Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Quest- ja päihde

Puheenjohtaja Päivi Myllymaa

 

Quest on kasvatusohjelma, jossa koulutetaan lasten ja nuorten kanssa toimiville taitoja tukea lasten ja nuorten tervettä ja itsenäistä kasvamista. Koulutuksen tavoitteena on antaa työkaluja, joilla päivittäisessä työssä voi tukea lasta ja nuorta luottamaan omaan ajatteluun ja itsenäiseen päätöksentekotaitoon, mm. oppimaan sanomaan ei, painostuksesta huolimatta. Opitaan tekniikoita tunnetaitojen ymmärtämiseksi ja niiden sekä sosiaalisten taitojen kasvattamista lapsilla ja nuorilla.

 

Kaksipäiväinen koulutus kohdennetaan ala- /ja yläkouluikäisten kanssa työskenteleville, mutta samalle kurssille sopivat myös päivähoidossa ja esikouluissa työskentelevät. Tampereella koulutus järjestettiin 19.- 20.11.2012. Koulutukseen osallistui 31 henkilöä.


Toinen kaksipäiväinen koulutus sopii toisella asteelle työskenteleville ja lukioiden henkilöstölle. Koulutus tapahtuu Porissa 4.- 5.4. 2013. Täydennyskoulutus on myös tarpeen, sillä peruskoulutusta on annettu Suomessa jo 22 vuoden ajan. Täydennyskoulutukseen halukkaiden kannattaa olla yhteydessä. Keväällä 2013 järjestetään täydennyskoulutuspäivä yhdessä toisen alueen kanssa. Klubit maksavat koulutukset.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta ja haluat mukaan? Jos et tunne klubia tai leijonia, ota yhteyttä Päivi Myllymaahan, hän etsii sinulle sopivat yhteyshenkilöt, joilta kysyä rahoitusta. Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Lions-liiton kautta. Siellä myös lisää tietoa questista, käy lukemassa.

 

Koulutus on myös mahdollista toteuttaa onnistuneesti esimerkiksi erilaisille seuroille, jotka tekevät työtä nuorten kanssa. Mikäli kiinnostuit räätälöidyn koulutuksen järjestämisestä omalle porukallenne, ota yhteyttä.

 

Myös klubien kokouksiin Päivi Myllymaa tulee  mielellään kertomaan quest-koulutuksesta. 

 

Klubit voivat lahjoittaa rahaa E-piirin quest-tilille, FI24 1165 3000 1102 99, mikäli teillä ei ole tiedossa koulutettavaa. Tarjokkaita koulutukseen on ja löytyy Myllymaan kautta, joten raha käytetään juuri siihen henkilöön, joka haluaa kouluttautumaan.

 

E-piirin Quest-tilille  voivat klubit maksaa pienemmänkin summan kuin koulutuspäivän hinta.  Tilille kertyneet varat käytetään koulutusmaksuihin. Koulutettavia on aina tulossa enemmän kuin rahoituksia kerralla saadaan syksyllä järjestymään klubeista. Marraskuussa 2013 on kaksipäiväinen peruskoulutus, nopeammin kuin uskommekaan olemme jälleen marraskuussa.

 

 

 

Lisätietoa

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin