Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Floorankenttä

Ajankohtaista  Pikkujouluristeily Tallinnaan - pääkohteena KGB-museo

LC Helsinki Floorankentän perinteinen pikkujoulumatka risteiltiin Tallinnaan 15.12.2018.  Varsinainen tutustumiskohde oli Viru-hotellin 23. kerroksessa sijaitseva KGB-museo, mistä vierailusta on tämän jutun kuvakooste.  Ladyt mukaan lukien vielä suositumpi tutustumiskohde oli Joulutori.


Lue lisää


20-vuotisjuhlakonsertti Temppeliaukion kirkossa

Floorankentän ja Helsingin Laulun yhteinen kahdeskymmenes adventtikonsertti järjestettiin ensimmäisenä adventtisunnuntaina 2.12.2018 Temppeliaukion kirkossa. Sali oli täynnä niin kuin aina adventtikonserteissamme. Yhteisen adventtikonserttitoiminnan aloitusvuodesta 1998 lähtien Hanna Remes on ollut Helsingin Laulun kuoronjohtajana.


Lue lisää


Arabianrannan asiakkailta yli tonni Floorankentän Nenäpäiväkeräykseen

Floorankenttä osallistui jälleen tänä vuonna Nenäpäiväkeräykseen.  Meiltä oli kahtena päivänä (9. ja 10.11.) nelihenkinen miehitys Arabianrannan kauppakeskuksessa.  Klubimme kokonaistulos oli yli tuhat euroa, tarkasti laskettuna 1.035,01 €.


Lue lisää


Menestyneitten naisten vierailut jatkuvat

Floorankentän lokakuun alun kuukausikokouksessa vieraili kaikille suomalaisille tuttu Anna-Liisa Tilus, televisiokuuluttaja ja entinen Miss Suomi.  Wikipedia tietää kertoa, että missikisoissa Anna-Liisa oli kerännyt koko potin: valittiin myös kuvauksellisimmaksi missiksi ja lehdistön ihannetytöksi.


Lue lisää


Vierailijana Espoon sijoitusjohtaja 

Espoon kaupungin sijoitusjohtaja Maarit Vierunen vieraili Floorankentän syyskuun kokouksessa 4.9.2018.  Hän piti mielenkiintoisen esitelmän koskien Espoon kaupungin omistaman rahaston sijoitustoimintaa. Espoon kaupunki on ainut kaupunki Suomessa, jolla ylipäätään on rahastomuotoista sijoitustoimintaa sähköyhtiönsä myyntituotosta.


Lue lisää


Hallitus jatkoi ensimmäistä kokousiltaansa veneristeilyllä

Floorankentän kauden 2018-2019 hallituksen ensimmäisen kokouksen jälkeen tehtiin veneristeily Helsingin edustalla.  Varsinainen kokous pidettiin Zinnkellerissä.  Sieltä oli lyhyt matka veneen kotisatamaan, Helsingin Moottorivenekerhon (HMVK) laituriin Tervasaaressa.


Lue lisää


Professori Tuhkan taidetta jälleen esillä, nyt sodanaikaisia valokuvia

Professori Aukusti Tuhkan taidetta on jälleen esillä Floorankentän nettisivuilla.  Taiteellisten ansioitten lisäksi siihen on muitakin syitä.  Tunnetun taiteilijan ja taidegrafiikan arvostetun opettajan Aukusti Tuhkan tyttärenpoika Jyri Lehtonen on klubimme entinen sihteeri.  Hän on pitänyt huolta siitä, että floorankenttäläiset tietävät etukäteen Tuhkan tulevista taidenäyttelyistä.


Lue lisää


Vienan Karjalan taistelupaikoilla

Monelle floorankenttäläiselle tutuksi tullut sotahistorian harrastajaryhmä suuntasi allekirjoittaneen johdolla Vienan Karjalaan talvi- ja jatkosodan taistelupaikolle elokuun lopussa.  Matkalle lähdettiin 23.8.2018.


Lue lisää


Toiminta alkaa elo-syyskuun vaihteessa

Helteinen kesä on pitkällä.  Toiminta alkaa elokuun lopulla jo perinteisellä matkalla taistelupaikoille.  Matkaa Venäjän Karjalaan 23.-26.8.2018 vetää jäsenemme Mikko Liski, niin kuin ennenkin.  Mikko lupasi ottaa kameran ja kynän mukaan, joten saamme lukea aikanaan matkaraportin.


Lue lisää


Jaakonpäivän kylmä kivi singottiin Kolera-altaaseen

Suomen Epätieteellisen Seuran retkikunta löysi heittovuorossa 25.7.2018 klo 12.00 olleen kylmän kiven Siperian tundralta ikiroudan keskeltä.  Luotettavan tiedon mukaan – niin luotettavan kuin Epätieteelliseltä Seuralta yleensäkään voi odottaa – kivi on tuotu ”katkeamattomassa kylmäkuljetuksessa” Siperiasta Helsingin Kauppatorille. Kolera-altaaseen kivi singottiin nosturiauton 25 metriä korkealla nosturilla.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin