Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

2016-2017

Kuninkaantietä Loviisaan 20.5.2017

Klubimme perinteinen kevätretki suuntautui Loviisaan, joka oli alun perin v 1745 nimeltään Degerby Pernajan Degerbyn ratsutilan mailla. Se perustettiin Pikkuvihan jälkeen raja- ja linnoituskaupungiksi. Käytimme jopa muutaman sata metriä Nikkilässä myös alkuperäistä Kuninkaantietä. Kuningasparin vierailun jälkeen kaupunkiin ihastunut kuningas Aadolf Fredrik antoi sille uuden nimen vuonna 1752 vaimonsa Loviisa Ulriikan mukaan. Lisää tietoa Loviisasta saimme runsaasti matkan aikana oheisen aikataulun mukaisesti.


Lue lisää


Dallape konsertti sunnuntaina 23.4.2017

    Klubimme osallistui Sipoon kunnan kulttuuritoimen ja Musiikkiopisto Sipoossa toteuttaman Dallape-konsertin järjestelyihin.

    Vastuullamme oli pysäköinnin ohjaaminen, vaatenaulakoiden hoito, lippujen tarkistukset sekä suurimpana haasteenamme väliaikatarjoilun toteuttaminen. 

    Järjestelyihin osallistui 11 veljeä sekä 5 ladyä.


Lue lisää


Huhtikuun klubikokous/vaalikokous 20.4.

Kokoukset pidettiin ravintola Kolifejssä. Vaalikokouksessa valittiin toimintakauden 2017-18 toimihenkilöt, toimikuntien vetäjät, toiminnantarkastajat sekä hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio.


Vieraina kokouksessamme olivat Tuula Åminne ja Anne Sokka-Tuomala Loviisa Queen Lovisa klubista


Lue lisää


Auta Lasta - Auta Perhettä keräys 18.3.

    Järjestimme lauantaina 18.3. Nikkilän S-Marketilla jo perinteiseksi muodostuneen "Auta Lasta - Auta Perhettä" keräyksen. Ajatuksena oli, että kaupassa käyneet ihmiset saivat halutessaan lahjoittaa keräykseen jonkun ostamansa tuotteen. 


Lue lisää


Pönttölauantai 11.3.2017

    Kevään linnunpönttömyyjäiset järjestettiin Nikkilän K-supermarketin edustalla ja Söderkullan S-marketin aulatiloissa.

    Säiden haltija suosi myyjiä kevään tähän asti aurinkoisemmalla ja lämpimimmällä kevätsäällä. Asiakkaat olivat vähintäänkin yhtä iloisilla mielin kuin myyjätkin.

    Myyntitulokset olivat ihan mukavat. Söderkullassa pönttöjä myytiin 61 kpl ja Nikkilässä 63 kpl. Lisäksi Söderkullan myyjät saivat kaupaksi Punainen sulka pinssejä 7 kpl ja tarroja myöskin 7 kpl. Nikkilässä sulkakauppa jäi 2 kpl pinssiin sekä 4 kpl tarraan.

    Markku Rintala teksti ja kuva


Lue lisää


Tutustuttiin Käpyhovin vanhainkotiin Keski-Uudenmaan teatterissa

   Lauantaina 4.3. 28 veljeä ja ladya tekivät teatterimatkan Keravalle, katsomaan KUT:n riemukasta farssia "Käpyhovin pelastuspartio". Esitys oli hyvin ja ammattitaitoisesti toteutettu, niin kuin vaikean farssilajisen näytelmän pitääkin olla, jotta esitys jaksaa kantaa alusta loppuun. Saimme nauttia hauskasta, mutta samalla vakavia ajatuksia herättävästä teatterista, sekä mukavasta tapaamisesta klubilaisten kesken. 

   Markku Rintala: teksti ja kuva


Lue lisää


Klubikokous 17.2.2017

Helmikuun kokoukseemme saimme vieraiksemme LC/Pornaisista viisi klubiveljeä yhden klubisisaren saattelemana.

 

Kokouksen aluksi presidenttimme Juha Uljas luovutti veli Raimo Ahoselle Lions Internationalin myöntämän kunniakirjan asiaan kuuluvine merkkeineen, Raimon 20-vuotisesta palvelusta Lions aatteen hyväksi. 


Lue lisää


Linnunpönttötalkoot saatu valmiiksi

   Tiistaina 31.1.2017 ruuvattiin viimeiset ruuvit tämänvuotisen suururakkamme, 300:n linnunpöntön rakentamisessa. 

   Pönttöjen valmistamisen mahdollistajina kiitämme veljiä Pekka Alaterää puutavaran (mm. yli 500 m lautaa) lahjoittamisesta, Georg Bergströmiä puuosien työstöstä, Torsti Jääskeläistä kiinnitystarvikkeitten lahjoitushankinnasta sekä muita tarvikkeita lahjoittaneita tahoja, sekä tietenkin suuret kiitokset Tallmon tilalle tilojen luovuttamisesta pönttöhankkeen toteuttamiseksi. Lisäksi erityisen kiitoksen ansaitsevat veljet Pekka ja Tapani Alaterä sekä Teuvo Pesonen jotka antoivat ratkaisevan suuren työpanoksensa projektin onnistumiseen.


Lue lisää


LC Sipoo-Pornainen joulujuhla 17.12.2016

    Pikkujoululla on juuret adventin vietossa: adventista alkoi Kristuksen odotus ja paasto, joka päättyi jouluna. 1800-luvulla adventtia kutsuttiin toisinaan pikkujouluksi. Varsinaisen pikkujoulun vietto alkoi vakiintua Helsingissä ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Lähtökohtana olivat koulujen kuusijuhlat. Adventin aikaan vietetyistä ylioppilasosakuntien syyskauden viimeisistä iltamista vähitellen muotoutui nykyinen pikkujoulu. Opiskelijoiden viettämiä pikkujoulujuhlia alettiin juhlia 1930-luvulla myös muissa yhteisöissä. 


Lue lisää


Itsenäisyyspäivän vietto 6.12. ja veteraanilounas 13.12.

Perinteiseen tapaan osallistuimme kaksikieliseen sanajumalanpalvelukseen Sipoon kirkossa, jossa Suomen ja järjestöjen liput juhlistivat tilaisuutta.

Marssimme sitten lippujen mukana Vanhalle kirkolle, jossa suoritimme arvokkaat seppeleenlaskut sotiemme ja karjalaisten muistokiville. Lämmittelimme glögin ja pipareiden merkeissä seurakuntatalolla. Tilaisuuteen osallistui 6 veljeä ja kaksi ladyä.


Lue lisää


Tutustuminen Lotta museoon 3.12.2016

    Seitsemä lionveljeä ja kuusi ladya kävivät tutustumassa Lotta museoon Tuusulan Rantatiellä   
    Alkuun kokoonnuttiin museokanttiiniin, jossa vietettiin lounashetki ennen museo-opas Pauliina Pajalan ansiokasta esitystä Lotta järjestön sekä Lotta museon historiaan.

    Meille kuulijoille ei varmasti ollut tietoa siitä, että Lotta Svärd järjestön mainingit yltävät nykypäivään niinkin arkisella tavalla, kuin toimipaikkaruokalatoimintaa harjoittavan Amica Oy alku juontuu Lottien muonitus organisaatioista.


Lue lisää


Lion Sven Byman 1941-2016

    Sven Byman kutsuttiin LC Sipoo/Pornainen jäseneksi vuonna 1971. Hän oli syntynyt Sipoossa sodan keskelle 29.7.1941 ja oli sotaorpo. Kun ”Svenkka” tuli kutsutuksi klubiin, oli klubi nuori ja vasta hakemassa toimintatapojaan, hän pääsi mukaan hengen synnyttämiseen. Vaikka hän eli ruuhkavuosia; oli hoidettava perhe, johdettava Paino- ja vedospalvelu Oy, oli hänellä aina aikaa leijonatoiminnalle. Hän kävi läpi vuorollaan klubivirat ja monet toimikunnat ja kantoi vastuuta, presidenttikausi osui vuosille 1987-88. Hänellä oli tukenaan aktiivinen lady Marja-Leena. Viimeiset vuotensa Svenkka oli sairautensa vuoksi etuoikeutettu jäsen ja harvoin nähty kokouksissa, mutta oikea leijona hän oli viimeiseen saakka. Hän menehtyi pitkään sairastettuaan 3.11.2016.


Lue lisää


Joulukadun avajaiset Nikkilässä

    Lauantaina 26.11.2016 oli Nikkilässä jo perinteeksi muodostunut Joulukadun avajaisrieha. Tämänvuotinen tapahtuma oli järjestetty entuudestaan poiketen, iltahämäriin kello 16 ja 19 välille.

    Klubimme oli myyntikojuineen tietysti läsnä, sillä Joulumarkkinathan ovat yksi myyntituotteittemme markkinoinnin pää tapahtumista.


Lue lisää


Vihtojen ja lyhteitten pussitus lauantaina 23.11.2016

   Vuoden kulku on edennyt taas loppusyksyyn. LC Sipoo Pornainen klubissa käsillä oleva aika merkitsee perinteisesti sitä, että kesällä korjaamamme sato on valmisteltava myyntikuntoon. Niinpä klubiveljet kokoontuivat Tallmon tilalle vanhojen isäntien, veljekset Pekka ja Tapani Alaterän, johdolla pussittamaan ja punaisella nauhalla sitomaan, kesällä tehdyt saunavihdat ja kauralyhteet houkutteleviksi myyjäistuotteiksi.


Lue lisää


Vuosikokous ja lokakuun klubikokous 20.10.

     Kokous aloitettiin illallisella, jonka yhteydessä lion Ari Juva tarjosi syntymäpäiväkakkua, täytettyään hiljakkoin 70 vuotta.

     Illallisen jälkeen Martti Eskelinen esitelmöi Lapin ja Alppien vaellusmatkailusta, jota hän on harrastanut vuodesta 1971 alkaen.
     Esitelmän jälkeen pidettiin noin kymmenminuuttinen vuosikokous. Käsiteltiin moniväriseksi 12 sivuiseksi vihoksi koottu toimintakertomus, joka sisälsi myös tilikertomuksen ja kuultiin toiminnantarkastajien lausunto. Tämän jälkeen hyväksyttiin toimintakertomus 2015-16 ja vahvistetiin tilinpäätös ja myönnettiin hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille vastuuvapaus.


Lue lisää


Uusien Leijonien koulutus Sipoonlahden koululla Söderkullassa 10.10.2016

   Veli Torsti Jääskeläinen Liisa rouvansa kanssa osallistui uusien Leijonien koulutus tilaisuuteen. Kummi Markku Rintala toimi kyytimiehenä ja oli kertaamassa itsekin leijona asioita.

   Tilaisuus oli ammattitaidolla järjestetty N-piirin koulutusvastaavan Sipoo/Meri-Sibbo klubin veljen, Markku Helteen organisoimana.


Lue lisää


Suomen vapauden ja Viron kunnian puolesta

   Ülo Veidenberg Loksa 21.1.1922 – Tallinna 20.8.2016

   Kummipoikamme Ülo nukkui rauhallisesti pois tästä maailmasta elokuun lopulla kotonaan Tallinnassa yli 94 vuoden iässä. Lähtö oli lempeä, hänet löydettiin istumassa tuolissaan taakse nojaten, aamukahvikupillinen oli jäänyt kesken.


Lue lisää


Kauden 2016-2017 ensimmäinen klubikokous 15.9.2016

Kokous pidettiin ravintola Kolifej:ssä, jossa emme olleet kokoustaneet kahteen kauteen. Nyt ravintola on klubikokouksiemme ajoiksi varattu yksin klubimme käyttöön, eikä siellä ole muuta, kokouksiamme ehkä häiritsevää, toimintaa.

Kokoukseen olivat kutsuttuina myös ladyt, jotka yhteisen illallisen jälkeen pitivät omaa palaveriaan.


Lue lisää


Lions-kauden avaus Iiris-keskuksessa 30.8.2016

Ennen tilaisuuden alkua jaettiin Vuosikirjat ja nautittiin kahvit. Ehdimme seurata myös näkövammaisen työskentelyä; korivati valmistui noin tunnissa ja siirtyi pk:n omistukseen 10 eurolla!

 

Avajaisillan aluksi lauloimme ”Leijonahengen”, jonka jälkeen olikin emännän puheenvuoro. Näkövammaisten Liitto ry:n Anna-Maija Ketola kiitti leijonia annetusta tuesta ja kertoi liittonsa tunnuslukuja; perustettu 1928, 10 000 jäsentä, 150 työntekijää ja vuosibudjetti noin 16 miljoonaa euroa. Suomessa on noin 60 000 näkövammaista, joista sokeita on noin 10 000.


Lue lisää


Sata kaurahyhdettä 28.8.2016

Kolmannella kerralla päästiin jo alkuun, mutta vasta neljäs kerta toden sanoi. Sunnuntaina 28.8. klo 14 jatkui perinteinen aktiviteettimme Talmassa Alaterän kaurapellon laidalla ja parin tunnin kuluttua oli 100 kauralyhdettä valmiina ripustettuna kuivumaan ladon orsille.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin