostunut psykologiasta ja filosofiasta. Aikomus oli lähteä niitä myös opiskelemaan, mutta kaupallinen ala voitti. Vuosien varrella olen kuitenkin päässyt käytännönläheisesti toteuttamaan toiveammattiani erilaisissa henkilöstön johtamiseen liittyvissä työtehtävissä.

 

Minkä uuden taidon haluaisit oppia?
Koko elämä on oppimista. En oikeastaan osaa nimetä yksittäistä asiaa. Ylipäätään yritän pitää uteliaisuuden yllä uusien asioiden suhteen ja katsoa mitä eteen tulee. Voisiko siitä oppia jotakin uutta? Ehkä viittomakielen alkeet haluaisin oppia.

 

Kerro jotain sellaista itsestäsi, jota muut tuskin tietävät sinusta?
Harrastan ”salakuuntelua”. Junassa, kaupan kassalla, kuntosalilla, missä ikinä liikunkaan, kuuntelen ihmisten jutustelua. Rakastan tarinoita ja mielessäni kehittelen tarinoita heidän ympärilleen. Saatan saada myös loistavan idean tai ratkaisun johonkin pohtimaani asiaan ja usein myös opin jotakin uutta.

 

Minkä elokuvan haluaisit nähdä uudelleen ja miksi?
Näitä on paljon. Nuorempana olin elokuvakerhon jäsen ja lipunrepijänä elokuvateatterissa. Pääsin ilmaiseksi katsomaan leffoja. Ehkä vahoista leffoista jokin italialainen, jossa Anna Magnani oli pääosassa, Rooma avoin kaupunki. Elokuva oli vaikuttava italian kielestä ja Magnanin rosoisuudesta puhumattakaan.

 

Mikä saa sinut onnelliseksi?
Onnelliseksi tekevät monet pienet asiat arjessa. Tuntemattoman ihmisen hymy kadulla ilahduttaa aina. Yhteistoiminnan sujuminen, yhdessä ideointi, joka saa aikaan positiivisen kierteen. Avomiehen yllätyksenä leipoma kakku tai kukkakimppu. Omassa työssäni omien asiakkaitteni kanssa voin olla tukemassa heitä ja auttaa heitä löytämään uusia ratkaisuja uutta näkökulmaa. Tämä tekee myös minut onnelliseksi.

 

Vapaa-aikana leijonana saan usein kokea merkityksellisiä hetkiä.  Rakastan myös luonnossa liikkumista. Se on paras tapa ladata akkuja sekä fyysisesti että henkisesti. Omien rakkaiden ja ystävien kanssa vietetty aika on onnellisuuden perusta. 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram