Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Perälauta kiinni

Otsikosta voisi päätellä, että asia koskee esim. automme peräkärryn perälautaa tai vastaavaa fyysistä kulkuneuvoa. Perälauta – sanan käyttö sopii myös meidän Leijonatoimintaamme. Laitetaan perälauta kiinni. Sanontaa käytetään puhuttaessa jäsenpoistumasta. Ei toivotusta jäsenpoistumasta, johon voimme ainakin osittain vaikuttaa. Mikäli jäsenemme ei ole tyytyväinen klubinsa toimintaan, hän toivottavasti yrittää vaikuttaa asiaan ja siihen jokaisella jäsenellä on oikeus. Tässä vaikuttamisessa kummi, hallituksen jäsenet ja presidentti ovat tärkeimmät henkilöt, jotka voivat tukea ja auttaa jäsenten klubipysyvyyttä.

 

Klubitoiminnan merkitys on tärkeä jäsenilleen. Meille jokaiselle on tärkeää, että klubitoiminta vastaa odotuksiamme – jokaisen jäsenen odotuksia tavalla tai toisella. Vapaaehtoisjärjestössä odotusten täyttyminen ja toimintaan vaikuttaminen ratkaisevat myös tulokset, erilaisten aktiviteettien toteuttamiset ja niiden tulokset. Erityisen vastuun jäsenten säilymisestä asetan hallitukselle ja sen puheenjohtajalle, presidentille. Heidän tulee ”haistella” yleistä klubi-ilmapiiriä ja reagoida ilmastonmuutoksiin siten, että rajuilmat pystytään purkamaan ennen niiden osumista voimakkaana kohdalle. Tästä ei kenenkään presidentin tai hallituksen kannata toki ottaa ylimääräistä ”pulttia”, tekee vain parhaansa. Yleensä parhaansa tekeminen riittää moniin asioihin. Mainittu ilmapiirin muutos onkin se suurin haaste, mutta siihen on yksinkertaiset työkalut.

 

Klubikysely on hyvä työkalu. Tehdään klubikysely, jossa kukin jäsen itsenäisesti kertoo mielipiteensä erilaisista klubitoimintaan liittyvistä asioista. Mielestäni on tärkeää juuri se, että kukin vastaa täysin itsenäisesti asetettuihin kysymyksiin. Tiedämme, että aina on vaikuttajayksilöitä, joiden mielipiteet nousevat keskusteluissa enemmän pinnalle. Vaikuttajayksilöiden mielipiteet eivät kuitenkaan heijasta jäsenkyselyssä yksityisiä mielipiteitä, vaan ainoastaan esittäjän omaa. Klubikyselyn tulokset täytyy käydä läpi ja tehdä mahdolliset tulosten edellyttämän korjaustoimenpiteet. Jäsenistön tulee voida huomata klubikyselyn johtavan tarvittaviin korjaaviin toimenpiteisiin. Hyvä tulos on myös huomata, että tilanne jäsenten näkemyksen mukaan on hyvä. Tyytyväisyyskyselyn tuloksista täytyy myös keskustella klubikokouksessa, olkoonpa tulos mikä tahansa.

 

Mielekäs toiminta, klubiaktiivisuus, on varmaan myös kärkisijalla. Olemme jäsenkutsussa saaneet ajatuksen klubimme ja järjestömme tavoitteesta tehdä erilaisia hyväntekeväisyysaktiviteetteja. Toimintaa siis myös täytyy olla, yhdessä päätettyä toimintaa. Juuri aktiviteeteissa uusi jäsen ja toki kaikki jäsenet parhaiten pääsevät tutustumaan klubin hyväntekeväisyystoimintaan ja samanhenkisiin klubin jäseniin.

 

Tänään, 9.11.2014, E-piirissä on 26 alle 10 vuotta klubissa olleista jättänyt klubinsa. Mikäli olisimme saaneet 38 % Lionsia tuosta joukosta säilyttämään kiinnostuksensa Lions-toimintaan, olisimme kasvu-uralla jäsentilanteessa.  Jäsenkasvu on tärkeää Lionsien palvelujärjestölle, palvelujärjestössä tarvitaan käsipareja voidaksemme tehdä haluamaamme hyvää avuntarvitsijoille. Emme voi vaikuttaa silloin kun jäsenen työ siirtyy toiselle paikkakunnalle. Toimintaan tyytymättömän jäsenen kohdalla olisimme kuitenkin voineet aikanaan vaikuttaa jäsenpysyvyyteen ja siihen meidän tulee myös vaikuttaa.




Kommentoi tätä kirjoitusta



Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin