Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

2020-2021

...sitä tikulla silmään VI-osa

   Nyt vuorossa on lion veli Tapani juttusarjan ..sitä tikulla silmään VI-osa. Juttu on otsikoitu "Kuuluisa klubivieras". Tosin jutussa kerrotaan vierailijan lisäksi muistakin kuuluisuuksista.


Lue lisää


...sitä tikulla silmään V-osa

...sitä tikulla silmään, veli Tapanin juttusarjan V-osassa, käsitellään klubin perustamisvaiheita teemana "Missä kadonnut asiakirja piileskelee?". Klikkaa pdf-tiedostoa ja tutustu siihen, kuinka klubin ensiaskeleet etenivät v. 1969.


Lue lisää


..sitä tikulla silmään IV-osa

   Veli Tapani juttusarjan ..sitä tikulla silmään on edennyt IV-osaan. Jutussa kerrotaan, jotain siitä miten makeita juhlia klubi järjesti silloin aikoinaan. Klikkaa pdf-tiedostoa niin saat lisätietoa siitä, miten esim. kevätjuhlat sujuivat 80-luvulla.


Lue lisää


51. viikonlopun myyntitapahtumat

   Koronan takia jouduttiin luopumaan perinteisistä joulumyyjäisistä. Tämän takia piti keksiä uusia keinoja, etteivät valmistamamme lyhteet ja vihdat jää käteemme. Sovittiin LC Sibbo-Sipoon kanssa, että saamme myydä tuotteitamme heidän kuusien myyntipaikkojen yhteydessä Nikkilässä ja Söderkullassa.


Lue lisää


..sitä tikulla silmään III-osa

   Tällä kertaa lion veli Tapani juttusarjan ..sitä tikulla silmään III-osan aiheena on joulukuun kuudes.

   Klikkaa pdf-tiedostoa.


Lue lisää


Presidentin joulutervehdys


Oheisena LC Sipoonjoen presidentin joulutervehdys pdf-tiedostona.


Lue lisää


...sitä tikulla silmään II-osa

   Lion veli Tapani jatkaa juttusarjaa: ..sitä tikulla silmään. Tällä kertaa jutussa lähestytään ajankohtaista aihetta joulukortit ja nimenomaan klubini omaa joulukorttiprojektia menneiltä ”kultaisilta” ajoilta.

   Juttusarjan tämä osa sijoittuu 70-luvun lopulle "Omat joulukortit" Avaa pdf-tiedosto.


Lue lisää


...Sitä tikulla silmään

Lion veli Tapani on aloittanut uuden juttusarjan: …sitä tikulla silmään.  Jutuissa käsitellään Lion Club Pornainen / Sipoo-Pornainen / Sipoonjoki menneitä ”kultaisia” aikoja.

Juttusarjan aloittaa toimintakaudelle 1983-84 sijoittuva ”Asiakirjasalkut” .Avaa pdf-tiedosto.


Lue lisää


Lyhteiden ja vihtojen pussitustalkoot 7.11.

   Klubiveljet (11) kokoontuivat perinteiseen tapaan Tallmon tilan ”ylisille” veljesten Pekka ja Tapani Alaterän johdolla pussittamaan lyhteitä ja vihtoja. Vihdat oli kerätty kesäkuussa, 106 kpl. Veli Markku valmisti 20 kpl mökillään. Lyhteet, 175 kpl, kerättiin elokuun lopulla.

  Klubilla on nyt hyvä määrä myyntituotteita, kun linnunpönttöjäkin on yli 700.


Lue lisää


15.10.2020 klubikokouksen teemana Sipoonjoki

   Jo ennen kokouksen alkua todettiin Sipoon Sanomissa 15.10. ollut Jouni Lampisen kirjoitus ”Aitiopaikka Sipoon historiallisiin näkymiin”. Kuva: Monika Tillander. Tämä kirjoitus liittyi vahvasti projektiimme, kun rakensimme Sibbesborgin mäelle tammilankuista ja graniitista tehdyn penkin.Linkki lehden vastaavalla sivulle:


Lue lisää


Syysretki Sibbesgårdenille 26.9.

   Klubin syysretki 26.9. suuntautui tällä kertaa Sibbesgårdenille. Siellä ladyt olivat laittaneet pöydän koreaksi Torstin 75 v. kunniaksi. Sattui myös samalle päivälle lion Karin 77 v. päivä, johon hän oli varautunut yllätyksellä.

   Sibbesgården, kotiseutumuseoalue, sijaitsee korkealla mäellä Söderkullan tieltä Gesterbyhyn johtavan tien varrella. Siellä meitä (13 lionia ja 8 ladya) vastassa oli Sibbo Hembygdsföreningin puheenjohtaja Hans Blomberg. Hän toivotti tervetulleiksi ja esitteli museoaluetta ja siellä olevia rakennuksia, joita on kymmenkunta, vanhimmat 1700 luvulta.


Lue lisää


Penkki Sibbesborgin linnanmäelle 26.9.2020

   Keväällä 2020 herätettiin uudelleen henkiin ajatus rakentaa penkki Sibbesborgin linnanmäelle.

   5.4. kävin aamulenkillä Sibbesborgilla: ”Olisi ollut mukava istahtaa penkille ja kuunnella hiljaisuutta ja katsella kohti Sipoonjokea ja Joensuun tilaa. Ei ollut penkkiä. Mitä teemme?”


Lue lisää


Lyhdetalkoot 21.8 ja 28.8, sekä klubikokous 27.8.20

Perinteiset kauralyhdetalkoot pidettiin kahtena hienona kesäpäivänä Talmassa Pekan ja Tapanin organisoimina. Päivien aikana syntyi noin 175 lyhdettä.

Talkoisiin osallistuivat Pekan ja Tapanin lisäksi Kari, Markku, Tarmo, Torsti, Teuvo, Risto, Juha, Tom ja Jari (11)


Lue lisää


Klubimme toimintaa karanteenien varjossa!

   Koronaepidemiasta huolimatta klubimme veljet ovat ahkeroineet eri tavoin.

   Aluksi veli Pekka Alaterä apunaan muutama kätevä apuri, kokosi linnunpönttöjen osat kokonaisiksi pöntöiksi muutaman viikon aikana. Tarkistuslaskenta osoitti niiden määräksi 761 kpl. Lähimmäksi arvasi veli Tapani 666 kpl ja toiseksi tuli veli Tom, joka lahjoitti saamansa pöntön Palvelutalo Lindalle. Myytävää siis riittää vähäksi aikaa.


Lue lisää


8-osainen kirjotussarja "Vähän joestamme" on valmiina

   Lion veli Tapani Alaterä on tehnyt Sipoonjoki-aiheesta ansiokkaan 8-osaisen kirjoitussarjan "Vähän joestamme", joka on nyt valmis.

  Sarjaa voidaan vielä jatkaa mutta nyt muiden lionien toimesta. Tavoitteena on, että Sipoonjokeen liittyvää aineistoa saataisiin mahdollisimman talteen. Esimerkkinä lion Markku Rintalan kirjoitus sivulla 21.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin