Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Uutispoimintoja 29.10.2015

Suuri ilmastokokous Pariisissa

Makea vesi vähenee

Biokaasua maatilalta

Teuvalta lämpöpuuta Kiinaan

 

 

Suuri ilmastokokous Pariisissa


Valtiot ovat kertoneet ilmastotavoitteistaan Pariisin kokousta varten. 146 maata kahdesta sadasta antoi oman suosituksensa. Pariisissa uusi, kaikkia mailta sitova tavoite on tarkoitus saada päätökseen. Tavoite on ilmaston lämpenemisen vähentäminen.

 

Makea vesi vähenee


Makean veden kulutus kasvaa maailmassa räjähdysmäisesti. Ruuan tuotantoon kuluu 2.500 kuutiokilometriä vettä vuodessa. Veden kulutus kasvaa nopeammin kuin väestö. Suomessa n. 3% vedestä kuluu ruuantuotantoon. Mutta esimerkiksi Etelä-Aasiassa n. 90% vedestä kuluu ruuan tuotantoon.

 

Biokaasua maatilalta


Suomussalmella lypsykarjatilalla lämpö ja sähkö tuotetaan omassa biokaasulaitoksessa. Laitos on rakennettu omin voimin ja sen hinta on n. 260.000 euroa. Kaasun tuotanto tapahtuu bakteerien toimesta 35-39 asteen lämmössä. Energian tuotannon jälkeen jäävä liete levitetään peltoon maanparannusaineeksi.

 

Teuvalta lämpöpuuta Kiinaan


Puu voidaan käsitellä kuumentamalla lahoamisen estämiseksi. Tällöin puu on myrkytön ja täysin luonnonmukainen. Sitä voidaan käyttää ulkorakenteisiin, terasseihin, seiniin, huonekaluihin. Suomessa tätä valmistetaan Teuvalla ja lähes kaikki menee vientiin.

 

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram