Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Ajatuksia sielun sopukoista

Sepä oli haastava tehtävä, levittää sielunsa kaikkien tutkittavaksi. Voisin myös sanoa: "Se tulee sydämestä". Enpä tosi tiedä, miltä se näyttäisi kun sydäntäni ei ole paranneltu - jälkiähän siellä olisi toki tutkittavaksi. Siis - ajatuksia vain sieluni sopukoista.

 

Viime viikon kuluessa en ole ottanut yhtään valokuvaa, sanoja täytyy laittaa enemmän - tuhat sanaa vastaa yhtä kuvaa.

 

Kuvernööritiimin tapaaminen - pyysin varapiirikuvernöörejä Erkkiä ja Reijoa istumaan keskiviikkoiltaa kanssani voidaksemme selkiyttää ajatuksiamme ja tulevia tekemisiämme piirin tavoitteista. Sivujuonteena oli myös toistemme ajatusmaailman raottaminen toisillemme. Ukkokahvit, keskustelua, saunomista, keskustelua, uintia, keskustelua, grillausta ja keskustelua. Siinäpä ilta vierähti nopeasti ja mielestäni myös rattoisasti. Ukkokahveja minun täytyy hieman avata. Se on sellainen enemmän brutaali tapahtuma, jossa virkistäytymiseen ei tarvita eikä tarjota erityistä silmänruokaa - vain sitä itteään, kahvia ja pullaa.

 

Huomasin ladelleeni mielipiteitäni laajalti siinä illan kuluessa, mutta siinähän tulevat piirikuvernöörikandidaatit saivat ajattelun aihetta myös omalle kaudelleen. Tietenkin tämä kausi oli päällimmäisenä, mielestäni aina pitää keskittyä juuri olemassa olevaan kauteen. Siten rakennetaan hyvä pohja myös toiminnan jatkoon. Taisinpa myös sanoa, että "feikkiä" en arvosta, mutta huomioin sen voimakkaasti. Olen tottunut tekemään selkeiden päämäärien eteen työtä ja selitykset eivät korvaa tavoitteiden saavuttamista. Ne ovat voimakkaita ajatuksia vapaaehtoisessa järjestössä, mutta meidän pitää tehdä päämäärätietoista työtä saavuttaaksemme päämäärämme. Kilpailemme monien vapaaehtoisten järjestöjen kanssa ja vain elinvoimaiset järjestöt pärjäävät siinäkin kentässä paremmin. Haluan pitää Lions-toimintamme elinvoimaisena ja kehittyvänä E-piirissä, sillä tuetaan paitsi Suomen myös kansainvälisiä Lions-päämääriä.

 

Piirikuvernöörinä olo on kummallista, hän toimii piirihallituksen puheenjohtajana ja hänen pitäisi saada jokainen piirihallituksen jäsen toimimaan omalla toiminnallaan yhteisen päämäärän eteen. Miten hän tietää kunkin toiminasta päämäärän eteen? Hänet täytyy pitää tietoisena tavoitteiden mukaisista toimista. Pelkät puheet eivät johda mihinkään, ja ne voi jättää omaan arvoonsa. Piirikuvernöörinä minun ei enää juurikaan tarvitse laatia omia kriteerejä toiminnan kehittämiseksi, koska Kv päämäärät tukevat myös meidän päämääriämme saavuttaa tavoitteemme - siten kuin jäsenhakemuksen lopussa  tehtävämme kuvataan - niihin uskon.

 

Lions-järjestön Kv. presidentti Joe Preston on hyvin muotoillut tavoitteeni klubitoiminnan kehittämiseksi, minähän lähetin tavoitteeni Joelle 15.12.14 ennen kuin hän ilmoitti tavoitteensa Toronton Conventiossa - näin kai se on nähtävä. Hyvä Joe, arvostan kovasti hänen näkemyksiään , ne tähtäävät Lions-järjestön kehittymiseen vahvemmaksi avustusjärjestöksi.

 

Yhteistyötä ja toimintaa ei tule itsestään, sitä pitää tehdä ja rakentaa. Sitä ajatusta haluaisin myös viljellä.


Klubien toiminnan kehittäminen - tästä on varmasti meillä jokaisella oma näkemyksensä. Piirikuvernöörinä minut on kuitenkin ohjattu/koulutettu tekemään tavoitteeni toiminnan kehittämiseksi. Näitä tavoitteita siis ajan piirihallituksen avulla ja tuella eteenpäin tällä kaudella.
Klubi voi tietenkin myös omilla päätöksillään kehittää toimintaansa, aina klubin päätös on tärkeä ja oikea. Tehdessään suunnitelman toimintansa kehittämiseksi klubilaisten sitoutuminen on taattu, mutta se ei tule itsestään se on muistettava.





Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

18.8.2014 klo 23:17:31
sirkka Timonen kirjoittaa

Hyvin kirjoitettu ja myös hyvin suunniteltu on melkein tehty.



17.8.2014 klo 23:21:14
Marja Sundström-Pullinen kirjoittaa

Hyvä idea markkinoida blogia Facebookissa! Heti oli pakko klikata auki ja katsoa mitä olet tällä kertaa miettinyt.



17.8.2014 klo 19:15:56
Merja Lehtonen kirjoittaa

Luettu on ja teksti painavaksi todettu





Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin