Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Helsinki /

Pakinkylä

Pekka ja Aarne Honolulussa 26-30.6.2015

Aarne ja Pekka LC Hki/Pakinkylän kokousedustajina Honolulun kansainvälisessä kongressissa, taustalla DGe Veikko TeeriojaLadymme ja Auroran lionit Tuula ja Marja-Leena valmistautumassa marssille.Tällaista luvassa vuoden kuluttua Fukuokassa. Hui!Lavalle otetaan ehdokkaan perhe mukaanEhdokaspuheeseen kuuluu näyttävä ja kuuluva kokoussalia kiertävä soittokuntaTuleva 2. varapresidentti Naresh Aggarwal esiintymässä skandinaavisessa illassa. Taustalla puhetta seuraa PID Jouko RuissaloMarssimuodostelmassa skandinaavit ovat yhtenä ryhmänäMarssille valmistautumassa DGe Kari Eväsoja, 2. VDG Emilia Talvisaari, 2.VDG Aarne Kivioja sekä lion Tuula KiviojaKokoussalin aulaan kolmanteen kerrokseen nousimme kanaalin rannasta portaita. Mitään lasia ei ole välissä eli aulassa ei todellakaan ole seinää. Kanaalin toisella puolella kohoilee Honolun pilvenpiirtäjiä

 

 

Lions-liikkeen kansainvälinen vuosikokous pidettiin tänä vuonna Honolulussa. Suomesta sinne lähti klubin valtakirjojen siivittämänä kaksikko Pekka ja Aarne, mukana tietysti ladymme ja Auroran lionit Marja-Leena ja Tuula.

 

Välilaskujen jälkeen olimme peräti 13 tuntia kotiajastamme jäljessä Oahun saarella, jossa sijaitsee mm. Honolulu sekä Pearl Harbour.

 

Skandinaavit oli, kuvernöörikurssia lukuunottamatta, sijoitettu samaan Prince Waikiki -hotelliin. Torstain skandinaavisessa illassa tutustuttiin toisiimme ja nähtiin kuvernöörikurssin viihteellinen esitys.

 

Perjantaina oli kokoukseen ilmoittautumisen vuoro. Runsaslukuinen joukko juuri työnsä aloittaneita kokousvapaaehtoisia ohjaili meitä ystävällisesti luukulta toiselle. Amerikkalaiseen tyyliin näyttää kuuluvan, että kaikki lipukkeet vaihdetaan ensin pariin kertaan eri pisteissä toisiin lipukkeisiin ennen kuin niillä pääsee varsinaiseen kohteeseen. Illan avajaisjuhlassa soi yksinomaan rokki. Jäimme kaipaamaan rauhallisen kauniitta havaijilaisia lauluja.

 

Lauantaina oli kaikkien yhteinen marssi pitkin Kalakauaa, yhtä Honolulun pääkaduista. Marssia edeltävistä kuvista, joita on mm, piirin sivuilla voidaan todeta että järjestäytyminen helteessä ei ollut kovin täsmällistä. Siitä huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi ryhmämme saavutti kaikkien 210 "lionsmaan” joukossa peräti kakkossijan kuudesta eri ryhmästä ryhmässä Uniformed Marching Delegation. Lainausmerkit johtuvat siitä että esim. pohjois-Amerikan mantereelle on monta ”maata” ja Ahvenanmaakin on yksi ”maa” noista 210:stä.

 

Sunnuntain avajaisjuhlan pääesiintyjiä oli useita. Pisimpään puhui tunnetun presidentti/senaattorisuvun jäsen Tim Shriver Special Olympics -aiheesta otsikolla ”Mikä on elämisen arvoista elämää?”.

 

Sunnuntai-illan skandinaavinen kutsutilaisuus keräsi salin täydeltä väkeä ja tilaisuudessa tervehdyksensä kävivät esittämässä kv. presidentti Joe Preston, 2. varapresidentti Bob Corlew sekä 2. varapresidenttiehdokkaista intialainen Naresh Aggarwal sekä libanonilainen vastaehdokas.

 

Maanantaina kv- johtajat ja kv. varapresidenttiehdokkaat esiintyivät, jälkimmäiset esiintymiset päättyivät iloisiin musiikkikulkueisiin. Istunnossa ja Melvin Jones lounaalla palkittiin kuluneella kaudella yli USD100.000 lahjoittaneet henkilöt. Suurimman lahjoituksen USD500.000 oli tehnyt taiwanilainen Lion Ting-Yu Ssu, joka lupasi lahjoittaa alkavalla kaudella vähintään USD600.000. Muutkin megalahjoitukset olivat pääasiassa taiwanilaisilta leijonilta.

 

Tiistaina äänestysjonot olivat pitkät. 2.varapresidentiksi tuli Naresh Aggarwal. Kolmannen varapresidentin virka hyväksyttiin täytettäväksi ensi vuodesta alkaen.

 

Matkailu avartaa ja antoi runsaasti oppia kansainvälisestä lions-toiminnasta.

 

Teksti ja kuvat Aarne Kivioja

Suomen Lions-liitto         www.lions.fi           N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin