Kirkkojen maailmanneuvoston (World Council of Churches, WCC) 11. yleiskokous järjestetään Saksan Karlsruhessa 31.8.–8.9.2022 Kokouksen teema on Christ´s Love moves the world to reconciliation and unity ja paikalle odotetaan tuhansia kristittyjä ympäri maailman.
Kirkkojen maailmanneuvosto on kirkkojen kansainvälinen yhteistyöelin, johon kuuluu 350 jäsenkirkkoa. Organisaatio edustaa yli 500 miljoonaa kristittyä. Yleiskokous on KMN:n korkein päätöksentekoelin, ja se järjestetään noin seitsemän vuoden välein.
Kokouksen tunnus on luotu yleiskokouksen teeman visuaaliseksi ilmaisuksi. Kokoontumissymbolin muotoilu on myös saanut vaikutteita ekumeenisen liikkeen dynaamisuudesta ja moninaisuudesta sen pyrkiessä edistämään kristittyjen ykseyttä, oikeudenmukaisuutta ja rauhaa.
11. yleiskokous kokoontuu yhteen rukoilemaan teeman "Kristuksen rakkaus ohjaa maailman sovintoon ja ykseyteen" innoittamana ja saa uuttaa virtaa Kirkkojen maailmaneuvoston työhön pitkäksi aikaa kokouksen jälkeenkin.
Symboli muodostuu neljästä elementistä:
- Risti: yleiskokouksen teema on vahvistus siitä, että Kristuksen myötätuntoinen rakkaus muuttaa maailmaa Pyhän Hengen eläväksi tekevässä voimassa. Tunnuksessa näkyvästi sijoitettu risti on Kristuksen rakkauden ilmaus ja viittaus KMN:n perustusasiakirjan ensimmäiseen artiklaan.
- Kyyhkynen: Kyyhkynen on rauhan ja sovinnon universaali symboli. Se symboloi Pyhää Henkeä ja viittaa myös syviin raamatullisiin toivon ilmauksiin.
- Ympyrä: tuo mieleen koko asutun maailman (oikoumene). Se tuo mukanaan tunteen yhtenäisyydestä, yhteisestä tavoitteesta ja uudesta alusta. Ympyrää inspiroi myös sovinnon käsite. Kristittyinä olemme olleet sovitettu Jumalan kanssa Kristuksen kautta, ja seurakuntina toimiessamme olemme anteeksiannon ja rakkauden edistäjiä sekä yhteisöissämme että niiden ulkopuolella. Ekumeeninen liike on vastannut kutsuun yhtenäisyyteen ja sovintoon päättäväisellä työllä ja toiminnalla oikeudenmukaisemman ja osallistavamman yhteiskunnan luomiseksi ja Jumalan luomakunnan vaalimiseksi.
- Polku: me kaikki tulemme eri paikoista, kulttuureista ja kirkoista; me kuljemme erilaisia polkuja vastaten Jumalan kutsuun; olemme kaikki pyhiinvaellusmatkalla. Polulla kohtaamme toisia ja lähdemme yhdessä matkalle, jonka tarkoituksena on oikeudenmukaisuuden ja rauhan vaellus. Eri polut edustavat erilaisia matkojamme, liikettä, vapautta ja elämän elinvoimaisuutta, jotka ohjaavat Kirkkojen maailmanneuvostoa ja sen jäseniä ympäri maailmaa.