Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

2013-2014

Vihtojen tekoa

Perinteiseen tapaan aloitimme vihtojen teon jo ennen Juhannusta 17.6., mutta ”talvisen” sään vuoksi jouduimme siirtämään osan hommista reilulla viikolla eteenpäin. 26.6. kokoontuikin 9 veljeä taas Alaterän kartanolle, jossa veli Pekka oli tuonut jo valmiiksi koivuja vihdantekijöiden käyttöön.


Lue lisää


Toukokuun matkakokous Hommanäsin kartanossa 17.5.2014

Perinteiseen tapaan kauden viimeinen kokous pidettiin juhlavissa puitteissa Tapani Löfvingin puustellissa Hommanäsin kartanossa. ”Opasleijonamme” Tapani oli valinnut jo menomatkalle esiteltäväksi mielenkiintoisen henkilön, jota hän aluksi meiltä arvuutteli. Pian kuitenkin selvisi, että kyseessä oli Eugen Schauman, joka ampui kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikoffin vuonna 1904.


Lue lisää


Huhtikuun vaalikokous 24.4.2014

Huhtikuun kokouksessa vahvistettiin uusi klubin hallitus ja julkistettiin eri toimikuntien puheenjohtajat ja jäsenet. Hallitus on hyvä sekoitus uutta ja vanhaa! Nimet ovat tässä:


Lue lisää


Linnunpönttöjen ”loppuunmyynti”!

   Viime klubikokouksessa herätettiin ajatus linnunpönttöjen loppuerän myyntitapahtumasta. Aloimme siis takoa kun rauta oli vielä riittävän kuumaa maanantaisen Pönttöillan jälkeen. ”Tuumasta toimeen”! Saimme luvan myyntiin Söderkullan K-supermarketin edessä lauantaille 29.3. klo 10-14. Neljän veljen voimin toteutimme aktiviteetin onnistuneesti sovitussa neljässä tunnissa ja hyvän sään aikana. Lion Pekka toi pöntöt paikalle ja lähti puolelta päivin muihin hommiin. Lion Matti J. toi seitsemän pönttön lisäksi muun rekvisiitan ja lion Kari luvan kysyneenä saapui myös kymmeneksi.


Lue lisää


Klubivierailu Vantaan Simonkylään 22.3.2014

   Viiden veljen voimin pres. Arin johdolla vierailimme LC Vantaa/Simonkylän aktiviteetissa Simonkylän koululla. Heillä oli linnunpönttöjen valmistus meneillään ja koulun veistosali oli muutettu kokoonpanotilaksi, jossa parin veljen aiemmin valmistamat valmiit puuosat ruuvattiin ja naulattiin yhteen. Veimme heille malliksi yhden oman linnunpönttömme ja saimme heiltä vastaavasti kaksi! He varustivat jokaisen pöntön ”vanhentuneella” leijonamerkillä, joita he olivat saaneet liitosta korvauksetta.


Lue lisää


Telkät ja isokoskelot sekä pöntöt esitelmän aiheena

   Klubimme aiempi jäsen Kimmo af Ursin kertoi lintuharrastuksestaan klubikokouksessamme 20.3. Hänellä oli muutama tärkeä viesti meille, jotka olemme valmistaneet vuoden sisällä noin 350 linnunpönttöä! Kottaraispöntön suuaukon halkaisijan pitää olla 45 mm. Ja miksi? Vaikka lähes kaikki ohjekirjat mainitsevat aukon suuruudeksi 50 mm, on oravien vuoksi valittava tuo pienempi 45 mm, mikä estää niiden pääsyn pönttöön. Kottaraiset sitä vastoin mahtuvat hyvin tuosta pienemmästäkin reiästä.


Lue lisää


Ohjelmatuokio Elsiessa 11.3.14 Talvisodan päättymisen merkeissä.

   Lionit Harry ja Kari osallistuivat Elsien ohjelmatilaisuuteen oikeastaan paikkaajina, sillä Sibbo Krigsveteranernan edustajilla oli este ja he pyysivät meitä toimimaan sijaisina. He olivat valinneet lähestyvän Talvisodan päättymispäivän kunniaksi talvisotaa käsittelevän dvd:n Krig i Norr, jonka esityskieli oli ruotsi. Lion Harry palvelutalosäätiön hallituksen jäsenenä toivotti kaikki tervetulleiksi ja kertoi tilanteen. Ennen esityksen alkua lion Kari kertoi, että hänen isänsä oli Talvisodan alkaessa varusmiehenä Terijoen Kellomäellä sijainneessa Erillisessä Pioneerikomppaniassa, jonka tehtävänä oli hävittää rajalta alkaen kaikki sillat, miinoittaa tiet, repiä rautatie ja polttaa vihollisen puolelle jäävät rakennukset. Näin myös tehtiin ja vaikeutettiin vihollisen etenemistä.


Lue lisää


Maalisriehaa 9.3.2014

   Talviriehan nimi muuttui tänä vuonna Maalisriehaksi, josta lopullinen päätös viipyi hieman liian kauan ja näin tiedottaminen jäi vähäiseksi. Kaikki sipoolaisklubit olivat jälleen mukana edellisen vuoden ”sapluunalla”. Keksimme tavan kerätä avustusta Lastensairaalan hyväksi, laittamalla vapaaehtoisen lahjoituksen kahvitarjoilulle. Hieman yli 100 euroa kertyi. N-piirin tavoite on muuten 100 000 euroa.


Lue lisää


LC Pornainen ja LC Sipoo/Pornainen ”etelänmatkalla”!

   Klubimme on tehnyt viime vuosina useita matkoja kummiklubimme LC Pornaisen kanssa lähinnä Viroon. Nyt oli vuorossa 1.3.2014 ”etelänmatka” eli bussimatka yli 30 henkilön voimin Gumbostrandiin tutustumaan Konst&formin näyttelyyn Huuto ja Kuiskaus. Mainio matkaoppaamme lion Tapani vastasi järjestelyistä tunnettuun tyyliinsä. Hän on myös pitänyt kiitettävästi yhteyttä kummiklubiimme vierailuin ja esitelmin. Hän kertoi jo matkalla ohitettavista paikoista mielenkiintoisia tarinoita, joista mainittakoon tässä kyläyhdistys Gumbostrand-Vesterskogenin kanssa Hedåsenilla vuonna 1986, Raimo Komin ollessa presidenttinä, poltettu tervahauta oheistapahtumineen! Kapeaa tietä edeten saavuimme pian rantaan, jossa maisemat ovat huikeat ja kohta Hartwallien pihapiiriin, jossa matalahko, 1950-luvulla rakennettu tehdasrakennus on muutettu tyylikkäästi avaraksi ja uniikiksi näyttelytilaksi, joka tarjoaa virikkeitä kaikille aisteille. Alkujaan tehtaassa valmistettiin limonadipullojen keraamisten korkkien sinkkiosia.


Lue lisää


Hyväntekeväisyyskonsertilla Pauli 70/20 huikea yleisömenestys!

Perinteinen hyväntekeväisyyskonserttimme 26.1.2014 sai tänä vuonna hieman arvoituksellisen otsikon, Lipussa lukee "Pauli 70/20", joka ”suomennettuna” tarkoitti, että lion Pauli Hakkari täytti viime vuoden huhtikuussa 70 vuotta ja nyt maaliskuussa tulee täyteen 20 vuotta Lions -toimintaa. Kaikissa konserteissamme lion Pauli on huolehtinut musiikillisesta osuudesta. Klubin osuudeksi jää käytännön junailut ja kahvitus, joka taas lankeaa usein ladyjen harteille.

Sipoolaisuus on yksi osa myös ohjelman rakennetta, kuten tässäkin konsertissa.

Klubimme presidentti Ari Juva toivotti salintäyteisen yleisön tervetulleeksi ja kertoi konsertin tuoton menevän lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi Sipoossa.


Lue lisää


Piirikuvernööri Heikki Saarinen vierailulla

Tammikuun kuukausikokous sai juhlallisen leiman kun kuvernööripari Heikki ja Leena Saarinen olivat mukana nyt Kolifejksi nimetyssä kantapaikassamme.

Ruokailun jälkeen PK Heikki palasi katsauksessaan aina Hampurin kokoukseen, jossa kv pres Barry Palmerin motto ”Follow Your Dream” eli seuraa unelmaasi oli tehnyt häneen vaikutuksen. N-piiristään hän on ylpeä ja jäsentilanne on nyt +28. Uusista jäsenistä on hänen mielestään pidettävä huolta. Klubimme arvojen hän toivoi olevan myös kotisivulla näkyvissä. Lopuksi hän luovutti klubille Hampurin kokouksen viirin ja jakoi kv. presidentin Monarch Chevron jäsenyyspalkinnot seuraaville veljille:


Lue lisää


Joulunajan tapahtumat 2013

   Klubin pikkujoulua vietettiin perjantaina 20.12.13 hieman haikeissa merkeissä, sillä se oli samalla Krissen baarin viimeinen tilaisuus. Tammikuussa uudet yrittäjät jatkavat.

   Presidentti Ari Juva toivotti kaikki ladyt ja lionit tervetulleiksi ja nautimme jouluglögit.


Lue lisää


Vierailu LC Pornaisen joulukuun kokouksessa Krapihovilla 13.12.

   Seitsemän veljeksen voimin ja vahvistettuna kolmella Venlalla eli ladyllä teimme jo odotetun vierailun kummiklubimme joulukokoukseen. Ohjelmakomitea oli miettinyt jokaisen lionin osalta puheenvuoron tilaisuuteen.   
   Presidentti Tapani Lempinen toivotti kaikki tervetulleeksi tilaisuuteen ja nautimme jouluiset glögit. Kokous vietiin läpi ripeästi ja jo alussa meille selvisi kuinka samanlaisia aktiviteetteja meillä on. Kirkkokonsertti oli onnistunut ja Erätulilla oli paljon kävijöitä. Aika rientää ja tämän huomasimme, kun lion Matti Launonen selvitti klubin 5-vuotisjuhlaan liittyvän julkaisun asioita.


Lue lisää


Itsenäisyyspäivän seppeleenlasku

   Perinteiseen tapaan olimme jälleen mukana Sipoon vanhan kirkon edessä järjestetyssä kaksikielisessä sanajumalanpalveluksessa ja sitä edeltäneessä seppeleenlaskussa.    Viime vuoden vastaavassa jutussa ”Itsenäisyyspäivänä 6.12. seppeleenlasku ja itsenäisyyspäivän konsertti” on joitakin lisätietoja klubin kotisivulla . Teksti ja kuvat Kari Melleri


Lue lisää


Veteraanilounas 3.12.13

   Perinteiselle Veteraanilounaalle 3.12. klo 14. osallistuivat isäntinä Ari, Timo ja Matti. Klubi on tehnyt päätöksen jatkaa lounaan tarjoamista niin kauan kuin siihen on tarvetta. Presidentti Ari Juva kertoi öljynhuollosta viime sotien aikana ja varapresidentti Timo Loman kertoi ne myös ruotsiksi.

Teksti Kari Melleri ja kuvat Matti J Koski


Lue lisää


Auta Lasta - Auta Perhettä -keräys ja Joulukadun avaus 30.11.

   Auta Lasta - Auta Perhettä keräys onnistui hyvin. Kerättyjen tavaroiden rahallinen arvo oli 952 €. Keräys tapahtui yhdessä LC Sibbo-Sipoon kanssa. 

Kevään keräyksestä (summa n. 800 €) poiketen nyt tavaroiden mukana oli runsaasti myös leluja ja makeisia. Paljon kiitoksia keräykseen osallistuneille.


Lue lisää


V Alueen PNAT/Leijona Forum Saaren kartanolla Mäntsälässä 25.11.

   V alueen PNAT keräsi Saaren kartanon luentosaliin edustajia lähes kaikista alueen  klubeista. Alueen pj Harry Wahlström toivotti osanottajat tervetulleiksi ja kiitti lion  Risto Konosta hienosta kokouspaikasta ja sen esittelystä. Hän kertoi myös, että kokouksen pj:na toimii 3. lohkon pj Heikki Tuomala ja sihteerinä LC Sipoo/Pornainen klubin sihteeri Matti J Koski.      


Lue lisää


Lyhteiden ja vastojen pussitus 23.11.

   Lähes kymmenen lionia kokoontui lauantaisena pakkasaamuna jo klo 09 lion Pekan kartanolle pussittamaan aiemmin kesällä valmistettuja kauralyhteitä ja saunavastoja.  

   Työ sujui nopeasti, sillä vuosien saatossa työn eri osavaiheet ovat jo hioutuneet ja apuvälineet tehty valmiiksi. Nokipannukahveilla oli myös osansa ripeälle toiminnalle.


Lue lisää


Kokousvieras toimintakeskus Risteyksen toiminnanjohtaja Lassi Puonti

   Marraskuun klubikokouksessa vieraili toimintakeskus Risteyksen toiminnanjohtaja Lassi Puonti.

   Energinen ja innostunut toiminnanjohtaja Lassi Puonti kertoi Sipoon kunnan sosiaali- ja terveysosaston alaisesta kynnyksettömästä, turvallisesta ja aidon kohtaamisen paikasta. Se on ilmeisesti ainoa laatuaan koko maassa. Lainaan tähän virallisia tietoja kunnan sivulla olevan esitteen mukaan:


Lue lisää


Nenäpäivä 8.11.

   Osallistuimme kolmannen kerran keräykseen ja saavutimme nyt ennätystuloksen 1197,08 euroa.     Kerääjät lippaineen olivat Nikkilässä sekä K-supermarketin että S-marketin auloissa. Jälkimmäisessä paikassa kerääjiä oli pääosin kaksi kahden tunnin vuoroissa, kun edellisessä riitti yksi kerääjä kerrallaan.


Lue lisää


Pentti Hietasen konsertissa Korsossa 3.11.

   Osallistuimme Pentti Hietasen konserttiin Korson Lumossa 3.11.2013 Juontaja Satu Silvoa mukaillen: ”Kohta näemme mitä tulemme kuulemaan!” Ja tosiaan, täysi tuhatpäinen sali sai kuulla erittäin monipuolisen ohjelmiston balladeista rockiin ja kansanlauluista iskelmiin ja kaikkea siltä väliltä. Erityisesti jäi mieleeni alun perin ”Lill-Jörgen” Petersenin trumpettikappale ”Särkyneen toiveen katu” nyt laulettuna. Samoin Pentti Hietasen duetto ”itsensä” kanssa. Hänen äitinsä oli nimittäin nauhoittanut kasetille kappaleen ”ei vielä yhtätoistakaan”, kun Pentti oli kymmenvuotias.


Lue lisää


Antti Kaleva konsertti 27.10.

Järjestimme Antti Kaleva konsertin 27.10.2013   Perinteiseen tapaan klubimme hoiti konsertin käytännön järjestelyt ja kahvituksen Topeliussalissa. Esiintyjinä oli kolme nuorta ja taitavaa muusikkoa, jotka ovat ehtineet hankkia monipuolisesti esiintymiskokemusta. Kaikilla musiikin opiskelu tietenkin vielä jatkuu. Ohessa on konsertin juontajan ja musiikillisen vastuuhenkilön lion Pauli Hakkarin luonnehdinta esiintyjistä Sipoon Sanomien lehtijuttuna. Hän kuuluu kahteen taustajärjestöön eli Musiikkia Sipoossa ry:hyn ja leijoniin. Lisäksi taustalla on Sipoon kulttuuripalvelut. Paikalla oli myös Antti Kalevan tytär Laura Kaleva, joka kertoi isänsä ja hieman myös omasta musiikkiharrastuksestaan.


Lue lisää


Kauralyhteet vauhdilla valmiiksi 6.8.13

   Perinteinen kauralyhde-aktiviteettimme (ensimmäinen maininta vuosikertomuksessa v. 1984) toteutui tänä vuonna lämpimän kesän vuoksi kolme viikkoa aiemmin kuin viime vuonna. Yhdeksän ahkeran leijonan voimin valmistui 80 komeaa kauralyhdettä parissa tunnissa, vaikka pidimme reilut virkistystauot vilkkaine keskusteluineen!


Lue lisää


Lokakuun kuukausikokous: uusi jäsen klubiin ja vuosikokous

   Saimme jälleen aloittaa kokouksen iloisissa merkeissä, sillä otimme vastaa uuden jäsenen lionslupauksen Rintalalta ja kumminlupauksen Pertti Kilpiseltä. Tervetuloa joukkoomme !

Jäsenmäärämme on nyt 25, joista toimivia 20. Klubin keski-ikä on kunnioitettava 68,1 vuotta!

Syksyn mittaan lionit Komi (80) ja Kari Melleri (70) olivat täyttäneet pyöreitä vuosia ja muisti heitä muistolahjalla.Ruokailun jälkeen pidettiin vuosikokous, jossa päätettiin syyskauden jäsenmaksuksi 70 ja kevätkaudelle 40 euroa. Hyväksyttiin myös tilit ja toimintakertomus, joka on luettavissa kotisivullamme.


Lue lisää


Syyskauden iloinen avaus 19.9.2013

   Kaksi klubimme lionia Tapani ja Teuvo olivat kesän aikana täyttäneet 75 vuotta, lion Paulin esilaulama onnittelulaulu oli aivan ! Olimme kaikki iloisia siitä, että kummiveteraanimme Ülo Veidenberg oli päässyt Oulunkylän kuntoutusviikoillaan vieraaksemme kuukausikokoukseen. Klubiveljet olivat järjestäneet hänelle viikolla muutakin ohjelmaa ja viikon lopulla odotti vielä odotettu käynti Pirttisaaressa lion Eeron kanssa. Ülo ohjattiin nimittäin Suomeen tullessa ensiksi juuri Pirttisaareen. Lion Pauli sai kunnian ojentaa Ülolle klubin tämän kauden avustuksen.


Lue lisää


Ülo Pirttisaaressa 20.9.2013

 Syyssateisiin osui juuri sopiva tauko, jonka aikana Siiran Eero sai täytetyksi lupauksensa viedä kummiveteraanimme Ülo Veidenberg käymään Pirttisaaressa.
   Pirttisaari oli ulkosaariston sodan aikana linnoitettuna ollut saari Kalkkirannasta etelään. Edellisen kerran Ülo oli hakeutunut sinne Virosta 70 vuotta sitten tullessaan Suomeen osallistuakseen heimosoturina, Suomen-poikana, maamme puolustamiseen. Siiran Seppo kuljetti venettään ja me kyydissä olijat haastattelimme Ûloa, toki annoimme hänen myös rauhassa palata muistoihinsa. Etelässä siinsi Söderskärin majakka ja sen takana jossakin Viro. Kierrettyämme saaret kiinnityimme entiseen sotilaslaituriin ja tutustuimme saareen. Alue on ollut vuosia käyttämättömänä, mutta kolusimme parakit juoksuhaudat ja piikkilankaesteet.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin