LC Vantaa/Helsinge osallistui Ravintolapäivään lauantaina 21.11.2015 avaamalla PopUp-ravintolat Kilterin koululla ja Övre Nybackassa. Yhdessä onnistuimme valmistamaan tarjottavat eri ruokalajit, leivonnaiset ja muut tuotteet ravintoloitsija Eila Silvennoisen ravintolan tiloissa.
Ravintolapäivä on ruokakarnevaali, jonka aikana tuhannet ihmiset ympäri maailmaa perustavat ravintoloita päivän ajaksi haluamaansa paikkaan. PopUp-ravintolapäivä syntyi helsinkiläisten ystävysten , ja keksimästä ideasta. Ensimmäistä Ravintolapäivää vietettiin 21. toukokuuta 2011. Ravintolapäivä on nykyään maailman suurin ruokatapahtuma, jota järjestetään neljä kertaa vuodessa.
Ravintolapäivän tuotteiden valmistelut aloitimme keskiviikkona leipomalla kakkuja ja leipiä, sekä valmistamalla sinappia ja salaatinkastiketta. Töitä johtivat ammattitaidolla osaavat klubilaiset Eila ja presidentti Raija. Työhön tarttuivat reippaasti ja iloisella mielellä kaikki klubin jäsenet. Yhdessä porukalla tekeminen oli innostunutta ja hauskaa.
Lauantaiaamuna valmisteltiin myyntiin tulevat lämpimät ruuat ja leivottiin herkulliset voisilmäpullat. Ravintolatilat järjesteltiin ja myyntipöydät kunnostettiin. Ruokien ja leivonnaisten lisäksi myynnissä oli mm. Lions-joulukortteja sekä joka saappaaseen soveltuvia lämpimiä lammaspohjallisia.
Asiakkaat yllättyivät iloisesti klubin ensimmäisestä PopUp-ravintolatapahtumasta. Varsinkin Övre Nybackassa, jonka lähellä ei ole ravintoloita, ympäristön asukkaat tulivat jopa kahteen kertaan tutustumaan taloon ja tarjontaan. Ruuat olivat herkullisia. Omatekoiset kakut kiinnostivat kiireisiä työssäkävijöitä ja ne katosivatkin ensimmäisinä laukkuihin.
Saimme kiitokseksi iloisia ja tyytyväisiä ilmeitä. Asiakkaat esittivät kiitosten lisäksi toiveen tulla uudelleen pitämään hyvää ravintolaa molempiin paikkoihin. Ravintolapäivän tuoton käytämme vantaalaisten lasten ja nuorten hyväksi.
Teksti: Eila Silvennoinen, aktiviteettitoimikunnan puheenjohtaja
Kuvat: Irmeli Kolehmainen, Lea Järvikare, Sirpa Ahonen, Renate Gromoff