Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

Lions Club Helsinki /

Finlandia

Assan pojat

Leijonat ovat paikallisia ja kansanvälisiä

Lionstoiminta on lionsklubin muodostamassa yhteisössä tehtävää vapaaehtoistyötä omalla paikkakunnalla ja yhdessä muiden lionsklubien kanssa kotimaassa ja koko maailmassa. Vapaaehtoistyön lisäksi lionsklubit kehittävät jäseniään tarjoamalla jäsenilleen koulutusta ja verkostoitumisen mahdollisuuksia muihin klubeihin niin kotimaassa kuin maailmallakin.


Lionsklubien muodostamaan yhteisöön kuuluu Suomessa n. 940, Euroopassa 9.600 ja maailmassa 45.900 klubia.Suomessa toimivissa Lions-klubeissa on yhteensä n. 25.200 jäsentä. Jäsenistä naisia on noin 17 %, määrä kasvaa jatkuvasti.

 

Suomen lionsklubit avustavat palvelullaan ja rahalahjoituksillaan kotimaansa ja maailman apua tarvitsevia arviolta 4-5 miljoonalla eurolla vuodessa. Maailmassa klubit tekevät arviolta 100 miljoona tuntia vapaaehtoistyötä ja lahjoittavat noin 800 miljoonaa euroa vuodessa.

 

Aktiviteetit

 

Kaikille Suomen Lions-klubeille yhteisiä aktiviteetteja ovat mm:

 

Nuorisovaihto

 

Suomen Lionsklubit lähettävät vuosittain noin 300 nuorta nuorisovaihtoon perheisiin eri puolille maailmaa. Vastaavasti Suomen Lionsklubit vastaanottavat 200–300 nuorta muualta maailmasta nuorisoleireille ja vierailuun suomalaisissa perheissä.

 

Lions Quest

 

Lions Quest on Lions-järjestön maailmanlaajuinen ohjelma kouluikäisten nuorten elämän hallinnan tukemiseksi. Suomen Lionsklubit ovat kouluttaneet yli 16 000 opettajaa toteuttamaan ohjelmaa Suomen kouluissa.

 

Lions Questin tavoitteena on opettaa nuorille oman elämänhallinnan taitoja, vahvistaa sosiaalisuutta ja nuoren itsetuntoa, kasvattaa toisen kunnioittamiseen, välittämiseen, vastuun ottamiseen ja huolehtimiseen sekä antaa eväitä ristiriitojen hallintaan.

 

Lasten turvallista netinkäyttöä opettava Vastuu on minun -projekti on Lions Quest –ohjelman osa.

 

Rauhanjuliste- ja esseekirjoituskilpailu

 

Joka vuosi Suomen Lionsklubit kutsuvat oman toiminta-alueensa 11–13-vuotiaita koululaisia mukaan kansainväliseen rauhanjulistekilpailuun. Kilpailun voittaja saa palkintonsa vuosittain YK:ssa vietettävänä Lions-päivänä. Rauhanjulistetöitä on julkaistu mm. YK:n postimerkeissä. Näkövammaisten nuorten on mahdollisuus osallistua kilpailuun esseekirjoituskilpailun kautta.

 

Leot

 

Leot ovat Lionsklubien oma maailmanlaajuinen nuorisoaktiviteetti. Toiminta tapahtuu Leo-klubeissa, joita tukevat ja auttavat niiden perustajina toimineet Lionsklubit. Leot ovat 12–30-vuotiaita nuoria henkilöitä. Leo-toiminnan tavoitteena on kasvattaa nuoria palveluun sekä antaa klubien jäsenille tilaisuuksia kehittää itseään ja saada kokemusta johtamis- ja palvelutehtävissä.

 

Keräykset

 

Katastrofiapu

 

Suomen Lions-liitolla on oma katastrofirahasto, jonka kautta Lionsklubit lahjoittavat rahaa äkillisten katastrofien sattuessa. Viimeksi on Haitin maanjäristyksen uhreille lahjoitettu 200.000 €. Suomalaisten klubien lahjoitusvaroin sinne on rakennettu 12 taloa kotinsa menettäneille. Vuoden 2004 tsunamikatastrofiin kerätyillä klubien lahjoituksilla rakennettiin 20 taloa.

 

Punainen Sulka ja Sight First

 

Punainen Sulka on Suomen Lionsklubien valtakunnallisten varainkeräysten tuotemerkki. Punaisen Sulan merkeissä on järjestetty kuusi valtakunnallista keräyskampanjaa. Vuonna 2006 kerättiin lähes neljä miljoona euroa lasten ja nuorten hyväksi. Seuraavaa kampanjaa ollaan suunnittelemassa kaudelle 2016 – 2017. Myös sen keräyskohteena ovat nuoret.

 

Sight First vuorostaan on kansainvälisen Lions-järjestön ohjelma, jolla kerätään varoja näönsuojeluun kehitysmaissa.

 

 

 


 

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin