Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Nuorisovaihdon raportti 2012 - 2013

Lähtevä vaihto

Suomesta lähetettiin nuorisovaihtoon ulkomaille 200 nuorta ympäri maailmaa. E-piiristä tuli hakemuksia 13 nuorelta joista 12 nuorta lähti vaihtoon. Vaihtomaita olivat Meksiko, USA, Canada, Unkari, Itävalta, Sveitsi, Saksa ja Ranska. Vaihtojärjestelyt onnistuivat kohtalaisen hyvin ja kaikki vaihdossa käyneet ovat olleet tyytyväisiä kokemukseensa.

Saapuva vaihto

E-piiriin osoitettiin 180 Suomeen saapuvasta nuoresta 30 hakijaa. Sen mukaan suunniteltiin myös E-piirin Nuorisovaihtoleiri. Näistä meille osoitetusta nuorista kuitenkin moni perui saapumisensa, joten lopulta meille saapui 24 nuorta. Heistä kaksi tuli vain leirin ajaksi ja muut 22 majoitettiin ennen leiriä isäntäperheisiin kahdeksi tai kolmeksi viikoksi. Tämäkin onnistui lopulta hyvin, vaikkakin E-piirin isäntäperheinnostus oli todella vähäistä. Isäntäperhehakemuksia saapui kaiken kaikkiaan 24, joista osa halusi ja saikin kaksi nuorta kotiinsa. Osa perui hakemuksensa muunlaisten aktiviteettien takia.Lopulta nuoria majoitettiin 19 isäntäperheeseen ja yksi toimi 2 päivän majoituksena yhdelle nuorelle. Näistä perheistä 10 oli E-piiristä ja loput leirin tukipiireistä tai kauempaakin.

Leiriläisten kotimaat olivat Alankomaat, Georgia, Intia, Israel, Italia, Itävalta, Makedonia, Portugali, Puola, Ranska, Saksa, Turkki, Unkari ja Venäjä.

E-piirin nuorisovaihtoleiri

Nuorisovaihtoleiri pidettiin Valkeakoskella Pappilanniemen kurssikeskuksessa. Leiriin osallistuivat nuo 24 ulkomaista nuorisovaihdokkia. Läsnä oli myös 7 isäntänuorta, ajoittain useampiakin, jotka kuuluivat Sääksmäen seurakunnan nuorisojohtajakoulutuksen ryhmään. Leiri oli heidän koulutuksensa kansainvälinen harjoitusosio. Heidän isäntinään olivat läsnä myös pastori Lotta Maijala, kesäteologi Jarno Jalonen ja nuoriso-ohjaaja Marko Itkonen. Valkeakosken leijonien puolesta leirillä asuivat Erkki ja Sirkka-Liisa Voutilainen. Muut, kuten yövalvojat, esitelmöitsijät, ohjelmansuorittajat ja bussikuski olivat määräaikaisia avustajia.

Kaikille halukkaille voitiin osoittaa oma huone, mutta osa halusi kuitenkin majoittua yhdessä ystävänsä kanssa. Kurssikeskuksen muutkin tilat olivat leirin käytössä, mikä sisältyi sopimukseen. Vain saunan lämmityksestä maksettiin erikseen. Kurssikeskuksessa oli leirin aikana muutakin toimintaa, mutta sille järjestyi tilat yhteistyöllä. Kurssikeskuksen vakituinen henkilöstö piti huolen muonituksesta ja yleistilojen siisteydestä.

Leirin aikana järjestettin monenlaista toimintaa: leikkejä, kilpailuja, vaellusta, melontaa, soutua jopa kirkkoveneellä, ulkoilua, askartelua, sisävesiristeily, retkisaarivierailu, museokäyntejä ja soppailua. Suosituin leikki oli ”lipun ryöstö”. Uiminen oli myös hyvin suosittu harrastus. Leirin aikan vierailtiin LEF2013 Eurooppa Foorumissa Jämsän Himoksella esittelemässä Leo-toimintaa nuorille.

 

Leirin järjestävät Valkeakosken LC-klubit olivat vaihtelevalla innolla mukana järjestelyissä. Ennen muita LC Valkeakoski/Sääksmäki presidenttinsä Kari Salmisen johdolla oli aktiivinen. Klubi järjesti ja kustansi sisävesiristeilyn, retkisaarivierailun muonituksineen ja kuljetuksineen, Visvuoren opastetun esittelykierroksen ja kirkkovenesoudun sekä luennon Suomen koulutusjärjestelmästä. Myös suuri osa leirikilpailujen palkinnoista tuli heiltä. Bussia Kari Salminen ajoi 4 päivänä.

Leiristä selvittiin myös ilman suurempia vammoja tai sairastumisia. Ruoka-allergiat ja –rajoitukset keittiö otti huomioon tarjoamisissaan. Uimareilla ja vesillä liikkujilla oli aina valvojat tai huoltoveneet mukana. Yksi nilkan nyrjähdys ja yksi lihaskipeytymä käytiin hoidattamassa Valkeakosken terveyskeskuksessa.

  

Nuorisovaihtovastaava, YCEC

Erkki Voutilainen puh.  040 503 6037

LC Valkeakoski

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin