Kirkkojen maailmanneuvosto (KMN) ja Maailman evankelinen allianssi ja Afrikan kirkkojen neuvosto (AACC) kumppaneineen kutsuvat kristittyjä viettämään rukouspäivää maailman nälänhädän poistamiseksi sunnuntaina 10. kesäkuuta 2018. Rukouspäivää vietettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna.
KMN:n keskuskomitean johtaja Agnes Abuom totesi: "Meidän on rukoiltava ja rohkeasti voitettava nälänhätä ratkaisemalla konfliktit ja edistämällä rauhaa ja oikeudenmukaisuutta. Pyrkikäämme lisäämään yhteisöjen kestävyyttä ilmastonmuutoksen ja luonnonkatastrofien kohtaamisessa sekä vastaanottamaan ja hoitamaan siirtymään joutuneita ihmisiä ja auttamaan heitä palauttamaan toimeentulonsa ja autonomiansa. "
Aseellisista konflikteista johtuva pakolaisuus, ilmastonmuutos ja luonnonkatastrofit ajavat ihmisiä kodeistaan ja toimeentulonsa lähteiltä. Vuonna 2017 maan sisäisiä pakolaisia oli maailmanlaajuisesti 30,6 miljoonaa. Luku vastaa 80 000 uutta pakolaista päivittäin. Nämä ihmiset päätyvät usein vihamielisiin ympäristöihin, joissa he ovat alttiita nälälle, köyhyydelle, hyväksikäytölle ja riippuvuuksille.
Maailman ruokakriisien yhteisiä taustatekijöitä ovat konfliktit ja ilmastonmuutos. YK:n Maailman ruokaohjelman varoista 80% prosenttia joka dollarista ohjataan sota-alueille. Konfliktit Afganistanissa, Keski-Afrikan tasavallassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Etelä-Sudanissa, Syyriassa, Myanmarissa ja Jemenissä ajavat jatkuvasti ihmisiä kodeistaan. Pakkosiirtolaisuuden taustalla ovat myös elintärkeää infrastruktuuria tuhoavat hirmumyrskyt ja tulvat Karibialla ja Etelä-Aasiassa.
Luterilaisen maailmanliiton kansainvälisten asioiden ja ihmisoikeuksien apulaispääsihteeri Ojot Miru Ojulu totesi: "Olemme kaikki ulkomaalaisia - vieraita ja maanpaossa olevia maan päällä (Hepr. 11:13), ja meillä on valtuudet toivottaa tervetulleeksi muukalainen, ulkomaalainen ja siirtyneet. (3. Moos. 19: 33-34)."
Ojulu lisäsi: "Huomattavaa on, että suurin osa siirtymään joutuneista ihmisistä maailmassa ovat pienissä ja keskituloisissa maissa, kuten Libanonissa, Turkissa, Iranissa, Etiopiassa ja Pakistanissa, eivät rikkaissa ja edistyneissä valtioissa. Maailman on tehtävä paljon enemmän! Riittävän tuki ja kumppanuus voimauttavat pakkosiirtolaisia ja he voivat uudistaa maailmaa."
löytyy World Vision Internationalin ylläpitämältä sivustolta.
Lue lisää maailmanlaajuisesta .
Sosiaalisessa mediassa: #praytoendfamine