Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Viestintä- ja internet

Puheenjohtaja Auvo Mäkinen

 

Viestintä on kauden 2012–2013 yksi painopistealue sekä liitto- että piiritasolla. Avoimuutta ja tiedon kulkua pyritään lisäämään. Toimivan viestinnän merkitystä korostetaan myös klubitasolle. Toimivalla sisäisellä viestinnällä on huomattava merkitys toimintamme aktiivisuuteen, laatuun ja jäsenten pysyvyyteen. Onnistunut ulkoinen viestintä taas antaa kuvan järjestöstä, jonka kanssa halutaan toimia, jolle halutaan tehdä lahjoituksia ja jonka jäsenyyttä kannattaa tavoitella.

 

107-E –piirissä on kauden alussa otettu käyttöön uusi www-sivujen julkaisujärjestelmä. Samalla aloitettiin Internet-viestinnän systemaattinen kehittäminen. Www-sivuja kehitetään houkutteleviksi ja ajantasaisiksi. Etusivulla pyritään pitämään tuoretta uutisaineistoa. Uutisaineiston ja www-sivujen sisällön tuottamiseen osallistuu koko piirihallitus omalta osaltaan, mutta myös klubien kiinnostavista asioista kerrotaan tarvittaessa. Uutuutena mainittakoon sähköiset tapahtumakalenterit ja ilmoittautumislomakkeet, joista tieto menee suoraan Excel-taulukkoon.

 

Toimikunta tukee klubien viestintää ja kannustaa www-sivujen tekemiseen ja niiden aktiiviseen päivittämiseen. Kauden aikana mietitään yhteistä helppokäyttöistä julkaisujärjestelmää. Www-viestinnän aktivoimiseksi järjestetään kilpailu, jossa kauden lopussa palkitaan paras klubin www-sivusto. 

 

 

TYÖKALUJA KLUBIEN VIESTINNÄN KEHITTÄMISEKSI
 

Suomen Lions-liiton viestintästrategia

Oheisesta linkistä avautuu liiton viestintästrategia. Viestintästrategiassa esitellään Suomen Lions-liiton viestinnän lähtökohdat, viestinnässä noudatettavat periaatteet, viestinnän suunnittelu ja organisointi. Strategiaan kannattaa tutustua klubin viestintää mietittäessä.


Suomen Lions-liiton graafinen ohjeistus

Suomen Lions-liitto ry:n graafinen ohjeisto, joka on hyväksytty kuvernöörineuvoston kokouksessa 10.6.2011, löytyy .

 

Graafisen ohjeistuksen mukaisia graafisia pohjia


 

Lions-tunnukset löytyvät päämajan kotisivuilta .


Kirjapainoon tarkoitettuja tiedostopohjia saa sekä liiton viestintäjohtajalta että liiton toimistosta.
Lions-liiton viestintäjohtaja vastaa visuaaliseen ilmeeseen liittyviin kysymyksiin.

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin