Halliday haastoi kirkkoja aidosti painimaan sukupolvien välisten traumojen vaikutusten kanssa, työskentelemään sellaisten yhteisöjen kanssa, jotka kärsivät rasismin aiheuttamista traumoista, myöntämään miten kirkot ovat hyötyneet orjuutuksesta saaduista imperialistisista voitoista, ja työskentelemään kaikkien ihmisarvon puolesta.
"Haasteena on jatkaa taistelua oikeudenmukaisuuden puolesta", sanoi pastori Dora Arce Valentin, delegaatti ja Kuuban reformoidun presbyteerikirkon pääsihteeri.
"Me ihmiset, kirkon johtajat ja kanssaihmiset - me kykenemme muuttamaan rakenteita", sanoi Suomen ortodoksisen kirkon delegaatti Maria Mountraki, joka on KMN:n Nuoret ekumeenisessa liikkeessä -komission jäsen. "Meidän on murrettava esteet, hän totesi, "se ei ole jonkun muun, vaan meidän tehtävämme."
Samson Waweru Njoki, yleiskokouksen neuvonantaja Keniassa sijaitsevasta Aleksandrian ja koko Afrikan kreikkalais-ortodoksisesta patriarkaatista, kehotti kirkkoja ja kaikkia kristittyjä puuttumaan rakenteisiin, jotka laiminlyövät ja syrjivät vammaisia.
"Tarvitsemme käytännöllisempiä tapoja käsitellä vammaisuuden kontekstia", jatkoi Njoki, joka nosti esiin ihmisarvon takaamisen tärkeyden. "Kutsun teitä miettimään joitakin asioita, joita voimme tehdä kirkkona, ekumeenisena liikkeenä, yleiskokouksena, jotta voimme tehdä Kirkkojen maailmanneuvostosta osallistavamman."
Täysistunnon lopuksi kysyttiin, ovatko muutos ja sovinto todella mahdollisia.
"Uskon, että se on mahdollista", Halliday sanoi ja totesi, että todellinen sovinto vie aikaa ja vaatii muutosta. "Jotta todellista muutosta ja sovintoa tapahtuisi, me kirkkoina emme voi vain puhua muutoksesta, vaan meidän on oltava tämä muutos.
Kirkkojen maailmanneuvosto (WCC) kokoontuu 11. yleiskokoukseensa Saksa Karlsruhessa 31. elokuuta - 8. syyskuuta 2022. Kokouksen teemana on Kristuksen rakkaus ohjaa maailman sovintoon ja ykseyteen, ja kokoukseen odotetaan noin 4500 kristittyä eri puolilta maailmaa.