Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kivistön joulutori heijasti yhteisöllisyyttä

Lionit  Jarkko Leino ja Jorma Sillnpää toimivat järjestyksenvalvojina joulutorilla. LC Vantaankoski on ollut alusta asti aktiivinen MarjaVerkon toimija.

Hieno talvisää ja kymmenet myynti- ja esittelyteltat antoivat mahdollisuuden kokea yhteisöllisyyttä sunnuntaina 11.12.2022 Kivistön joulutorilla juna-aseman läheisyydessä Topaasiaukiolla.

 

Tapahtuman järjestelyistä vastasi MarjaVerkko, joka on Kivistön alueella toimivien yhdistysten, yritysten, asukkaiden, kaupungin sekä muiden sosiaalisten toimijoiden muodostama yhteistyöverkosto.

 

Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen on alusta asti ollut aktiivinen MarjaVerkon toimija, oli kyse sitten järjestyksen valvonnasta, vieraslajien torjunnasta etanoineen, grillin kanssa olemisesta eri paikoissa, viime keväänä juoksukilpailun järjestäminen KYTKE-festarien yhteydessä, MarjaVerkon syysmarkkinoilla.

 

 Lions-klubi haluaa olla kehittämässä aktiivisesti koko yhteisöä yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa, ei vain osallistua toisten jo tekemään, sinänsä hienoon ja hyvään työhön.

 

Aloite joulutorin järjestämisestä tuli vuonna 2015 alueen asukkailta. Siitä asti se on toteutettu vuosittain lukuun ottamatta koronavuotta 2020.

 

 Tänä vuonna joulutorilla kävijöitä oli arviolta kolmen ja neljän tuhannen välillä. Myynnissä oli mm. käsitöitä ja leivonnaisia, asusteita ja vaatteita, lahja- ja kodintarvikkeita, joulukuusia sekä ruokaa ja herkkuja paikan päällä nautittavaksi ja kotiin vietäväksi.

 

Torilla oli myös pientä maksutonta oheisohjelmaa sekä perheen pienimmille oli maksullista ponitalutusta. Markkinapaikan vieressä sijaitseva P&T kuntoklubi Kivistö tarjosi joulutorin aikana kävijöille avoimet ovet. Ja koska kyse oli joulutorista, niin luonnollisesti joulupukki tuli tapaamaan perheen pienimpiä.

 

Kivistön alueen asukkaista suuri osa on muuttanut sinne lyhyen ajan sisällä. He ovat tulleet muualta Suomesta tai jopa muista maista tai maanosista. Sellaisessa tilanteessa syntyy helposti yksinäisyyttä, syrjäytymistä ja myös ongelmakäyttäytymistä. MarjaVerkko panostaa ongelmien ennaltaehkäisyyn. Se pyrkii edistämään kasvavan alueen yhteisöllisyyttä, yhteistyötä ja asukkaiden osallisuuden kokemusta.

 

Teksti ja kuva: Thorleif Johansson

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram