Suomen Lions-liitto ry

LIONS-PIIRI 107-N ry

Itäinen Helsinki, Vantaa ja Itä-Uusimaa

Pihlajamäen lionsklubin idearikas puuhamies

Haastattelin rovasti Jukka Holopaista maanantaina 27.11.2023. Päivällä oli pakkasta -13 astetta, mutta tapaamispaikka oli onneksi Tapaninvainiossa lähellä hänen kotiaan niin ettei kauaa tarvinnut pakkasessa matkata. Jukka kertoi liittyneensä LC Helsinki/Pihlajamäen jäseneksi v. 2008 Tapio Rantasen kutsusta.  Malmin seurakunnan työntekijänä hän on ollut tammikuussa kunnioitettavat 40 vuotta.

Lionsklubiin hänet sai liittymään tietoisuus siitä, että Lionsien slogan ”monta tapaa tehdä hyvää” sopii hyvin seurakunnan työntekijälle ja hyvää voi tehdä myös yhteistyössä seurakunnan kanssa. Jukka arvostaa yhteistyötä ja kutsuu mielellään muitakin tahoja yhteistyöhön klubinsa kanssa. Pihlajamäen klubin yhteistyökumppaneita ovat mm. Pihlajamäki-seura, asukastalot, kyläyhteisöt, MLL, Martta-järjestö, lähikaupat ja -yrittäjät sekä muut lionsklubit.

Omalle klubilleen Jukka on ideoinut monta hienoa aktiviteettia. Esimerkkeinä näistä mm. hävikkileivän ja -ruoan hakeminen lähikaupoista ja niiden toimittamisen jaettavaksi avun tarpeessa oleville. Klubin jäsenet hakevat leivät joka tiistaiaamu ja toimittavat ne kirkolle diakonian työntekijöiden jaettavaksi. Toinen aktiviteetti on senioriruokailun järjestäminen Siltamäen seurakuntakodilla. Yhteistyökumppaneina tässä toimivat lionsklubi  Helsinki/Malmittaret ja tänä vuonna myös Siltamäen Martat. Ruokailu järjestetään joka viikko ja siihen osallistuvien senioreiden määrä on koko ajan lisääntynyt ollen tällä hetkellä n. 50. Suurmetsän klubin jäsenet jakavat puolestaan keittoa Jakomäen ostoskeskuksella soppatykistä kerran kuukaudessa.

 

 

Rovasti Holopainen on myös huomannut, että klubin ei kannata yksin järjestää tapahtumia, vaan on hyvä hakeutua yhteistyöhön alueen muiden toimijoiden kanssa. Pihlajamäen leijonat ovat mukana Pihlajamäen kyläjuhlissa, Viikin Päivä maalla -tapahtumassa, Pihlajamäen käsityömyyjäisissä, Pihlajamäen puurojuhlassa, päiväkotien Ilon ja toivon -portailla ja myös Malmin hautausmaan pyhäinpäivän tapahtumassa ja yhteisissä pikkujouluissa naapuriklubien leijonien kanssa.


Neljä vuotta sitten Jukka ideoi suuren joulukuusen pystyttämisen ja koristelemiseen Pihlajamäkeen lähelle kauppakeskittymää ja kirkkoa. Klubin yhteistyötahoina tässä ovat Malmin seurakunta, Pihlajamäki-seura ja paikallinen S-Market. Kuusi pystytetään marraskuun lopussa tuomaan iloa kaikille Pihlajamäen asukkaille ja se on niin suuri, että pystyttämisessä ja koristelemisessa tarvitaan henkilönostinta.

Tämän vuoden toukokuussa klubi järjesti yhdessä Pohjois-Helsingin klubin kanssa konsertin ukrainalaisten äitien hyväksi. Konsertin tuotolla saatiin hankittua 20 Reiman baby-box äitiyspakkausta Fenix Finland ry:n avulla ukrainalaisille Suomessa asuville äideille, jotka eivät olleet Kelan äitiyspakkauksen jakelun piirissä.
Ensi vuoden puolella Pihlajamäen klubilla on suunnitteilla kevätkonsertti yhdessä Pohjois-Helsingin lionsklubin kanssa. 

Jukalla on Heinolassa oma Aarresaari, jonne hän pakenee kaupungin ja työn paineita ja rentoutuu siellä saunomalla ja rakentamalla, halkoja hakkaamalla, kalastamalla ja ravustamalla. Lentopalloakin hän pelaa. Ja monipuolinen työ on myös yksi voimavara.


Jukka on valmis auttamaan muita klubeja, jos ne haluavat käynnistää vastaavanlaisia aktiviteetteja omassa klubissaan. Jukkaan saa yhteyden piirin viestinnän kautta.

Teksti ja kuva: Arja Oksanen

Viestintävastaava


Toimittaja


Sosiaalinen media


Seuraa meitä
Facebook
Instagram