Festaria on järjestetty vuodesta 1985 alkaen. Kuluneen vuoden mediateoksi -festarit nousi sitkeydellään. Sikainfluenssakohun keskellä järjestäjät kieltäytyivät perumasta tapahtumaa, vaikka jopa kristillinenkin media kehotti siihen.
Peruuttamisen sijaan festarin järjestäjät tekivät kaiken voitavansa ja jopa yli vaaditun turvatakseen kymmentuhantisen festariyleisön terveyden tapahtuman aikana. Nettisivuille tuotettiin selkeät ohjeet olla saapumatta paikalle, jos on oireita, varattiin riittävästi terveydenhuoltohenkilökuntaa, juhla-alueelle määriteltiin eristysalueet mahdollisille oirehtiville nuorille jne.
Festarien jälkeen voitiin todeta, että viitisentoista nuorta oli saanut sikainfluenssaa vastaavia oireita, mutta varsinaisia tapauksia ei tapahtuman aikana todettu.
Miksi sitten nimenomaan kristillinen mediateko? Siksi, että peruuttamisehdotuksiin liittyi myös arvovaraus. Mediassa ei ollut havaittavissa, että olisi ehdotettu elokuussa Helsinkiin 80 000 kuulijaa keränneen Madonnan konsertin peruuttamista sikainfluenssavaaran vuoksi.
Ei kuulunut myöskään ehdotuksia vaikkapa festarien kanssa samassa kaupungissa pelattavien TPS:n jääkiekko-otteluiden peruuttamista. Tai Helsingin Messukeskuksen 76.000 kävijän Kirjamessujen siirtämistä.
Tässä erilaisten arvojen maailmassa Maata Näkyvissä -festarien vetäjät ja tuhansien vapaaehtoisten nuorten joukko on kyennyt toteuttamaan vuodesta toiseen Pohjoismaiden suurimman nuorisotapahtuman, jossa musiikki, videot, teatteri ja muut erilaiset mediat on valjastettu Raamatun perussanoman välittämiseen nousevalle polvelle.
Palkinnon luovuttivat helmikuun alussa avattavan kristillisen Seurakuntalainen.fi -nettiportaalin päätoimittaja Kai Kortelainen sekä SuomiTV:ssä aloittavan Sunnuntaikatsauksen tuottaja Thorleif Johansson.
Vuoden kristillinen mediateko -tunnustuksen vastaanottivat Maata näkyvissä -festarien vetäjä Juha Heinonen, projektipäällikkö Anne Vähätalo sekä tiedottaja Johannes Koskenniemi.
vuonna 2005 perustama Vuoden kristillinen mediateko -tunnustus on luonteeltaan ekumeeninen, ja se luovutetaan vuosittain tammikuun 25. päivänä, joka on vanhassa kristillisessä perinteessä apostoli Paavalin kääntymyksen muistopäivä. Päivä on myös kristittyjen ykseyden ekumeenisen rukousviikon päätöspäivä. Kyseinen viikko on viime vuosisadan syvimpiä ja laajimmalle levinneitä hengellisiä liikkeitä.
Palkinnon aikaisemmat saajat:
Vuoden 2005 Kristillinen mediateko: Kehityspäällikkö Ilkka Kastepohja
Vuoden 2006 Kristillinen mediateko: Elokuvaohjaaja Klaus Härö
Vuoden 2007 Kristillinen mediateko: Metallimessu
Vuoden 2008 Kristillinen mediateko: RV-lehti
Lisätietoja:
Verkkoviestintävastaava Thorleif Johansson
0207 681 701
Projektipäällikkö Anne Vähätalo
050 308 6576