Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Jokileijonakävely keräsi ennätysmäärän lapsiperheitä 

Kalaonni suosi Oonaa: ämpäri sisälsi vappuhatun, tarroja, sorminuken, avaimenperän ja lakun.

Viiden Lions-klubin yhdessä järjestämä Jokileijonakävely keräsi ennätysmäärän kävijöitä sunnuntaina 23.4.2023 Keravanjoen rannalle..

Keväisen leppeässä ja aurinkoisessa säässä järjestetty koko perheen ulkoilutapahtuma käveltiin muutaman vuoden tauon jälkeen Keravanjoen varrella uudistetulla reitillä.

Avajaistilaisuus tapahtui teatterien edusta-aukiolla Tikkurilantien varrella. Ohjelmassa oli Simonkallion koulun kuoron lauluesitys, N-piirin alue IV:n 2. lohkon puheenjohtajan 

 tervehdyssanat sekä apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalskeen Vantaan kaupungin tervehdys. 

Kalske painotti puheessaan lasten ja nuorten oman lähipiirin toimijoiden tärkeyttä ja kertoi vapaaehtoistyön täydentävän koulun työtä ja harrastustoiminnan toimintaa. Hän totesi vapaaehtoistyön myös lisäävän lasten hyvinvointia.

.Leijonainen lasten keskellä. 

Kahden ja puolen kilometrin pituinen reitti kulki joenrantaa myötäillen Kielotielle ja edelleen Helsingin puoleista rantaa Heurekaan, kosken itärantaa Kuninkaalantielle ja edelleen Vanhaa Kuninkaalantietä Påkakseen.

Reitin varrella Jokipuistossa partiolaiset esittelivät toimintaansa ja Taukorastilla Väritehtaanrannalla paistettiin lettuja ja grillimakkaroita. Siellä sai kasvoille maalauksen ja ratsastaa keppareilla. Ketjunheitossa palkittiin kaikki osallistujat.

 

Perillä Påkaksen kotiseututalolla avautui idyllinen pihamiljöö, jonne asettautuivat niin makkaranpaistajat kahvipuffetteineen, lasten ongintateltta, VPK:n paloauton esittelijät, linnunpönttöjen ja hyönteishotellin myyjät kuin vesieuropelin vetäjät.

 

Pihapiirin ulkolavalla esiintyivät SC Vantaan Uniikit harrasteryhmä, ja Judokat esittelivät toimintaansa. SPR:n pisteessä sai harjoitella sydäniskurin käyttöä ja luontokysymysten vastauksia tarkistettiin. Pelimanniryhmä viihdytti yleisöä ja kävijät jonottivat hevosajelulle.

 

Ketjunheitto kiinnosti lapsia ja aikuisia. Tässä australialaisen Brisbane Chinese Lions Clubin Dr Peter Hon insinöörimäinen tyylinäyte. Hän oli puolisonsa Dr June Zhangin kanssa N-piirissä vierailemassa. Jokileijona-kävelyyn tutustumaan heidät toi tulevan kauden 1. varakuvernööri Outi HanslinJokileijonakävelystä kertyvä tuotto käytetään paikalliseen nuorisotyöhön. Tapahtuman järjestivät 5 Tikkurilan alueen Lions-klubia: Avia, Hiekkaharju-Sandkulla, Simonkylä, Vernissa ja Tikkurila-Dickursby. 

Riitta DahlbergJokileijonakävelyn somevastaava
LC Vantaa Vernissa
Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram