Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Ohje klubin kehittämistyöpajan järjestämiseksi

Kehittämistyöpajan tarkoituksena on vahvistaa klubin toimintaa. Työpajan avulla selvitetään jäsenistön odotuksia klubin toimintaa kohtaan sekä tuodaan esille kehittämistä kaipaavia kohteita. Tärkeintä ei ole etsiä kritiikin kohteita vaan tuoda esiin jäsenten odotuksia ja ideoita klubin toimintaan.

 

Klubin jäsentyytyväisyyttä voidaan selvittää myös tyytyväisyyskyselyn avulla. Kehittämistyöpaja eroaa kyselystä sikäli, että työpajatyöskentely on vuorovaikutteista ja keskustelevaa. Pienryhmätyöskentely tarjoaa mahdollisuuden uusien ajatusten esittämiselle ja luovuudelle.

 

Kehittämistyöpaja voidaan toteuttaa klubi-illan yhteydessä (suositus helmikuussa 2014), eikä toteuttaminen vaadi erityisjärjestelyjä. Kokousasiat, mikäli niitä on, kannattaa käsitellä mahdollisimman lyhyesti (vain päätösasiat, hyvin valmisteltuina). Työpaja voidaan toteuttaa myös useamman klubin yhteisenä.

 

Työpajan vetäjä löytyy todennäköisesti omasta klubista. Vetäjää voi tiedustella myös piirin jäsentoimikunnan kautta (yhteystiedot alla). Työpajan toteutusta varten löytyy työkalu, eli materiaalipaketti, joka sisältää mallin toteutustavasta aikatauluineen sekä valmiit aihekortit pienryhmätyöskentelyn pohjaksi. Klubi voi halutessaan valita myös muunlaisen toteutustavan, omien tarpeidensa mukaisesti. Kaikkia teemakorttien aiheita ei ole välttämätöntä käsitellä ja klubi voi nostaa esiin myös omia ajankohtaisia teemojaan.

 

Kehittämistyöpajassa on kysymys ennen kaikkea klubin sisäisestä kehittämistyöstä, joten tuloksista ei tarvitse raportoida klubin ulkopuolelle. On kuitenkin tärkeää, että klubihallitus käsittelee työpajan yhteenvedon ja huomioi tulokset käytännön toiminnassa. Etenkin seuraavan kauden presidentin ja hallituksen tulee osoittaa klubille, että kehittämistyöskentely todella johtaa käytännön toimenpiteisiin.

 

Kehittämistyöpajan tuloksia tullaan hyödyntämään edelleen kaudella 2013-2014 käynnistyvässä varapresidenttien johtamisvalmennusohjelmassa (JOVA).

 

Kehittämistyöpajan materiaalipaketti

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin