Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Arne Ritari -säätiö

Arne Ritari -säätiö lyhyesti

Arne Ritari-säätiö on perustettu vuonna 1986 tukemaan ja edistämään suomalaisten lionsklubien hyväntekeväisyysaktiviteetteja. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja Suomen lionsklubien omille ja/tai klubien yhteisille palveluaktiviteeteille. Säätiö hankkii varoja pääasiassa Lions klubien tai sen jäsenten tekemistä adressi-, Lions-ritari- ja Pro Ritari -lahjoituksista.

 

Säätiön asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu seitsemän jäsentä, joista yksi on Suomen Lions-liitto ry:n edellisen kauden puheenjohtaja. Hallituksen sihteerinä toimii säätiön asiamies, Timo Haasto. Säätiöllä on jokaisessa piirihallituksessa ARS-toimikuntapuheenjohtaja, joka piiritasolla tukee säätiön tavoitteita ja tekee sen toimintaa tunnetuksi yhdessä piirin ARS-toimikunnan kanssa. N-piirin ARS-toimikunta kaudella 2022-23: Pj. Annina Kuusiniemi (LC Hki/Aurora), Tuula Kaipainen (LC Helsinki/Viapori), Tuula Åminne (LC Loviisa/Queen Lovisa), Niina Minkkinen (LC Hki/Auora) ja Pekka Taskinen (LC Hki/Pakinkylä).

                                          

Apuraha klubin hyväntekeväisyyshankkeeseen

Lionsklubit toteuttavat omilla alueillaan hyväntekeväisyysprojekteja ja -hankintoja, joihin on mahdollista saada tukea säätiöltä. Apurahahanke voi olla esimerkiksi uusia välineitä sairaalan leikkinurkkaukseen, apuvälineitä näkövammaisille, nuorisotilan kunnostamishanke, defibrillaattorin hankinta kirjaston tiloihin. Lisää esimerkkejä toteutuneista apurahahankkeista säätiön nettisivuilla.

 

Ohjeet apurahan hakemiseen sekä hakemuslomake löytyvät säätiön sivulta:

Hakemus toimitetaan piirin ARS-toimikuntapuheenjohtajalle (), jolta saa tarvittaessa lisätietoa.

 

Myönnetty apuraha voi olla enintään 50% kohteen kokonaiskustannuksista. Mikäli hanke sisältää hyvin vähän klubilaisten palvelustyötä apuraha on 40% kustannuksista ja tiettyjen erikoistöiden osalta vain 30%.

Klubi, jolle apuraha on myönnetty, voi hakea uutta apurahaa aikaisintaan kahden vuoden kuluttua myöntämisestä. Samaan kohteeseen apurahaa voidaan myöntää aikaisintaan kolmen vuoden kuluttua edellisestä myönnöstä.

 

Adressit ahkeraan käyttöön

Säätiön tyylikkäät adressit sopivat moneen tarkoitukseen – onnitteluun ja osanottoon. Adressien käytön myötä kasvatamme myös lionstoiminnan tunnettuutta.

 

Adressipaketin sisällä on valmiita välilehtiä, joista voi valita tarkoitukseen sopivimman kuva-aiheen. Mukana on myös tyhjä A4, johon voi tulostaa esimerkiksi päivänsankarin kuvan ja sopivan onnitteluvärssyn.

Ohje oman kuvan käsittelyyn ja tulostamiseen:

Adressipaketti sisältää myös pienen kirjekuoren lahjakorttia tai rahalahjaa varten.

 

Adressin hinta on 10 €/kpl ja klubit voivat tilata niitä säätiön nettisivujen kautta::

 

Arne Ritari -killan jäsenyys: Lions-ritari tai Pro Ritari

Säätiö on myöntänyt ritari-arvoja eli Arne Ritari-killan jäsenyyksiä N-piirissä jo noin 200 jäsenelle. Lions-ritarikillan jäsenyys on arvostettu huomionosoitus pitkään palvelleelle ja ansioituneelle jäsenelle. Esimerkiksi klubin charter-juhla on oiva tilaisuus palkitsemiseen.

Ritari- ja Pro Ritari hakemuslomakkeet löytyvät säätiön sivulla:

 

 

Lisätietoa Arne Ritari -säätiöstä ja sen toiminnasta säätiön nettisivuilla ( ). Kaikissa säätiöön liittyvissä asioissa, mm. apurahat, adressit ja ritarikillan jäsenyys, voi kääntyä myös N-piirin ARS-toimikuntapuheenjohtajan puoleen ().

 

 

 

 

Arne Ritari, Suomen lionstoiminnan kummi.

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram