Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Nuorisovaihto ja kansainväliset leirit

 
Kansainvälinen Lions-nuorisovaihto on 17–21 -vuotiaiden nuorten pääsääntöisesti kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista kohdemaahan ja sen kulttuuriin osallistumalla kansainväliseen leiriin sekä majoittuen paikalliseen isäntäperheeseen.

Kansainvälinen Lions-nuorisovaihtotoiminta alkoi Suomessa 1960-luvulla ja se on yksi tärkeimmistä ja näkyvimmistä Lionsien kansainvälisistä nuorisotyöaktiviteeteista. Suomesta lähtee vaihtoon yleensä noin 200 nuorta ja vastavuoroisuusperiaatteen mukaan meidän vieraaksemme saapuu noin 150 nuorta eri puolilla maata järjestettäville kansainvälisille leireille. 

Näille nuorille tarjotaan myös mahdollisuus tutustua suomalaiseen elämäntapaan perheoleskelun muodossa ja tätä varten on erityisen tärkeää, että klubit etsivät aktiivisesti isäntäperheitä keskuudestaan ja lähipiiristään.

 

Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden ystävyyssuhteiden luomiselle eri puolilta maailmaa tulevien nuorten välillä sekä lisäksi mahdollisuuden kulttuurikasvatukselle ja kansainvälisen rauhan edistämiselle. Isäntäperheet pääsevät tutustumaan uusiin kulttuureihin ja tapoihin ja avatessaan kotinsa ulkomaiselle nuorelle he toteuttavat erinomaisesti ”We serve” -mottoamme.

 

Lisätietoa nuorisovaihdosta löytyy Lions-liiton sivuilta, joita päivitetään jatkuvasti. Sieltä löytyvät myös hakijan, sponsoriklubin ja isäntäperheen materiaalit. 


TässäN-piirin esitäytetty hakemuslomake:


application_form_2024_europe_uusi_esita776ytetty.xlsx


 

 

Leena Lehtihalmes

N-piirin nuorisovaihtojohtaja (YCEC)

puh. 0503575965

 

N-piirin nuorisoleiri kesällä 2024

Nuorisoleiri toteutetaan 30 nuorelle 22.7.-1.8.2024 Koulutuskeskus Sopukassa, Uusi Porvoontie 482, 01120 Västerskog. Leiriä edeltää isäntäperhejakso 14.7.-22.7.2024, isäntäperhejakson voi jakaa kahden isäntäperheen kesken. Leirin teemanimenä on ”Sea View”. Ohjelmarunkoa on alettu rakentaa ja leiritoimikunta ottaa mielellään vastaan klubien ohjelmaehdotuksia. Tiedotamme klubeja leirin suunnittelun edistymisestä.

Leirikoordinaattorina toimii piirin nuorisovaihtojohtaja Leena Lehtihalmes, leirin johtajana toimii Tiina Halmevuo ja isäntäperhekoordinaattorina Elli Yliportimo.

 

Yhteystiedot:                                 

 

                                                                

 

 

 

Isäntäperheitä kaivataan jo myt! Ota yhteyttä ja kysy lisää keneltä tahansa alla olevista isäntäperhekoordinaattoreista.

Kristiina Leinonen


Anita Tuohino


Elli Yliportimo


 Vaihtoon lähtevä varten nuori tarvitsee "sponsorikseen" paikallisen lionsklubin. Piirimme klubit löydät .

 

Tiedusteluihin vastaa Leena Lehtihalmes puh. 0503575965

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram