Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Joulun tunnelmaa Tonttumetsän poluilla

Sebastian, Aura, Bella ja Johanna aloittamassa Tonttumetsän seikkailua.

Jo 18. kertaa Lions Club Vantaa Vernissan järjestämä koko perheen Tonttumetsän seikkailu herätti jälleen kiinnostusta lapsiperheiden keskuudessa. Tapahtumaan osallistui sunnuntaina 26.11.2023 Tikkurilan Arboretum -Ystävyydenpuistossa peräti reilut tuhat kävijää. 

 

Tapahtuma on ollut usealle kävijälle jo perinne, mutta mukana oli paljon myös ensikertalaisia. Kävijöitä oli jo kahdessa sukupolvessa, osa omassa lapsuudessaan Tonttumetsässä vieraillut toi nyt omat lapsensa seikkailuun.

 

Vernissan hyväntekijöitä yhteiskuvassa.Tonttumetsän polut olivat saaneet valkoisen lumivaipan juuri tapahtuman kynnyksellä. Kynttilöin ja pehmoleluin koristellut tunnelmalliset polut kutsuivat seikkailuun. Lapset hyppelivät riemuissaan pehmolelulta toiselle tunnistaen polun varrelle olevia eläinhahmoja. Polun varrella olevista kylteistä saatiin tietoa alueella kasvavista puista.

 

Koivuhaan Arboretum-Ystävyydenpuistossa on 170 erilaista puulajia. Ne koostuvat havupuista, kuten kuusista, männyistä ja katajista sekä lehtipuista, kuten koivuista, pihlajista ja vaahteroista.

 

Vernissalaiset olivat koonneet Metsän eläimiä -tapahtumapisteeseen kuvia suurista metsäneläimistä ilveksistä, karhuista ja hirvistä pieniin vesieläimiin. Lintujakin tunnistettiin kuvista, muun muassa harakoita, variksia, kyhmyjoutsenia ja talitiaisia. Olipa joukossa Angry Birdsien Sakkekin!

 

Satupisteessä lapset keskittyivät kuuntelemaan kaveruudesta kertovaa satua.Satupisteessä lapset keskittyivät kuuntelemaan satuja kirjasta, jossa on jokaiselle päivälle jouluinen satu. Pitkä ja pätkä -sadussa saatiin kuulla koirakavereiden Bingon ja Rexin hyvästä kaveruudesta. Sadusta pidettiin ja sitä kommentoitiin sanoin: ”Olipa ihana tarina”.

 

Laulava tonttu ja Lucia-neito kiertelivät Tonttumetsän poluilla ja pikkutontut vilahtelivat metsässä. Polun varrella tavattiin Peikko, joka jututti lapsia ja toivotti heille hyvää joulua. Keppariradalla tyyli oli vapaa ja ratsut lensivät laukkaan. Vetokoirat ahkeroivat jälleen lukuisia kierroksia kyyditessään lapsia. Hyvät tassut - Välgörande tassas lahjoittavat koira-ajelun tuotosta 60 % Nenäpäivä-keräykseen. Lopulla se hankkii ja yllä pitää kerhon välineitä, kuten vetovaljaita ja -kärryjä.

  

Joulupukin tapaamisvuoroa odotellessa syntyi aika ajoin jopa jonoa. Odottaminen palkittiin, sillä joulupukilta sai karkin, ja hänelle kerrottiin joululahjatoiveita. Saipa joulupukki yhden kirjeenkin!

 

Buffetista ostettiin grillimakkaroita, kuumaa juotavaa ja klubilaisten valmistamia herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia.

 

Tonttumetsän seikkailun tuotto lahjoitetaan Tikkurilan seurakunnan Joulukampanja tukea tarvitseville -keräykseen.

 

Riitta Dahlberg

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram