Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Nuorisovaihdon raportti 2013 - 2014

Saapuva vaihto, elokuun 2013 Nuorisovaihtoleiri

E-piiriin osoitettiin 180 Suomeen saapuvasta nuoresta 30 hakijaa. Sen mukaan suunniteltiin myös E-piirin Nuorisovaihtoleiri. Näistä meille osoitetusta nuorista kuitenkin moni perui saapumisensa, joten lopulta meille saapui 24 nuorta. Heistä kaksi tuli vain leirin ajaksi ja muut 22 majoitettiin ennen leiriä isäntäperheisiin kahdeksi tai kolmeksi viikoksi. Tämäkin onnistui lopulta hyvin, vaikkakin E-piirin isäntäperheinnostus oli todella vähäistä. Isäntäperhehakemuksia saapui kaiken kaikkiaan 24, joista osa halusi ja saikin kaksi nuorta kotiinsa. Osa perui hakemuksensa muunlaisten aktiviteettien takia. Lopulta nuoria majoitettiin 19 isäntäperheeseen ja yksi toimi 2 päivän majoituksena yhdelle nuorelle. Näistä perheistä 10 oli E-piiristä ja loput leirin tukipiireistä tai kauempaakin.


Leiriläisten kotimaat olivat Alankomaat, Georgia, Intia, Israel, Italia, Itävalta, Makedonia, Portugali, Puola, Ranska, Saksa, Turkki, Unkari ja Venäjä.

 

Lähtevä vaihto, kesä 2014

Suomesta lähetettiin nuorisovaihtoon ulkomaille 200 nuorta ympäri maailmaa. E-piiristä tuli hakemuksia 8 nuorelta joista 7 nuorta lähti vaihtoon. Vaihtomaita olivat Australia(1), USA(4), Iso-Britannia(1) ja Sveitsi(1). Vaihtojärjestelyt onnistuivat kohtalaisen hyvin ja kaikki vaihdossa käyneet ovat olleet tyytyväisiä kokemukseensa.

 

Saapuva vaihto, kesä 2104

E-piiriin suoraan ei osoitettu yhtään vaihtonuorta tänä kesänä. E-piiri oli kuitenkin C -piirin leirin tukipiiri, josta syystä kahteen perheeseen piirimme alueelle majoitettiin Suomeen leirille saapuvia nuoria perhemajoitusjakson ajaksi. Nuo kaksi tuttua isäntäperhettä ilmoittautui jo ennen joulua halukkaiksi ottamaan taas nuoria kotiinsa vaihtoon. Yrityksistä huolimatta muita halukkaita isäntäperheitä ei sitten E-piiristä saatukaan.

 

Nuorisovaihtovastaava, YCEC

Erkki Voutilainen puh.  040 503 6037

LC Valkeakoski

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin