Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Piirisihteeri Marja-Leena Turunen

Miten ja milloin sinusta tuli leijona?
Olen ollut mukana lionstoiminnassa ladynä vuodesta 1999, kun mieheni Pekka liittyi Pakinkylän klubiin. Minua pyydettiin mukaan Lions Club Helsinki/Auroran toimintaan jo sen perustamisvuonna 2006, mutta en työtilanteeni vuoksi voinut vielä silloin liittyä klubiin. Minusta tuli v. 2008 Lions-liiton tilintarkastaja ja Liiton silloisen pääsihteerin Markus Flaamingin ja puheenjohtajien positiivinen houkuttelu mukaan toimintaan täysivaltaiseksi jäseneksi johti siihen, että liityin Auroraan marraskuussa vuonna 2009, josta päätöksestä olen ollut iloinen. Toimiminen Liiton tilintarkastajana kahdeksan vuoden ajan antoi minulle laajan kuvan Lions-liiton toiminnasta ja sain sitä kautta myös hyvän pohjan klubitason toimintaan. 

 

Mikä saa sinut edelleen olemaan mukana?
On hienoa olla mukana auttamassa ja tuomassa iloa ihmisille palvelutoiminnan kautta sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia alueellamme. Meillä Aurorassa on hieno joukko aktiivisia, innovatiivisia ja yhteen hiileen puhaltavia naisia, joiden kanssa toimiminen tuo elämääni paljon iloa ja energiaa. Myös aktiivinen osallistuminen lionstoimintaan piiri- ja liittotasolla on tuonut uusia ystäviä ja Liiton vuosikokoukset iltajuhlineen ovat aina vuoden kohokohta.   

 

Miten haluaisit kehittää lionstoimintaa/lionsklubien toimintaa?
Vähentäisin byrokratiaa. Muuttaisin esim. kv raportointia aktiviteettien osalta yksinkertaisemmaksi. Aktiviteettitunnit, henkilömäärät ja kohteet voisi raportoida erilaisella alustalla tehokkaammin ja helpommin kootusti esim. puolen vuoden jaksoissa eikä aktiviteetti kerrallaan. Lisäisin jäsenten välistä yhteistä vapaamuotoista kohtaamista, niissä jäsenet oppivat tuntemaan toisensa paremmin. Tämä lisää yhteenkuuluvuutta ja vaikuttaa positiivisesti myös varsinaiseen klubitoimintaan. 

 

Onko sinulla muita harrastuksia?
Matkustaminen, kulttuuri eri muodoissa (lähinnä sydäntä teatteri, maalaustaide ja musiikki), portugalin kielen opiskelu, pilates, lukeminen, käsityöt ja mökkeily. 

 

Oliko sinulla kouluaikana jokin lempinimi? Jos oli niin kerro miten sen sait.
Minua kutsuttiin Ätäksi. En muista eivätkä sisarenikaan milloin olen tämän lempinimen saanut ja miksi. Teininä kaverit usein sanoivat minulle "Ätä, mikä hätänä?" 

 

Mikä/mitkä olivat toiveammattejasi?
Pikkutyttönä leikin innokkaasti kaupanmyyjää. Perustin vaatekaupan vaatehuoneeseemme ja käärin sanomalehtipaperiin vaatteita ja myin niitä mielikuvitusasiakkaille runsain sanakääntein. Teinityttönä halusin go-go -tytöksi, mutta päädyin kuitenkin opiskelemaan Helsingin Kauppakorkeakouluun ekonomiksi😊.

 

Minkä uuden taidon haluaisit oppia?
Minua harmittaa eniten se, että en osaa laulaa kunnolla. Se ei kuitenkaan ole estänyt minua laulamasta - mottonani "äänellään se lintukin laulaa". Leijonahenkeä laulan aina innolla. 

 

Kerro jotain sellaista itsestäsi, jota muut tuskin tietävät sinusta.
Toimiessani voimalaitoskonsernissa tilintarkastajana minulla oli tilaisuus vierailla 2000-luvun alussa Kristiinankaupungissa sijainneen tuulivoimalan huipulla konehuoneessa. Konehuoneeseen oli rakennettu tarkoituksella ikkuna vierailuja varten. Maisemat olivat huikeat ja konehuoneen melu korvia huumaava. Tämä kokemus on jäänyt mieleeni upeana elämyksenä. 

 

Minkä elokuvan tahtoisit nähdä uudelleen ja miksi?
Vaikea sanoa, mutta ensimmäisenä tulee mieleeni Pretty woman. Se on ihanan romanttinen ja siinä on onnellinen loppu. Julia Robertsin kauneus ja upea hymy ovat niin valloittavia ja Richard Gere oli tietenkin komea. 

 

Mikä saa sinut onnelliseksi?
Lastenlasten pyyteetön rakkaus ja Mummi, mummi -kutsuhuudot.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram