Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Leijonat lahjoittivat kolme sydäniskuria Porvooseen

Porvoolaiset Lions-klubit lahjoittivat sydäniskurin Gammelbackan ostoskeskukseen. Kuvassa vasemmalta lukien Samu Karvala LC Porvoo-Borgåsta, Leo Ahonen LC Porvoo mlk:sta, Leena Kuismanen LC Porvoo Blankasta, Jari Salonen ja Ulf Nummelin LC Porvoo Borgoensiksesta sekä K-market Gammelbackan kauppias Mathias Matsinen. Kuva Outi Paappanen

Neljä porvoolaista Lions-klubia on lahjoittanut kolme sydäniskuria kaappeineen Porvooseen. Iskurit on sijoitettu Porvoon tuomiokirkkoon, Kokonhalliin ja Gammelbackan ostoskeskukseen K-market Gammelbackaan.

 

Lahjoitukseen ovat osallistuneet LC Porvoo-Borgå, LC Porvoo Borgoensis, LC Porvoo mlk /Borgå lk ja LC Porvoo Blanka. Iskurihankintaa on avustanut taloudellisesti myös Arne Ritari Säätiö.

Iskurikaappi löytyy K-Market Gammelbackan pullonpalautuksen ja pakettipalvelun välistä. Kuvassa vasemmalta lahjoittajaklubien edustajat Samu Karvala LC Porvoo-Borgåsta, Jari Salonen LC Porvoo Borgoensisista, Leo Ahonen LC Porvoo mlk:sta, Ulf Nummelin LC Porvoo Borgoensisista ja Leena Kuismanen LC Porvoo Blankasta.Kuva Outi Paappanen-   Lions-liitto päätti 2018 kampanjasta, jonka tavoitteena on sydäniskureiden määrän lisääminen Suomessa. Selvitimme Porvoon tilanteen ja valitsimme kohteet, joissa liikkuu arjessa ja tapahtumissa huomattava määrä porvoolaisia, LC Porvoo-Borgån presidentti Samu Karvala kertoo.

Iskurihankinta ja -lahjoitus päätettiin toteuttaa syksyllä 2019 neljän porvoolaisklubin yhteistyönä. Koronaviruspandemian vuoksi lahjoituksen julkistaminen pitkittyi hiukan suunnitellusta, mutta laitteet ovat nyt kohteissaan ja käyttövalmiina.  

 

Sydäniskuri eli defibrillaattori on laite, jolla voi pelastaa ihmishenkiä. Iskurin avulla sydänpysähdyspotilaan elvytys voidaan aloittaa turvallisesti ja tehokkaasti ennen kuin hoitoalan ammattilaiset ehtivät paikalle.

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram