Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

Hyväntekeväisyyskonsertti "Sointu ja Siritys"

Lions Club Sipoo/Pornainen järjesti 6.2.2011 hyväntekeväisyyskonsertin otsikolla ”Sointu ja Siritys”. Nimitys johtuu siitä, että miessolistit ovat Sipoon Sointu-kuoron nykyisiä tai entisiä laulajia. Sirittäjät-laulutrio koostuu taas pornaislaisista ja sipoolaisista naislaulajista, jotka lauloivat yhdessä ”Vive la compagnie”, Luonnonlapset” ja ”Lunta talvi taas tuo”. Seuraavaksi lyhyt esittely esiintyjistä ja heidän ohjelmastaan:

 

Naiskolmikosta Sirja Suonpää-Väänänen on ennen kaikkea lausuja. Hän lausui konsertissa kaksi runoa ”Ihmisen kädet” ja ”No, elämä”. Sirja on ollut kymmenen vuotta aktiivisesti Keravan lausujissa ja tehnyt oman runomatinean, jota hän on esittänyt usealla paikkakunnalla. Vuonna 2007 hän julkaisi oman runokirjan. Samana vuonna hän alkoi ohjatusti laulaa. Sekin laji sujui erinomaisesti, koska tuloksena oli Suomen eläkeläisten karaokelaulun mestaruus viime vuonna. Hän lauloi yksin myös laulut ”Talven ruusu”, ”Hiljainen kitara” ja ”Elämälle kiitos”.


Tellervo Hakkari on usean vuoden ajan laulanut Sipoon vanhan kirkon kesätapahtumassa. Viime vuoden keväällä hänellä oli pääosuus klubin järjestämässä konsertissa. Nyt hän lauloi ”Ave verum corpus”, ”Panis angelicus”.

 

Miehistä basso Arvo Isohanni on pitkän linjan laulaja. Useiden kuorojen ohella hänellä on runsaasti kokemusta oopperamaailmasta. Solistitehtäviä on monia niin Konservatorion oopperastudiolla kuin Keravan oopperassa. Kuulimme kaksi Sarastron aariaa Oopperasta Taikahuilu ja ”Asesepän balladi Lortzing”.

 

Bassobaritoni Arto Pasanen esiintyi onnistuneesti klubin viime syksyn konsertissa. Hän on tehnyt intensiivisesti työtä laulunopettajansa kanssa kolmen vuoden ajan. Viime lokakuussa saimme kuulla työn hienon tuloksen. Lied ja venäläinen romanssi ovat alueita, joissa hän on omimmillaan. Nyt hän esitti ”An die Musik”, ”Ya Fstretil Vas” ja ”Ombra mai fu”.


Sakari Mäntymaa on joukon ainoa tenori. Kuoron ja eri tilaisuuksissa esiintymisten ohella hän on myös pitänyt oman konsertin. ”Anniina” ja ” Palaja Sorrentoon” koskettivat jälleen kerran.

 

Baritoni Pauli Hakkari pitää laulelmista. Hän on useiden vuosien ajan esiintynyt kansalaisopiston yksinlaulajien tilaisuuksissa. Vuonna 2007 hänellä oli oma konsertti. Hän on klubin tämän vuoden presidentti ja laulujen ”Sellaista elämä on”, ”Kotka lentää” ja ”Neiti Kevät”, ohella hän juonsi konsertin.

Diplomipianisti Mikko Niemi oli konsertin kivijalka. Hän säesti tunnetulla taidollaan kaikki musiikkiesitykset. Mikko opettaa Sibelius Akatemiassa ja Vantaan musiikkiopistossa. Hänellä on runsaasti nauhoituksia, levytyksiä ja esiintymisiä ympäri maata.

 

Sointu ja Siritys tarjosi Topelius-salin yleisölle erittäin lämminhenkisen, hienon ja kotoisen konsertin.

 

Kun lionsklubi järjestää tilaisuuden, sen tuoton jaolla ei ole välikäsiä. Tämän konsertin ja Ladyjen hoitaman kahvitarjoilun sekä arpajaisten tuotto menee sipoolaisille kouluille stipendien, hymypatsaiden ja opettajien koulutuksen kautta sekä vanhuksille palvelukoti Lindassa ja Elsiessa.

 

Kari Melleri



Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin