Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-E

LIONS E-PIIRI

Leijonat ja klubit - Me palvelemme

Piirikuvernööri lomailee

Ensimmäinen Blogi, mitä siihen kirjoittaisin? Olin sen jo kerran kirjoittanut, mutta piirin blogisivu ei ollut siihen vielä valmis. Siispä se täytyy kirjoittaa uudelleen, uusin, tuorein ajatuksin.


Toronton tunnelmat - Kuukausi on vierähtänyt Toronton Harrin DGe-koulusta ja ajatukseni ovat myllyttäneet saatuja oppeja, sienikeittoa, nahkaani. Sienikeittoa en fyysisesti koulutuksessa saanut, mutta henkisesti sitäkin enemmän. Mutta en ole sitä sienikeittoa purematta niellyt. Asioilla pitää olla perusteet ja tarkoitus ja vasta sitten se istuu Leijonan nahkaani. Kai minun pitää myös suoraan sanoa, että arvostan kovasti Torontossa saamiani oppeja. Niissä opeissa ja ajatuksissa oli Lions-asian kehittäminen päällimmäisenä. Ne opit istuvat hyvin Leijonalupaukseeni (Ks. Heinäkuun tiedotus). Ne opit seuraavat pk-kauteni toimia ja varmasti vielä pitempään.


Ajatusten kehittyminen - Teoria on teoriaa, kunnes se istutetaan käytäntöön. Soveltaminen on ehkä oikea sana kuvaamaan edellistä lausetta. Kuinka saadaan käytäntöön ne sivujen/oppien hienot asiat. Siinä me kaikki Leijonat astumme kuvaan, kaikki me yli 2000 E-piirin Leijonaa. Meidän pitää ottaa leijona-askel myös tänä kautena, aina pitää Kv. presidentin Joe Prestonin sanoin "Karjua kuin Leijona". Meidän pitää tehdä Leijona-hyvää. Saada klubitoimintamme sellaiseksi, että se "ruokkii" klubin kaikkia jäseniä jotta nämä jaksavat jättää lupauksensa mukaan Leijonanjälkiä ympäristöönsä. Silloin myös toteutuu E-piirin teema - Kasvu lähtee viihtymisestä.  En toki tarkoita, että klubien toiminta vaatisi korjauksia, mutta sitä pitää koko ajan seurata - tarkastella, että viihdymme Lions-toiminnassa. Lions-toiminnan täytyy "ruokkia" tekijäänsä, silloin jaksamme "Haluta" tehdä Leijonatyötä.  Klubien toiminnan täytyy myös seurata aikaansa - meitä kaikkia tarvitaan.


Tavoitteet - Meidän pitää asettaa tavoitteita. Tavoitteeseen päästään, kun meillä on 1. Kriteerit tiedossa, 2. Teemme suunnitelman kuinka kriteerit toteutetaan 3. Sitoudumme toteuttamaan suunnitelmat ja 4. Toteutamme suunnitelman. Vielä puuttuu 5. takaisinkytkentä, että olemme onnistuneet tavoitteessamme - tunne sisimmissämme me teimme sen ja siitä saatu palaute on sydämessämme. Mielestäni kaiken tuo edellisen pitää sisällään Klubin erinomaisuuspalkintohakemus 2014 - 2015. Kriteerit ja oikeastaan myös suunnitelman asiat löytyy osoitteesta . Tästä ja muusta lisää Piirifoorumissa Sääksjärvellä 13,9,2014.

 

Karjutaan kuin Leijona, ympäristömme pitää tietää ja tuntea kun me karjumme - Meitä tarvitaan.



Kanada-päivän viettoa ensimmäisenä Toronto-päivänä.
Kanada-päivän viettoa ensimmäisenä Toronto-päivänä...
Leila kiinnittää DG-merkin rintapieleeni.
Leila kiinnittää DG-merkin rintapieleeni.
Ryhmätöitä, kuten Leijona-työt yleensä.
Ryhmätöitä, kuten Leijona-työt yleensä.

Neuvottelu päämajan Suomitulkin ja -tuen Tanja Saarelan kanssa.
Neuvottelu päämajan Suomitulkin ja -tuen Tanja Saa...
Söimme päivällistä iltaisin yhdessä, aina kun mahdollista - Suomen CC- ja DG-pariskunnat.
Söimme päivällistä iltaisin yhdessä, aina kun mahd...
Suomalaisia paraatiasuissa Scandinavian illassa. Tuomo ja Leila virallisessa marssiasussa, jossa me suurin osa olimme. Kansallispukuisia kuvattiin eniten.
Suomalaisia paraatiasuissa Scandinavian illassa. T...

Saan todistuksen Harrilta DG-koulutuksen päätteeksi.
Saan todistuksen Harrilta DG-koulutuksen päätteeks...
Olihan meillä hauskaakin. Loppujuhlat tuloillaan.
Olihan meillä hauskaakin. Loppujuhlat tuloillaan.
Ensimmäinen Torontossa otettu uusi Lion Markku Saranlinna F-piirin DG:n onnittelussa minä odotan allekirjoitusvuoroani D-piirin DG:n jälkeen. Markku kutsuttiin L-piirin Pellon klubiin, hän on I-piirin DG-Susannan puoliso - Lapissa on hyvät kalavedet! Onnittelumaljat odottavat komeassa rivissä. Tämä oli DG-joukkomme ensimmäinen yhteinen päätös, hyväksyä uusi Lion DG-päätöksillä!
Ensimmäinen Torontossa otettu uusi Lion Markku Sar...

Tuomon ja Kaijan vastaanotto ennen Kv presidentin juhliin lähtöä.
Tuomon ja Kaijan vastaanotto ennen Kv presidentin...
Ja sitten lomaviikolle, ensin tietysti Niagaran mahtavat putoukset.
Ja sitten lomaviikolle, ensin tietysti Niagaran ma...
Kotona Lempäälässä istuttamassa edellisen kauden päättäjäisissä Antille ja Annelille tuotua kirsikkapuuta. Antti lapion varressa, minä odotan vuoroani ja sitten Ilkka - istutus tehtiin yhteistyöllä.
Kotona Lempäälässä istuttamassa edellisen kauden p...



Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

12.8.2014 klo 10:52:39
Rauno Sulonen kirjoittaa


Blogisi oli täyttä asiaa.

T. Rauno



12.8.2014 klo 10:40:16
Keijo Laine kirjoittaa

Olen pitkälle samaa mieltä siitä että myös Lions toiminnan pitää päivittyä omaan aikaansa ja kyseisen maan omaan kulttuuriin. Meillä yhteiskunta hoitaa monta sellaista asiaa jotka muualla jää vapaaehtoistoiminnan piiriin - mutta kyllä meilläkin paljon on avuntarvetta silti. Yksi suurimmista on vanhusten yksinäisyys - meillä kun perhe ja suku ei enään pidä huolta omistaan - niin monelta puutuu juttukaveri/ulkoiluttaja.

Toisaalta vapaaehtois työn pitää olla hauskaa - jos on hauskaa missä tahansa - niin väki viihtyy. Hauskuus ei ole vain naurua ja ilonpitoa - vaan on mielentila joka syntyy ihan vaan mielenkiintoisesta rupattelusta - yleensä ihmiset viihtyvät kun keskustellaan ja jutellaan -eletään vuorovaikutuksessa. Asiat hoitaa hallitus ja klubikokous pitää olla innovatiivinen yhdessäolo hetki -johon on mukava tulla sanalle..

Menestystä kauteesi ja luonnikasta kesän jatkoa!



11.8.2014 klo 23:09:06
Marja Sundström-Pullinen kirjoittaa



näillä Eskon mietteillä on hyvä lähteä uuteen kauteen. Tuoreita ajatuksia ja ideoita klubin toiminnan kehittämiseen on tarjolla myös uudistuneessa johtamisvalmennuksessa eli JOVAssa 27.9.2014.





Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin