Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pohjois-Haaga

Aurinkokeitin - Solar Cooker

Get the Flash Player to see this player.


Aurinkokeittimen käyttöön otto
Tampereella 17.-19.9.2009 pidetyssä Leijonien  55. Eurooppa Forumissa oli esittelyssä klubimme yhdessä LC Vantaa/Helsingen kanssa jo Turkin Europa Forumissa 1999 lanseeraama aurinkokeitin. Lauri Niemistö ja Eljas Wieliczko-Krutkiewicz olivat esittelemässä keitintä Afrikka-osastolla. Esittely sai runsasta huomiota ja esitteet / piirustukset tekivät hyvin kauppansa.

 

Lions Club Helsinki Pohjois-Haaga, toimitti vuonna 1997 autokuormallisen rakennustarvikkeita Victoria-järven lähistöllä olevaan kylään, jossa kylän miehet rakensivat mallin mukaan 30 aurinkokeitintä. Yllä oleva video kertoo aurinkokeittimien viemiseen liittyvistä asioista ja minkälaisia vaikutuksia kyläläisten totuttuihin tapoihin ne aiheuttavat.

 

Toivottavasti aurinkokeittimiä saadaan rakennettua runsaasti lisää esimerkkinä uusiutuvan energian sovelluksena. Vaikka uudemmat teknologiat luovatkin mahdollisuuksia myös muihin ratkaisuihin, ovat aurinkokeittimet edelleen käyttökelpoinen ratkaisu helpottaa kylien arkea. Keittimet säästävät puuta aavikoituvilla alueilla ja niitä voi käyttää myös tulva- ja maanjäristysalueilla estämässä likaantuneen veden aiheuttamia sairauksia. Aurinko on ilmaista.

 

 

Aurinkokeittimen_historia.pdf 

Aurinkokeitin.pdfSolar_Cooker.pdf

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin