Suomen NNKY-liiton tunnustuspalkinnon saivat Suomen Valkonauhaliiton Sylistä elämä alkaa -ryhmätoiminta ja Ensi- ja turvakotien liiton ja A-klinikkasäätiön Päihdelinkin yhteistyönä toteutettu Äitiryhmä-verkkoyhteisö.
Tunnustuspalkinnon kohteena on tänä vuonna naisiin kohdistuvan päihdetyön tukeminen. NNKY-liitto haluaa palkitsemisella tuoda esille erilaisia päihdetyön toimijoita ja välittää päihdeongelmaisille äideille viestiä siitä, että apua on tarjolla, ja sitä kannattaa etsiä.
Sylistä elämä alkaa -ryhmätoiminnan tavoitteena on tukea raskaana olevia ja alle vuoden ikäisten vauvojen päihdeongelmaisia äitejä löytämään itsestään voimavaroja vanhempana toimimiseen. Toiminnalla yritetään murtaa sukupolvia kestäviä negatiivisia ketjuja, löytää vanhemmuuden toimintamalleja sekä kehittää varhaista vuorovaikutusta. Ryhmätoimintaa on järjestetty Helsingissä ja Mikkelissä.
Äitiryhmä toimii verkossa Päihdelinkin keskustelualueella. Kolme kuukautta kestävä, keväisin ja syksyisin järjestettävä Äitiryhmä on ammattilaisohjattu vertaistukiryhmä äideille ja raskaana oleville naisille, joilla on ongelmia päihteiden käytön kanssa. Keskusteluryhmä on suljettu, ja käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Ryhmän tavoitteena on auttaa äitejä vähentämään tai lopettamaan päihteiden käyttö kokonaan ja vahvistaa vanhemmuutta. Verkkoryhmästä saatava ammattilais- ja vertaistuki auttaa äitejä puhumaan päihteiden käytöstä avoimesti ja rohkaisee jatkoavun hakemiseen.
NNKY-tunnustuspalkinto jaettiin kymmenennen kerran. Molemmat tunnustuspalkinnot
ovat arvoltaan 2 000 euroa. Palkinnot luovutettiin Helsingissä 24.4.
(Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry) on ekumeeninen, monikulttuurinen ja kansainvälinen nuorten ja naisten liike. NNKY:n toiminnassa painotetaan kasvua erilaisuuden kohtaamiseen ja rohkaistaan eri-ikäisiä naisia ja tyttöjä aktiivisesti osallistumaan yhteisönsä toimintaan ja päätöksentekoon niin paikallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. NNKY-paikallisyhdistyksissä eri puolilla Suomea kokoonnutaan monimuotoisen toiminnan kuten kerhojen, opintopiirien, vertaisryhmien, sosiaalisen työn, kädentaitojen, yhdessä opiskelun ja kohtaamisen merkeissä.
Lisätietoja:
tiedottaja
050 588 6845