Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

2019-2020

VIII Auta Lasta-Auta Perhettä keräys 8.2.2020

   Lauantaina 8.2. klo 10-14 välillä järjestimme suositun lions aktiviteetin, nyt jo kahdeksannen (VIII) kerran. Keräyspaikkana oli edellisten vuosien tapaan Nikkilän S-marketti, joka oli täysin uusinut ilmeensä sitten viime kerran jälkeen – edukseen.


Lue lisää


Linnunpönttötalkoot 23.1.2020

   Torstaina aamuna klo 10 kokoontui yksitoista (11) lion veljestä Talmaan Alaterän kartanolle kasaamaan linnunpönttöaihioita. Siellä valmiina odottivat muotoon sahatut seinälaudat, ´pohjapalikat´ ja katot sekä peltilevyt ja valmiiksi pätkityt 0,5 mm muovinarut.


Lue lisää


Tammikuu: Uusi jäsen, lohkon pj:n vierailu, muistamisia ja esitelmä

   Aloitimme uuden vuosikymmenen erittäin iloisissa merkeissä, kun saimme uuden jäsenen. Myös lohkon pj Päivi Aitkoski-Catani totesi mielihyvin osallistuvansa uuden jäsenen vastaanottoseremoniaan, joita ei kovin usein omalle kohdalle satu! Kummi Tom Sundbäck kiinnitti leijonamerkin lion Riston rintapieleen ja antoi myös itse kummin lupauksen.


Lue lisää


Jälkikaikuja klubitapaamisesta eli Tuomaan päivän aaton juhlasta

 Proosallisesti taskukalenterissa klubitapaamiseksi mainittu eli oikeastaan pikkujoulu kutsuttiin koolle hieman arvoitukselliseen aikaan, Tuomaanpäivän aattona, kantapaikkaamme Hilden Helmeen klo 18.30. Lion Tapanin laatimasta ja Matti J:n stilisoimasta kutsusta selvisi vielä, että jotakin punaista pitäisi olla yllä tai vaikkapa rubiinisormus! Kohokohdiksi ennustettiin lionspresidentin puhe ja perinteinen juhlaillallinen. Tosiasiassa niitä oli vielä monta lisää!


Lue lisää


Joulunajan varainhankinta- ja palveluaktiviteetit 2019

   Varainhankinta keskittyi saunavihtojen, kauralyhteiden, mukien ja linnunpönttöjen sekä ruokintatelineiden myyntiin muutamassa myyjäistapahtumassa.
   Ensimmäisenä oli Joulunavajaiset Nikkilän sydämessä 30.11.2019, jossa myös ladyt olivat mukana.


Lue lisää


Käynti Vantaan Energian jätevoimalassa 22.10.2019

24 henkilön porukalla (14 lionia, 8 ladya ja 2 vierasta) vierailimme klubikokouksen esitelmän teemaa hiilijalanjälki jatkaen Vantaan Energian jätevoimalassa. Se on perustettu viisi vuotta sitten.

300 miljoonaa euroa maksanut laitos näytti jo parkkialueelle kolossimaiselta, mutta näin ilta-aikaan rauhalliselta, sillä iltavuorossa työskentelee automatiikan apuna vain viisi henkilöä.

Onneksi pääsimme aika pikaisesti sisätiloihin, sillä ulkona kävi aika kova tuuli.

Esittelijä kysyi aluksi, oliko joukossamme sellaisia, jotka olivat käyneet aiemmin, muutama käsi nousi.


Lue lisää


Klubin lokakuun vuosikokous, vierailu ja esitelmä

   Presidentti Tarmo Ojala toivotti erityisesti ladyt (8) ja 1. VPK Make Vesikallion oman väen (17) ohella tervetulleiksi kokoukseen.

   Ruokailun jälkeen vietiin vuosikokous rutiinilla läpi. Sehän on toinen klubin pakollisista kokouksista. Erityistä oli kuitenkin kaikille jaettuun toimintakertomukseen liitetty osio 27.4.2019 pidetystä klubimme hienosta ja arvokkaasta 50-vuotisjuhlasta. Juhlavuosi näkyi arkisesti tilinpäätöksessä 6904 euron alijäämänä. Tämä johtui tietenkin siitä, että juhlavuonna jaettiin myös aiemmin kerätyt varat avustuksina, yhteensä lähes 12 000 euroa.


Lue lisää


Klubin syysretki 28.9.2019 ”Linnankiville”.

Perinteinen syysretki suuntautui Söderkullaan Pertti Linnan keräämien kivien muodostamiin taideteoksiin, jotka sijaitsevat lähellä mastoa.

Kokoonnuimme kuntoradan p-paikalle, jossa veli Tom kertoi lyhyesti kuntoportaista, jonka jälkeen kävelimme noin kilometrin kuntorataa ylös ja kohtasimme oppaamme Pertti Linnan.


Lue lisää


Ennätysosanotto kauden avauksessa 19.9.2019

   Peräti 19 lionia ja 10 ladya osallistui kauden ensimmäiseen kokoukseen, jota johti presidentin matkaesteen vuoksi 1.varapresidentti Markku Rintala.

   Pastpres Ari Juva sai ansaitut kiitokset hyvin sujuneen juhlavuoden ja 50-vuotisjuhlien läpiviennistä.

   Jäsenmärän väheneminen on globaali ongelma, mutta me yritämme hoitaa asiaa ainakin paikallisesti ja järjestämme LC Sibbo-Sipoon esimerkin mukaisesti potentiaalisille jäsenehdokkaille tutustumisillan pikaisesti jo syksyllä.


Lue lisää


Kauralyhteitä tehtiin kahdessa osassa

   ”Klubin parhaat lyhdevoimat (kahdeksan) olivat liikkeellä tänään (22.8). Tarkistuslaskennan mukaan 80 muhkean lyhdettä valmistui kahden ja puolen tunnin aikana.” Näin ilmoitti veli Tapani tilanteen ja jatkoi: ”Klubi janoaa kuitenkin lisää. Siksi kutsutaan väki uusin talkoisiin ensi keskiviikoksi 28.8. Kokoonnutaan jälleen vihtapaikalla klo 13. Tähdätään yli sataan lyhteeseen yhteensä. Ihan uusi mahdollisuus.”


Lue lisää


Vihtojen tekoa ennen ja jälkeen juhannuksen!

   Kaikkiaan kymmenkunta innokasta lionia osallistui 19.6. vihtojen tekoon Alaterien kartanolla. Veli Markku ilmoitti mökiltään tekevänsä ”etänä” 10, mutta tekikin 20 kpl! Kahvittelun lomassa keskusteltiin innokkaasti ja saatiin noin 40 vihtaa valmiiksi.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin