Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Kohti kestävää kehitystä

 

4.5.2019
Suomalainen naudanliha on ekologista. Siinä saadaan yhdessä lihakilossa vietyä huomaamatta mutta laillisesti jopa 19.000 litraa vettä Suomesta vesipulasta kärsiviin maihin. Onko tässä uusi suomalainen ekologinen kestävän kehityksen hittituote!
2.4.2019
Ihmiskunnalla on kaksi suurta tavoitetta, ikiliikkujan ja fuusioydinvoimalan rakentaminen. Molemmat vielä saavuttamatta. Ikiliikkujan rakentaminen ei onnistu edes teoriassa, fuusiovoimala on teoreettisesti mahdollinen .


Nykyisin käytössä olevat ydinvoimalat ovat ns. fissiovo...
25.2.2019
Kiinassa aavikoituminen laajenee. Sitä torjutaan massiivisella puiden istuttamisella. Väärän puulajin istuttaminen on aiheuttanut paljon vahinkoa. Vain paikoin on aavikoituminen saatu pysähtymään.

Kiinan väestö on 20 % koko maailman väestöstä mutta viljelysmaata on...
24.1.2019
Lähes 200 valtiota osallistui viime joulukuussa YK:n järjestämään ilmastonmuutoksen vastaiseen kokoukseen Puolan Katowicessa.
Kokonaisuuden kannalta kokouksen tulokset olivat paremmat kuin mitä ennakkoon uskallettiin odottaa , totesi ministeri Kimmo Tiilikainen.

It...
2.1.2019
Monitahoinen muovi haastaa niin hallinnon kuin kansalaiset koko maailmassa. EU pyrkii järjestämään sekä säädökset että kierrätystekniikankin mallikelpoiseksi. Muu maailma kaukana perässä. Suomi tässäkin kehityksen kärjessä, jopa tiennäyttäjä.

Nyt on käynyt koko maai...
22.10.2018
Hiilensidontaan pidetään parhaana keinona kasvavaa metsää. Metsittäminen onnistuu joka puolella maapalloa ja sitä pystyvät kaikki kansat tekemään. Onko puiden istuttaminen nopein, yksinkertaisin ja käyttökelpoisin menetelmä ilmaston muutosta vastaan, siis ihmiskunnan pelastuskeino!

Raskaalla...
6.10.2018
Suomi ei ole mikään pahnueen pohjimmainen vaan on vähentänyt päästöjä eniten Euroopassa. Suomi pystyi vähentämään hiilidioksidipäästöjä viime vuonna peräti 5,9 %.

Euroopan elintarvikevirasto on tutkinut Euroopassa myytävän ruuan kasvinsuojeluainejäämiä. Suomen jäämät ovat pienimpiä, joten Suo...
26.5.2018
Hidastuuko Atlantin termohaliinikierto, Golf-virta, edelleen. Nyt hidastuminen on jo lähes 15 %, entä lähitulevaisuudessa? Saammeko valita tuleeko meille Siperian vai Alaskan ilmasto.
Onko puukivi uusi rakennusmateriaali siellä missä ennen käytettiin joko puuta, kiveä tai betonia? Uusi materiaali...
18.4.2018
Vantaalla kehitetty uusi termi, hiilikädenjälki, jolla kuvataan ilmastonmuutosta ehkäiseviä toimia. Vantaan Energian tavoitteena Suomen puhtain kaukolämpö.
Jäävätkö Tuomiopäivän Holvi ja Huippuvuoret nousevan merenpinnan alle. Ilmastonmuutoksen tapahtumat nopeita ja tulevat tapahtumat ehkä ennu...
23.3.2018
Onko arktis muuttunut lopullisesti? Tutkijat arvioivat ettei paluuta entiseen ole. Arktis muuttuu nyt nopeammin kuin koskaan ennen. Pohjois-Amerikassa kyliä huuhtoutuu mereen ja asukkaista tulee ilmastopakolaisia lähitulevaisuudessa.
Jakamistalous on tulevaisuutta, sekä yksityisesti että eri yrit...
18.2.2018
Vain kymmenen suurta jokea maailmassa kuljettaa meren muovista 90 %. Näistä 8 on Aasiassa ja kaksi Afrikassa. Amerikan manner ja Eurooppa ovat panostaneet jokivesien puhtauteen merien hyväksi.
Suomalainen kierrätysalan erikoisyritys pian maailman huipulla. Tracegrow Oy erottelee alkaaliparistoje...
29.1.2018
Puut kasvavat jopa 25 % paremmin kaupungissa kuin metsässä. Ne tykkäävät kaupungin lämmöstä, saasteista sekä liikenneruuhkista ja ihmisvilinästä ja lemmikkieläimistä. Haaste kaupunkilaisille istuttaa kerrostalojen pihat ja vapaat tilat metsän puille.
Loppuuko vesi Kapkaupungista huhtikuussa. As...
17.1.2018
Suomen ensimmäinen sähkölautta, Elektra, on kuljettanut autoja jo kesästä lähtien hyvällä menestyksellä Paraisten ja Nauvon välillä. Latausaika riittää eikä apukoneita tarvita ellei sähkönjakelu ole poikki.
Suomen maailman parhaisiin luettava metsien hoito ja YK:n vaatimusten mukainen Suomen mets...
21.12.2017
Onko saatu jo jotain aikaan ilmastonmuutoksen torjunnassa? Otsoniaukko on pienetynyt ja happosateet vähentyneet. Yhteiset kansainväliset päätökset on viety toteutukseen ja hyvät tulokset näkyvät.
Terästeollisuus tuottaa n 6,5 % maailman hiilidioksidista. Suomessa on meneillään Hybrid-tutkimushank...
19.11.2017
Suomalainen pieni muotitalo esitteli maailman ensimmäisen sarjatuotettavan kierrätysvaatemalliston. Tämän MEM-malliston on suunnitellut Remaken ompelijamestari Paula Malleus.
Suuri ilmastokokous Bonnissa on jatkoa pitkälle kokoussarjalle, joka alkoi v. 1985 kansainvälisellä yleiskokouksella Wieni...
1.11.2017
Muovia on valmistettu yli 1000 kg jokaista maapallon asukasta kohti. Muovituotteet ovat yleensä kertakäyttöisiä, mutta muovi aineena on lähes ikuista. Tuotanto on aloitettu 50-luvulla ja tahti vain kiihtyy.
Tuleeko Siperiasta rehevä savanni? Mammuttiaron palauttamiseen Venäjälle tarvittaisiin 3...
22.10.2017
Kangasalle kierrätyspuisto, Porvooseen kierrätyskaappi, molemmat alansa ensimmäisiä ja tosi tarpeellisia. Kansalaisen lausunto: Molempia on jo odotettukin.
Elinkeinoelämä ja monet kunnat sekä yksityiset kodit ja kesämökit lähteneet aktiivisesti rakentamaan aurinkovoimaloita. Tämä puhtaan energia...
23.9.2017
Kohti Kestävää Kehitystä ei päästä ilman kemianteollisuutta. Suomessa ala oli pitkään suurin vientitoimiala, mutta metsäteollisuus meni vasta hiljattain ohi.
Ennennäkemätön kukkaloisto Chilen autiomaassa, 1000 eri kasvilajia. Seitsemän vuoden sateet tulivat yhdessä yössä. Onko tämä ilmastonmuu...
30.8.2017
Etelä-Eurooppa kuivuuden kourissa. Lämpöennätyksiä, mm. Espanjassa 47 astetta ylitetty. Sateita saatu poikkeuksellisen vähän. Viljan, vihannesten ja viinin sadoista suuria menetyksiä.
Saako turisti kohta turpiinsa? Paikallisten asukkaiden ja etelänmatkailijoiden välillä kitkaa. Suositaanko turis...
6.8.2017
Suuri kädenvääntö alkanut Suomen metsien kasvukyvystä ja hiilidioksidin sidontakyvystä EU:n ilmastotavoitteissa. Suomen puuntuotannon kasvu ja metsien hiilinielun toimintakyky ei ole saanut EU:ssa vielä riittävää ymmärrystä.
Helsinkiin saadaan Euroopan ilmastotutkimuksen Actrisin päämaja sekä kas...
19.7.2017
”Päin helvettiä mennään”, ennustavat futurologit sekä faktojen pohjalta että humanitäärisin perustein. Maapallon elonkehän romahdus on verrattavissa asteroidin syöksyyn maapallon pintaan.
Kiinteistöjen aurinkosähkön varastointiin yllättävä ratkaisu tosi läheltä, käytetyt sähköautojen akut sopivat...
27.5.2017
Maailmassa ei ole kaikille ruokaturvaa. Nälkää kärsii tällä hetkellä vajaa 2 mrd. ihmistä ja tilanne pahenee monilta osin. Väestönkasvu ja ruokatottumukset saattavat tehdä yllätyksiä, jotka yleensä ovat huonoja.
Uudet energiamuodot toimineet huippujen tasaajina, nyt tähän rooliin tulevat fossiili...
1.5.2017
Onko tiede jo löytänyt muovimadon. Hajottaako mehiläisvahalla elävä vahakoisan toukka myös polyeteenin?
Pajuhiilellä maailman nälkää torjumaan. Pajubiohiiltä tuotetaan nykyisin pyrolyysimenetelmällä, se toteuttiin ennen kytöviljelynä Suomessa n. 1000 vuoden ajan.
Joensuusta johdetaan Euroopan...
1.5.2017
Nesteen uusiutuvan biodieselin keksintö osoittautui miljardien arvoiseksi. Tämän NEXBTL-tuotteen valmistajana yhtiö on nyt maailman suurin.
Arktinen alue lämpenee monin paikoin kaksi kertaa nopeammin kuin etelässä. Suomessa luonto muuttunut paljon enemmän kuin huomataan. Lajit muuttavat, niin elä...
27.3.2017
YK:n määrittelemät Kestävän Kehityksen 17 tavoitetta, Agenda 2030 maailman virallisin tämän alan kehitysohjelma. Tavoitealueet jakautuvat vielä alaohjelmiin.
Kerskakulutuksen aika on ohi, tarvitsemme kohta neljän maapallon verran luonnonvaroja, mahdoton yhtälö, kiertotalous voi pelastaa EU:n Ecod...
19.3.2017
Sähköä varastoidaan Pohjoismaiden suurimpiin akkuihin, sähkön kulutus ja tuotanto eriaikaista, joten varaukselle tarvetta.
Ilmastonmuutos vaikuttaa merkittävästi kansainväliseen sijoitustoimintaankin, ilmastomuutosriskit kiinnostavat sijoittajia
Rolls Royce käynnistää älylaivatutkimuksen ja mo...
19.2.2017
Intialainen laitos tehnyt todellisen keksinnön hiilidioksidin talteenotossa ja hyödyntämisessä. Leivinpulverin salainen resepti löytyi hiiliprosessissa.
Kuluttajan tuottamalle muoviroskalle alkaa olla jo kysyntää, onkohan tuotanto riittävällä pohjalla.
Puurakentamisen uusi tunnussana, CLT, tu...
13.2.2017
Maanpäällistä helvettiä ennustetaan jos USA:n ja Kiinan hopeajodidi-sadetanssi ja mikroaaltopommitus muuttavat sääolot pahemmiksi kuin koskaan ihmisen aikana.
Uutta tarkastelukulmaa ilmastokeskusteluun, onko peli jo menetetty?
YK vaatii matkailulta kestävän kehityksen toteutumista, liikenteen...
29.1.2017
Tuleeko valkuaisvallankumous, metanotrofi-bakteerit hapettavat ilmakehän kaasuista ravinteita, ihmisille ja eläimille.
Avomaatuotanto on hyötynyt vielä ilmastonmuutoksesta, toisaalla on jouduttu lähtemään kotiseuduilta ilmastopakolaisiksi.
Auringon lämpö pakastaa Yrjö Wigren Oy:n lihanjalo...
2.1.2017
Lämpimin vuosi 115000 vuoteen. Kahvifarmarit vaikeuksissa Costa Ricassa.
Lentokoneen rakenteissa biomimetiikkaa toteutetaan 3D tulostusmenetelmillä.
Suomen metsissä titaanien taistelu: kuusi valtaa merkittävästi metsän männyltä 25 vuodessa.
HSY kehittää sopivaa menetelmää fosforin kierrätyk...
11.12.2016
Lionien aurinkokeitinprojekti pääsemässä käytännön toimiin Keniassa.
Suomen energia- ja ilmastostrategia nostaa uusiutuvia ja biopolttoaineita ja yhdistettyä sähkön ja lämmön tuotantoa. EU-raportin painotukset hieman eri perusteilla.
Pieni ilouutinen luonnosta: kasvit ovat imeneet hiilidioksi...
12.11.2016
Venäläinen Yandexin konesali lämmittää Mäntsälän asuntoja.
Sisäilmaa puhdistetaan luonnonmukaisesti Naturventionin älyviherseinällä.
Suomella mahdollisuus kehittyä kiertotalouden esimerkiksi ja mallimaaksi lähivuosina.
Kasvaako tulevaisuuden pihvi laboratorion kantasoluparilassa, eikä enä...
24.10.2016
Terveellistä silmusalaattia ilman aurinkoa ja multaa.
Puukaasutinautolla 100 km tunnissa 36 kilolla pilkkeitä, tuleeko häkäpönttö takaisin?
Lapuan Peruna parantaa solunesteiden hyödyntämistä ja samalla biotaloutta
Saadaanko ydinvoima pidettyä tilapäisenä, syrjäyttääkö biometanointi sen?
...
9.10.2016
Encore , jäteyhtiö, joka maksaa jätepaperista ja pahvista käyvän hinnan.
EU, ilmastojohtajana itseään pitävä, ehti vielä mukaan ratifionti-kilpailuu
Kat-Metal ”louhii” jalometalleja romuautojen katalysaattoreista.
Suomeen mahtuu vielä paljon pieniä energian tuottajia.
25.9.2016
Vuoliainen ja Alppisalvos opettavat suomalaisille hirsitalon veistoa.
LNG, Liquified Natural Gas, nesteytetty maakaasu tulee meri-ja raskaisiin maakuljetuksiin.
New Yorkin katoilla viljellään suomalaisella kasvihuonetekniikalla.
Airbnb – majoitusta kotihotellissa, kestävällä pohjalla.
Uu...
7.9.2016
Sähködopingia ei hyväksytä huippupyöräilyssä, mutta käyttökelpoista kotioloissa.
Obama ja Xi Jinping lupaavat pelastaa planeettamme Pariisin sopimuksen mukaisesti.
Kesäkuu oli maailmanhistorian lämpimin, vieläkö lämpenee?
Turkiseläinten lannasta kansainvälinen vientituote.
Vaasassa Trans...
11.8.2016
Kesän kuumuus voi olla hengenvaarallista jopa terveelle ihmiselle, märkälämpötila, tärkeä, uusi tunnusluku.

Lumppu muuttuu kullaksi Intiassa. Kierrätysvaatteella pyöritetään miljardibisnestä.

Kaikista autoista tehdään sähköautoja sanoo Mercedes Benz.Auton
sähköjärjestelmä muutetaa...
8.7.2016
Puurakentamiselle on
tilaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.Jätemäärä vain 20%
alkuperäisestä, kutistaminen paikan päällä.Jakamistalous kehittyy voimakkaasti, pelisäännöt puuttuvat.Suurvalta tuli Suomen naapuriin. Norjassa 100-kertainen sähköautomäärä
meihin verrattuna.Hävikkimestarin avull...
9.6.2016
Kauhavalla poltettiin tuoretta puuta vahingossa, hyvillä palamistuloksilla.
Vihreät bondit osoittavat sijoittajien suurta kiinnostusta ilmasto- ja ympäristöhankkeisiin.
Evoluutio valjastettu ihmisen käyttöön luonnon kädenjälkiä parantamalla.
Vantaalla kivihiili vaihtuu kotital...
20.5.2016
Kiinalainen Kaidi on testannut Kemiin tulevaa plasmakaasutusta jo kolme vuotta
Ansiolentoon 4 kg painoisella helikopterilla
Suomessa energiakulutus on laskenut jo viisi vuotta
Tehdastekoisesti biologisia klapeja, sahanpurutusta
Tampereella Hotelli Ilveksen jäähdytysvesi otetaan sell...
8.5.2016
Freeganismilla ruokahävikkiä vastaan.
ST1 luopuu bensiinistä, mutta ei aivan pian.
Kierrätettyjä polkupyöriä ja huonekaluja joko tuunattavaksi tai suoraan käyttöön.
Aurinkovoimalla yli Tyynen valtameren.
23.4.2016
Suomalainen Azipod päihittää Rolls Roycen?
Maalämpökaivosta kesällä ” maakylmyyttä ”, talvella lämpöä.
EU on keksinyt 20 korvaamatonta, kriittistä raakamateriaalia.
Nuclear for Climate-yhdistys, ydinvoimalla hiilidioksiidipäästöjä vastaan.
Vanhoille rakennustarv...
6.4.2016
Suomeen maailman ensimmäinen sahanpurua käyttävä etanolitehdas
Metsäpirtin Multa, viemärilietteestä jalostamalla puutarhamultaa ja nurmikkomultaa
Suomen suurin bio- ja kiertotalouden keskittymä Eco3, nousemassa Nokialle
Siikaa kasvatetaan kasvihuoneen alla, myös salaatti...
21.3.2016
Tosi lähiruokaa kaupungissa - citykani pataan kerrostalon pihalta
Ihminen saanut jääkauden siirtymään, todennäköisesti jo toistamiseen
Nollakuituongelmaa pyritään ratkaisemaan Näsijärvellä
Talokohtainen levätoiminen bioreaktori kokeilukäytössä Hampurissa
Metsäluonnon monimuotoisuus...
26.2.2016
Kotisirkkasorbettia ja jauhomatomousseeta, kulinaristin huomisen menu.
Kevytmursketta liukkauden estoon.
Kuluttajalle ilmastodieetti Suomen Ympäristökeskukselta.
Automaattisatamat ovat kestävää tulevaisuutta.
Poimintoja Pariisin ilmastokokouksen tuloksista.
Pariisin ilmastokokouks...
24.2.2016
Fillaritaksi aloittaa Porvoossa keväällä
Suomi on vielä hyötynyt ilmastonmuutoksesta, mutta kuinka kauan
Saadaanko keinotekoisella fotosynteesillä energiaa
Perunat kaupasta puusta valmistetussa pussissa
Taajuusmuuttaja on sähkömoottorin ekologinen lisälaite
Rudus torjuu vie...
17.1.2016
ERENE  kehittää Euroopan maiden energiayhteistyötä
Syanobakteerit tuottavat biopolttoainetta tulevaisuudessa
Kiertotaloudella 2,5 mrd euron arvonlisä kansantalouteen
Suomi Euroopan kärjessä energiamurroksessa
Roskapoliisipäällikkö aloitti työnsä Vantaalla
1.1.2016
Puusta vaatteita ja makkarankuoria
Fuusioreaktorin koekäyttö onnistui
Muovin kierrätys aloitetaan Suomessa
Asvalteeni lämpö- ja sähkövoimalan polttoaineeksi Porvoossa
Metsä vähentää ilmaston CO2 –päästöjä
15.12.2015
Pelastaako Pariisin sopimuksen toteuttaminen ihmiskunnan?
EU painostaa TTIP-neuvotteluissa USA:n taipumista kestävän kehityksen kannalle
Mitä eroa on pörssisähköllä ja aikasähköllä?
Vanhat vaatteet toistaiseksi polttoon, ei kaatopaikoille
Hamppu, uusi ja monipuolinen biotalouskasvi
30.11.2015
PDG Heikki Saarinen ryhtyy toteuttamaan Lionien mittavaa aurinkokeittimien tuotantoprosessia
Sähkön varastointia luonnollisella tavalla
Vetyä auton tankkiin , pakoputkesta lentää vettä
Miten lentokone laskeutuu vihreästi
Kiinassa huono ilmanlaatu aiheuttaa sairauksia
29.10.2015
Sianrasva dieseliksi
Jopa miljardi ihmistä muuttaa pian maasta toiseen
Biokaasun tankkauslupaa odotetaan Vaasan Stormossenille
Sköldvikiin suunnitellaan bio-ja kiertotalouspuistoa
Suomella 4 miljardin euron säästömahdollisuus energian käytössä
30.11.2015
Suuri ilmastokokous Pariisissa
Makea vesi vähenee
Biokaasua maatilalta
Teuvalta lämpöpuuta Kiinaan
Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram