Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

LC Artjärvi-Lapinjärvi-Myrskylä jakoi stipendejä

 

Klubimme LC Artjärvi-Lapinjärvi-Myrskylä on vuodesta 2015 lähtien jakanut stipendejä Yliopiston ja AMK:n aloittaville opiskelijoille sekä harrastestipendejä alle 16-vuotiaille nuorille, jotka ovat lähtöisin kuntiemme alueelta. Hakuaika oli maaliskuun loppuun mennessä ja niistä ilmoitettiin lehti-ilmoituksilla ja kuntien facebook-sivuilla.

 

Klubimme toiminnan tarkoitus on pääosin auttaa alueemme lapsia, nuoria ja vanhuksia sekä hädässä olevia ihmisiä. Osallistumme myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin mahdollisuuksiemme mukaan. Apu annetaan fyysisesti tai taloudellisena avustuksena.

Näiden taloudellisten avustusten jakamisen mahdollistaa pääosin meidän Pitäjäinkalenteri aktiviteetti. Klubimme haluaa kiittää kaikkia yrityksiä, jotka ovat osallistuneet ostamalla mainostilaa tuohon kalenteriin. Me painatamme sen ja ilmaisjakeluna jaamme ne kuntiemme jokaiseen talouteen.

 

Yliopiston- ja AMK:n opiskelijastipendin arvo on 500,- ja harrastestipendin arvo on 300,-. Toivomme että nämä stipendit antavat paremmat mahdollisuudet ja kannustavat heitä kehittymään ja pääsemään tavoitteisiinsa.

Aikaisempina vuosina olemme kutsuneet stipendien saajat yhteiseen stipendienjakotilaisuuteen, mutta tällä kertaa se ei ole ollut mahdollista pandemian vuoksi. Tämän vuoksi ei ole ollut mahdollista saada lehteen heistä yhteiskuvaa. Toivoimme kuitenkin että stipendien saajat voidaan kuvallisesti julkaista ja pyysimme heitä lähettämään oman kuvan julkaistavaksi.

Kuvan ylempi rivi on Yliopiston aloittaneet stipendien saajat järjestyksessä vasemmalta oikealle:

1.     Johanna Pallas, Lapinjärveltä

-Johanna opiskelee kirjallisuustiedettä Åbo Akademi ja tavoitteena on työskennellä kulttuurin parissa.

2.     Anni Jordberg, Myrskylä

-Anni opiskelee varhaiskasvatuksen opettajan tutkintoa Turun Yliopistossa, Rauman opettajakoululaitoksella ja tavoitteena valmistua kolmessa vuodessa ja palata sitten Myrskylään.

3.     Kia Mälkiä, Myrskylä

-Kia opiskelee kemiaa ja sivuaineina biologiaa ja matematiikkaa Jyväskylän Yliopistossa ja tavoite on valmistua kemian maisteriksi vuonna 2024.

4.     Mandi Rantala, Lapinjärvi

-Mandi opiskelee englanninkielen aineenopettajaksi Upsalan Yliopistossa

 

Kuvan alempi rivi on AMK:n opiskelun aloittaneet ja harrastestipendin saanut järjestyksessä vasemmalta oikealle:

5.     Patrik Hömppi, Artjärvi

-Patrik opiskelee Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella ja mihin poliisitehtävään hän erikoistuu selviää myöhemmin.

6.     Sonja Lautamäki, Lapinjärvi

-Sonja opiskelee LAB Ammattikorkeakoulussa, Lappeenrannassa ja hän haluaa tehdä työtä ihmisten parissa ja auttaa heitä. Sen tähden hän opiskelee sosionomiksi.

7.     Axel Malén, Lapinjärvi

-Axel opiskelee Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa, Kouvolassa, tradenomiksi

8.     Oskari Juures, Artjärvi

-Oskari on harrastestipendin saaja. Hän harrastaa talvella ampumahiihtoa sekä murtomaahiihtoa ja kesällä yleisurheilua ja suunnistusta. Tällä kaudella hän on voittanut maastohiihdossa Lahden piirikunnallisissa M12-sarjassa kultaa. Hän on myös osallistunut tällä kaudella ensimmäistä kertaa ampumahiihdon SM-kisoihin sarjassa M13 ja sijoittunut yhteislähtökisassa heti kahdeksanneksi. Tavoitteena hänellä on voittaa ampumahiihdosta tai murtomaahiihdosta joskus SM-mitalli.

 

Näiden stipendien lisäksi annamme yläasteen päättäville opiskelijoille opettajien valinnan mukaan 100 euron stipendin Orimattilan yläasteella yhdelle artjärveläiselle ja yhdelle myrskyläläiselle sekä Elimäen yläasteella yhdelle lapinjärveläiselle.

Klubimme toivotta onnea ja menestystä kaikille stipendien saajille! Unelmoikaa ja luokaa tavoitteita, sitoutukaa niihin tekemällä työtä. Niin unelmat toteutuvat.

 

Kuvat saatu stipendiensaajilta.

 

Jari Lähdemäki

Tiedottaja

LC Artjärvi-Lapinjärvi-Myrskylä

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram