Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Kasvu lähtee viihtymisestä

Kaikki varmaan tunnistavat otsikon lauseen. Se on E-piirin teema. Mitä se oikein tarkoittaa? Otsikko lupaa, että kasvu lähtee kun viihdytään. Ei se ihan niin ole. Ei kasvu itsestään lähde, vaikka kuinka viihdytään. Mielestäni viihtyminen vain antaa hyvän mahdollisuuden kasvulle.  Onko otsikko siis harhaanjohtava? Eihän toki. Muistetaan, että talvi tulee kesän jälkeen – sitä pidetään itsestäänselvyytenä. Tosin, siinäkin ihminen on ryhtynyt horjuttamaan itsestäänselvyyttä. Ei kuitenkaan puututa siihen.

Siis, kasvu lähtee viihtymisestä. Se on ehdollinen. Se ei tapahdu itsestään. Laitetaan ripaus aktiivisuutta, niin johan alkaa tapahtua. Pitäydytään klubitasolla.  Kun viihdytään keskenämme ja kun kaikki klubin jäsenet aktivoituvat hieman niin he saavat lähes automaattisesti kasvua aikaiseksi. Yksinkertaista teoriassa, miksei se sitten voisi toimia myös käytännössä.  

Hyvät mallit voisivat olla meille kaikille avuksi ja haastankin kaikki kommentoimaan/ kertomaan hyviä käytänteitä vinkiksi, millä saamme klubitoimintaamme aktivoitua siten, että ”Kasvu lähtee viihtymisestä”. Yhtä lailla, miten voimme viihtyä klubi-illoissamme, että voisimme aktivoitua ja edelleen saada aikaan kaikenlaista kasvua, aktiviteetteihin (Monta tapaa tehdä hyvää) ja jäsenistöön - auttavien käsien lukumäärään.

 

Oheen muutama piiritason kuva-arvoitus, johon vain paikallaolleet voivat löytää oikean vastauksen: Minä vuonna ja missä kukin kuva on napattu? Kuvat eivät suoraan liity tekstiin muuten kuin aktiviisuutta niissäkin tapahtumissa oli.





Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

12.10.2014 klo 22:09:50
Marja Sundström kirjoittaa

Äksöneissä ollaan, ainakin Viljakkalassa, Hämeenkyrössä ja Siivikkalassa. Ehkä myös jossain muualla?

Ja viihtymistähän pitää olla, että jäsenet kokevat saavansa vastinetta jäsenmaksuilleen sekä ajalleen. Viihtyminen ei tosin lähde vain piirikuvernööristä tai klubin presidentistä vaan meistä kaikista leijonista. Leijonat tekevät hyvää, mutta mieluummin hyvällä mielellä kuin hampaat irvessä. Meillä on monta tapaa tehdä hyvää, myös toinen toisillemme.

Miettii muutosvalmentaja Marja



12.10.2014 klo 21:47:52
Sulonen Tuija kirjoittaa

Kuva 3. Äkson Nait 15.9.2012 Hämeenkyrössä





Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin