Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

2017-2018

Kaatuneiden muistopäivän seppeleenlasku helluntaina 20.5.2018

   Perinteiseen tapaan klubimme osallistui Vanhalla kirkolla kaksikieliseen kaatuneiden muistopäivän hartauteen ja seppeleenlaskuun erittäin hyvän sään vallitessa. Tänä vuonna se sattui helluntaiksi. Klubista oli paikalla viisi veljeä, joten saimme seppeleenlaskijat (pres Tom ja ikäpres Raimo) ja lipunkantajan (Kari) sekä kaksi airuetta (Matti J ja Tapani) miehitettyä.


Lue lisää


Johan Ludvig Runebergin jäljillä 19.5.2018

   Kauden päätösretki tehtiin lauantaina 19.5. Runebergin merkeissä ja siksi astuimme aamulla Packalenin bussiin ja menimme ensin Helsinkiin, jossa olivat alkutahdit. Meitä oli 26 henkilöä.

Lion Kari esitti aluksi bussissa tietoiskun ”Sukulaiseni Runeberg”. Tiivistettynä yhteiset esivanhemmat löytyvät hänen ja Johan Ludvigin pojanpojan pojan eli Nikkilän sairaalan ylilääkäri Johan Knut Runebergin välille 9. sukupolven takaa. He ovat siis 8. serkkuja sillä 1. sukupolvea edustavat sisarukset!


Lue lisää


Talman kalkkikivilouhoksilla käynti 14.5.2018

   16 innokasta retkeilijää kokoontui Talmaan Alaterien pihamaalle, jossa mainio oppaamme lion Tapani A.  ohjeisti tekemään ensin ”matkasauvan”. Sitten hän selvitti kartalta missä olemme ja minne olemme menossa! Hän kertoi myös, että lady Margareta teki esityksen retkestä luettuaan Rönnbackan   

romaanin ”Tuonen korppi”! Seurasi lyhyt esitys siitä mihin kalkkia, sammutettua ja sammuttamatonta, on käytetty ja käytetään yleisesti ja erityisesti maalaistalossa.


Lue lisää


Vaali- ja klubikokous huhtikuussa 19.4.

Ennätysmäärä oli väkeä paikalla,

kun taas kokoustimme huhtikuulla.

Oli Hki/Roihuvuori klubitreffeillä

ja lionsvieraita Australiasta heillä.


Lue lisää


Tutustumiskäynti Kalatukku E. Eriksson Oy:n tuotantolaitoksiin 20.3

    Kolmetoista veljeä ja ladya kokoontui Holkkitie 12A:n kohdalle Roihupeltoon ja yhtenä joukkona siirryimme sisätiloihin. Vastassa oli toimitusjohtaja Mika Jääskeläinen, jolla on suora sukulaisuussuhde klubilaisiimme Liisaan ja Torstiin! Mika selvitti hyvinkin tarkasti sanoin ja kuvin firmaa. Samanaikaisesti nautimme tietysti lohivoileivät kahvin tai teen kera.


Lue lisää


Maaliskuun kokouksessa uusi pöytästandaari ja Dakar-ralli

Maaliskuun kokouksen suuret aiheet olivat klubin uuden pöytästandaarin valinta ja Dakar-ralli. Standaariehdotuksia oli kuusi neljältä veljeltä. Alkukarsinnan jälkeen kaikilta oli yksi ehdotus (kuva). Suoritetussa lippuäänestyksessä äänet jakautuivat 5, 5 ja 3, joten jouduimme äänestämään toisen kerran. Tällöin äänet menivät 8-5 veli Arin ehdotuksen (nro 1) voittaessa. Työryhmä ”stilisoi” ehdotuksen veli Arin kanssa ja tuo sen seuraavaan hallituksen kokoukseen, jonka jälkeen voidaan käynnistää hankinta.

Työryhmä tuo samalla käsittelyyn klubin lipun uusimisen vaihtoehdot ja aikataulun.


Lue lisää


Satakunta linnunpönttöä meni kaupaksi 10.3.2018

   Miljoonapönttö-kampanjan jälkimainingeissa onnistuimme lauantaina 10.3. myymään noin sata linnunpönttöä Nikkilän K-marketilla ja Söderkullan S-marketilla. Yhdeksän veljeä osallistui innokkaasti kauppaamiseen. Olimme esillä ja hyvällä asialla, minkä useat huomasivat ja totesivat, vaikka eivät nyt pönttöjä ostaneetkaan! 


Lue lisää


Linnunpönttötalkoot 16., 17. ja 19.2.2018

   Yhdeksän, kuuden ja seitsemän veljen voimin kokosimme 19.2. mennessä pienessä pakkasessa 223 pönttöä. Mallia on kehitetty entistä paremmaksi. Tyhjennys tapahtuu nyt. kätevästi sivuseinän kautta. Kiinnitysnaru on myös valmiina. Noviisin kokemus oli pelkästään positiivinen, vaikka sekä naulaaminen että ruuvien kiinnittäminen sujuvasti, edellytti aluksi hidasta tahtia ja muutamaa uutta yritystä! Pääosa ruuveista on nyt korvattu nauloilla, mikä tosiasiassa parantaa lopputulosta. Jatkamme vielä noin sadan pöntön tekemistä ilmojen lämmittyä.


Lue lisää


Tuttuja vieraita helmikuun klubikokouksessa 15.2.2018

   Helmikuun klubikokouksen vierailijoina olivat Rauli Olkanen ja Vesa Mikkolainen LC Pornaisista ja kahdeksan ladya. Rauli Olkanen käytti puheenvuoron. Hän totesi helmikuun käynnin muodostuneen jo perinteeksi ja mainitsi erityisesti ”kummi” Tapanin käynnit Pornaisissa. Heillä oli vieraillut LC Hki/Vuosaari ja tuttu lion Tuomo Holopainen, jolta hän toi terveiset. LC Pornaisella on nyt 35 jäsentä ja 10-vuotisjuhla lähestyy. Hän mainitsi myös 25.3. Mika Waltarin koululla järjestettävän konsertin ja toukokuun ”yrittäjien karnevaalit”, jossa klubi on mukana. Oman klubimme edustajat esittäytyivät tämän jälkeen.


Lue lisää


Klubivierailu 14.2. LC Helsinki/Pro Culturan luona

   Viisi klubiveljeä (Tom, Kari, Markku, Torsti ja Pertti) suuntasi Ystävänpäivänä naisklubi Pro Culturan kokoukseen Puotilan kartanolle, jossa presidentti Oivi Heinonen otti meidät vastaan ja ohjasi eteenpäin. Samaan aikaan kokoontui myös LC Helsinki/Itä, joka oli järjestänyt alkuun tietoiskun diabeteksen hoidosta. Sen hoitivat perheyritys Esa ja Pia Tahvanainen. Kiteytettynä riittävä liikunta, oikeat ruokailutottumukset ja tarvittaessa lääkitys ovat hoitokeinot!


Lue lisää


Auta Lasta-Auta Perhettä S-market Nikkilä 10.2.18

Perinteiseen tapaan toteutimme tämän lionsien aktiviteetin 10 veljen voimalla (Tom, Juha, Ari, Tarmo, Jari, Torsti, Markku, Teuvo, Pertti ja Kari) lauantaina 10.2. klo 10-14 Nikkilän S-marketissa jo kuudennen kerran. Sipoon Sanomista saatoimme lukea etukäteen tästä tapahtumasta. Tämä näyttää olevankin jo useimpien asiakkaiden tiedossa, eikä pitkiä palopuheita enää tarvittu.  Kaikenlaista tavaraa kertyikin kuusi ostoskärryllistä, joiden rahallinen arvo oli nyt noin 950 euroa. Ensimmäisellä kertaa vuonna 2013 saatiin summaksi noin 750 euroa. Sipoon sosiaalitoimi jakaa tavarat tarvitseville lapsiperheille välittömästi.


Lue lisää


Amerikkalainen ilta 19.1.2018

   Vietimme kuukausikokouksessa amerikkalaista iltaa salin koristelua ja ruokalistaa myöten. Vierailijana oli 1. varapiirikuvernööri Heikki Tuomala LC Loviisa-Lovisa. Presidenttimme Tom Sundbäck toivotti myös ladyt tervetulleiksi kokoukseen. Tulevat tapahtumat käytiin läpi seuraavasti:

- lintujen ruokintatelineitä on valmistettu 25, joista myymättä 11.

- linnunpönttöjen kokoaminen aloitetaan helmikuun lopulla.

- Auta Lasta, Auta Perhettä -keräys suoritetaan Nikkilän S-marketissa kahdella ovella lauantaina 10.2. klo 10-14. Kerätyt paketit luovutetaan Sipoon sosiaalitoimelle samana päivänä klo 15 Terveyskeskuksen ala-aulassa.

- Vastuu on meidän tuotteita, on tilattu 178 kpl, eli kaikille suomenkielisten sipoolaiskoulujen kolmannen luokan oppilaille.

- ke 14.2. mennään LC Helsinki/Pro Cultura -klubin vieraiksi Puotilan kartanoon.

- 4.2. tehdään teatterimatka Halosenniemeen 31 henkilön voimin


Lue lisää


Joulukuun kokous eli pikkujoulu 15.12.2017

Virallisen puolen presidentti aloitti palauttamalla mieliin syyskauden erilaiset tapahtumat kuten matkan Viroon ja vierailun Sipoonkorpeen veli Torstin johdolla, sekä lähiajan tapahtumista Veteraanilounaan. 10 veteraania oli paikalla. Sipoossa on vielä 32 veteraania. 

Lady Svea kiitteli Joulumarkkinoille osallistuneita ladyjä onnistuneesta tapahtumasta. Saadut varat luovutetaan Rose home -toimintaan. 

Tulevasta toiminnasta presidentti otti esille Jouluaaton tapahtuman edesmenneiden veljien haudoilla. Vuoden vaihteen jälkeen hallitus kokoontuu, jo perinteeksi muodostuneella tavalla, veli Raimo Komin luona. Alkuvuodesta on linnunpönttöjen teko ajankohtaista. 10.2. on Auta Lasta – Auta Perhettä -keräys. 


Lue lisää


Jumalanpalvelus itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan merkeissä 6.12.

   Kaksikielinen jumalanpalvelus itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan merkeissä 6.12. klo 14.00

   Perinteiseen tapaan osallistuimme aluksi uudella kirkolla kaksikieliseen jumalanpalvelukseen, jossa olivat kirkkoherra Juha Ikonen, kyrkoherde Helene Liljeström ja kanttori Korven-Korpinen. Aiemmasta poiketen laitoimme liput kirkkoon jo etukäteen ja jumalanpalveluksen jälkeen ne otettiin mukaan lippulinnana marssille vanhalle kirkolle, jossa suoritettiin seppeleenlaskut. Väkeä oli kirkossa erittäin paljon, samoin seppeleenlaskussa. Sankarihaudoilla oli kunniavartiossa lähes 90 henkeä ja jokaiselle sankarihaudalle oli sytytetty LC Sibbo-Sipoon ja LC Sipoonjoen kustantamat kynttilät.


Lue lisää


Joululounas veteraaneilla 5.12. 

   Joulukuun alkuun sattui ainakin hallituksen jäsenille kolmen tapahtuman putki!

   Maanantaina kokoontui hallitus Hilden Helmeen käsitellen mm tulevia tapahtumia, joista ensimmäinen    Veteraanien Joululounas oli jo seuraavana päivänä tiistaina 5.12. klo 14 samassa paikassa.


Lue lisää


Klubimme supermarraskuu 2017

Marraskuusta tuli neljän aktiviteetin ja kolmen kokouksen myötä todellinen superkuukausi. Jokaiseen tapahtumaan riitti vielä osanottajiakin kiitettävästi. Kerron lyhyesti aikajärjestyksessä näistä seitsemästä tapahtumasta.

 


Lue lisää


Vuosi- ja kuukausikokous lokakuussa 2017

Käytiin ennen kokousta Metson tehtaalla,

kierros Hakkilassa Mika Vilénin johdolla.

Ehtivät kaikki Hilden Helmeen ajoissa,

jossa hyvää ruokaakin oli jo jaossa.

 

Johti kokouksessa puhetta nyt pressa Tomi,

oli etelän lämmössä ikäpressa Raimo Komi.


Lue lisää


Ikimuistoinen Kuusalun matka Viroon 25.9.2017

Lähdettävähän se oli, vaikka oli sumuista, kun kerran Packalénin bussi starttasi Talmasta klo 06 ja ajoi Nikkilän ja Söderkullan kautta Länsiterminaaliin. Sinne ehdimme Eckerö Linen Finlandian ensimmäiseen aamukattaukseen jo ennen laivan lähtöä. Ravittuina saavuimme, tovin merimaisemia ihailtuamme, Tallinnaan ja jatkoimme heti Sipoon ystävyyskuntaa Kuusalua kohti. Matkalla kertoi presidentti Tom seikkaperäisesti jo 25-vuotisesta kanssakäymisestä kuntien kesken. Erilaiset palloiluottelut ja urheilu ovat olleet alusta asti ohjelmassa, johtajien tapaamisten ja kansantanssien ohella. Tiedotussihteeri Kari ehti kertoa lyhyesti Suur-Suomi ajatuksesta ja heimosodista, ennen kuin saavuimme Kiiun tornille.


Lue lisää


Iloinen kauden avauskokous eli kolme uutta jäsentä 21.9.2017 

   Kauden avaus kuukausikokousten osalta tapahtui erittäin iloisissa merkeissä. Kokouksen aluksi otimme vastaan kaksi uutta varsinaista jäsentä, Timo ”Herkkä” Virtasen ja Petteri Yli-Ilkan. Heidän antaman Lions-lupauksen jälkeen antoi myös kummi, pastpressa Juha oman lupauksensa. Esittelyn aikana huomattiin klubin ”pohjalaisuusasteen” taas nousseen lion Petterin myötä. Lisäksi klubissa on nyt kaksi Timoa, erotukseksi voinemme kutsua uutta Timoa lempinimellään ”Herkkä”, mille saimme myös selvityksen!


Lue lisää


Kauralyhteet ovat nyt varastossa!

   Tiistaina 19.9. kokoontui jälleen 11 lions-veljeä Alaterien kaurapellon reunaan tekemään kauralyhteitä. Pilvipoutainen sää suosi tätä perinteistä aktiviteettia. Parin tunnin ahertamisen jälkeen meillä oli 112 lyhdettä valmiina. Asetimme ne vielä vanhaan kuivaamoon kuivumaan ja odottamaan pussitusta ja myyntiä. Vertailimme käsityömme tuloksia viereisellä pellolla kulkevan puimurin tehokkuuteen. Eroa oli, vaikka pastpres. Juha olikin varustautunut sähkökäyttöisellä oksasahalla!


Lue lisää


Syysretki Sipoon Myyrien kodalle ja Sipoonkorpeen 5.9.2017

   Lion Torsti ja lady Liisa olivat kutsuneet LC Sipoonjoen vierailulle. Parkkipaikalle Viirilän kentälle kokoontuikin sovittuun aikaan yli 20 klubilaista. Esittely alkoi jo kentän laidalta, jonne US Sipoon Myyrät-79 on rakentanut hienon Lasten leikkipaikan. Se avattiin juhlallisesti 6.8.2017 Sipoon liikuntapäällikkö Piritta Forselin toimesta. Kentältä lähtevät talvisin myös hiihtoladut, jotka pidetään priimakunnossa.


Lue lisää


Hyviä vihtoja varastoon!

Myöhäinen kesäntulo ja sade siirsivät perinteiset vihtatalkoot juhannuksen jälkeiselle torstaille eli 29.6.17. Yksitoista innokasta veljeä ahersi mukavassa auringonpaisteessa noin neljä tuntia ja tuloksena lähes 100 vihtaa/vastaa. Paria tulevaa ostajaa odottaa yllätys, sillä lion Torsti teki oikean ”vitsaspunos” -siteen. Keskustelut lainehtivat jälleen voimakkaina laidasta laitaan ja lion Tapanin nokipannukahvit kirvoitti kielenkannattimet. Lion Eero varmisti, ettei nälkä päässyt yllättämään! Tämä kahdelle kaudelle ulottuva aktiviteetti päättikin pres. Juhan ja aloitti pres. Tomin kauden. Kahvitauolla ja loppukeskusteluissa sivuttiin jo tulevan kautta. Ohjelmassa on heti alkuun ainakin pari matkaa, toinen Myyrakseen ja toinen Viroon! Niitä odotellessa nautitaan kesästä.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin