Suomen Lions-liitto ry, piiri 107-N

LC Sipoonjoki

2015-2016

Vihtojen tekoa ja mukavia keskusteluja 21.6.2016

   Kauden 2015-16 viimeinen (!) aktiviteetti eli vihtojen teko toteutui sateesta johtuneen siirron jälkeen tiistaina 21.6. klo 10-14. Nyt sääkin suosi ja niska paloi.

   Paikkana oli perinteiseen tapaan Alaterän veljesten kotitila Talmassa. Veli Pekka oli hoitanut etukäteisjärjestelyt ja veli Tapanin erityistehtävä oli nokipannukahvien keitto. Veli Eero toi myös Piiraskartanon lihapiirakoita. Kaikki maistuivat erinomaisilta ”kahvitunnin” aikana!


Lue lisää


Kaatuneiden muistopäivän tilaisuus 15.5.2016

   Osallistuimme toisen kerran tähän Sipoon seurakuntien ja Sibbo Krigsveteraner rf:n järjestämään seppeleenlaskutilaisuuteen sankarihaudoilla.


Lue lisää


Pekka Alaterästä klubimme 13. Melvin Jones-jäsen

   Presidenttimme Pertti Kilpinen ryhtyi keväällä ripeästi toimeen, josta oli puhuttu eri yhteyksissä jo useita vuosia. Meillä on klubissamme useita veljiä, jotka täyttävät kirkkaasta ne kriteerit, mitkä Melvin Jones-jäsenyydelle on asetettu. Eräs heistä on Pekka Alaterä. Hän on mahdollistanut klubin saunavihta- ja kauralyhdetalkoot useiden kymmenien vuosien, käytännössä koko klubin olemassaolon ajan. Lisäksi hän on ollut aktiivisesti mukana aiemmin ”pulloaktiviteetissa” ja nykyään linnunpönttöjen rakentamisessa ja markkinoimisessa.


Lue lisää


Klubin kevätretki 14.5.2016

   Matkamme alkoi Sipoon vanhasta kirkosta, jossa tutustuimme sen historiaan. Mainio oppaamme veli Tapani kertoi ajasta, jolloin Sipoon rajat ulottuivat aina Keravan, Järvenpään ja Tuusulan maille. Kaukajärven eli nykyisen Tuusulan asukkaat valittivat pitkää matkaa kirkolle ja huonoa kohtelua sekä yleisesti että kirkossa. Pappikin saattoi jättää heidät ilman saarnaa. Tähän aikaan oli kirkkoherrana Lars Pampinaeus (1635-70), jonka taulun edessä veli Tom luki vanhalla ruotsilla kirjoitetun kuulutuksen ja onneksi käänsi sen myös suomeksi! Tuusulaan tulikin oma kappeli jo 1643.


Lue lisää


Siivoustalkoot Nikkilässä 3.5. ja Söderkullassa 9.5.2016

   Perinteiseen tapaan siivosimme ensin Nikkilässä Pupurondell - Martinkyläntie välisen osuuden. Mukana oli yhdeksän veljeä ja yksi lady. Aikaa meni pari tuntia. 

   Söderkullassa keräsimme roskat Eurooppa-päivän kunniaksi reitiltä Amiraalintie - Söderkullantie - Uusi Porvoontie. Viisi veljeä ja yksi lady selvisivät urakasta aurinkoisessa säässä alle kahdessa tunnissa.


Lue lisää


80. hallituksen kokous yhdeksässä vuodessa

   Kauden viimeinen hallituksen kokous presidentti Pertti Kilpisellä 2.5.2016 sujui kauden viimeisiä asioita läpikäyden.

   Hallitus on kokoontunut jo muutaman vuoden alussa veli Raimo Komin Sipoon residenssissä. Tämän vuoden tilaisuudessa tammikuussa oli muutakin juhlittavaa ohjelmassa. (Katso linkki: )


Lue lisää


Huhtikuun kuukausikokous ja vaalikokous 21.4.16

   Toinen sääntöjemme ”pakollisista” kokouksista eli huhtikuun vaalikokous pidettiin siis 21.4.16 jälleen kokoontumispaikaksemme valitussa Kolifej:ssa. Siirrymme 1.7. alkaen presidentti Juha Uljaksen ”hallintokaudelle” ja häntä seuraavat presidenttiputkessa 1. varapres. Tom Sundbäck ja 2. varapres. Ari Juva (toistamiseen!). Hallituksen kokoonpanossa näkyy muutoinkin nykypäivän trendinä se, että lion hoitaa esim. sihteerin tai rahastonhoitajan tehtävää useamman kauden peräkkäin.


Lue lisää


Klubi palkittiin la 16.4.

Lions N-piirin vuosikokous pidettiin la 16.4. Vantaalla Saga Congress Centerissä. Kokouksessa klubia edustivat tulevan toimintakauden 2016-2017 presidentti Juha Uljas ja sihteeri Matti J. Koski. Yllättäen saimme kokouksen päätteeksi vastaanottaa piirin V-alueen parhaana klubin palkinnon, Välittömästi tämän jälkeen sihteeri kävi vastaanottamassa myös piirin V-alueen parhaan presidentin (Pertti Kilpinen) palkinnon.


Lue lisää


Presidentti luovutti ensimmäinen akryylipallon

   Presidentti on ollut touhukas. Hän on käynyt myymässä Punainen Sulka akryylipalloja paperikuva kädessä, kun isoja palloja ei ole saatavilla. Muutamia varauksia paperikuvallakin on saatu. 

   Eilen presidentti sai ensimmäisen  80 mm:n akryylipallon haltuunsa ja kävi välittömästi luovuttamassa sen SilverPrintiin, ehkä  ensimmäisen Sipoossa.


Lue lisää


Klubimme hoiti SV:n PreO-kisan järjestelyt

   Lauantaina 2.4.2016 verestimme Lionsien SM-kisojen 2014 muistoja järjestämällä SV:n kansallisen PreO-kisan Söderkullassa. Tehokolmikko Tom kilpailunjohtajana, Matti J. tulospalveluvastaavana ja Kari valvojana hoitivat kilpailutekniset asiat etukäteen apunaan ratamestari Antti Rusanen Keravan Urheilijoista ja kartantekijä Lauri Kontkanen Selkien Sisusta.


Lue lisää


Punainen Sulka avaus 19.3.2016 Tampereella ja Sipoossa!

Valtakunnalliset avausjuhlallisuudet pidettiin Tampereella, jonne emme oman aktiviteettimme vuoksi lähteneet.

Klubimme Punainen Sulka-vastaavat Raimo Ahonen ja Pertti Kilpinen olivat jo hyvissä ajoin suunnitelleet isoa rysäystä heti alkuun. Jouduimme kuitenkin tyytymään vain pinssien ja tarrojen myyntiin. Söderkullassa myimme myös linnunpönttöjä ja myyntitulos oli: 20 kpl tarroja, 50 kpl pinssejä ja 81 kpl pönttöjä. Lisäksi kirjastoon toimitimme 4 kpl pönttöjä.


Lue lisää


Maaliskuun 17.3.16 kokouksessa ”väistötilassa” tuttuja vieraita

Väistötila täyttyi, kun lionien lisäksi myös ladyt olivat mukana. Asialistalla oli myös Punaisen Sulan avaus klubimme osalta. S-market Nikkilässä ja Söderkullassa oli valittu pinssien ja tarrojen ensi myynnin paikoiksi. Söderkullassa oli valikoimassa myös linnunpöntöt.


Lue lisää


Leijonat valmistivat yli 300 linnunpönttöä

Leijonat ovat ahkeroineet linnunpönttöjen parissa. Viime perjantain, viimeisenä talkoopäivänä, laskettiin pöntöjen määräksi 307 kpl. 100 kpl niistä on jo myyty.


Jäljellä olevia pönttöjä kaupataan Söderkullan S-marketin edessä lauantaina 19.3. klo 10 lähtien.


Lue lisää


Auta Lasta – Auta Perhettä keräys jo neljännen kerran

Keräsimme siis tavaralahjoituksia Nikkilän S-marketissa klo 10-14 välisenä aikana. Tarkoituksenamme oli, että asiakkaat ostaisivat jonkun ylimääräisen tuotteen ja lahjoittaisivat sen Ensi- ja Turvakotien Liiton kautta tarvitseville lapsiperheille. Sanomamme meni hyvin perille ja saimme kiitostakin hyvän idean toteuttajina.


Lue lisää


Vuosi 2016 alkoi iloisissa merkeissä

Vuoden ensimmäinen kuukausikokous 21.1.16 jää historiaan useista iloisista asioista.

Kokouksen aluksi otimme juhlavasti vastaan uuden jäsenen Torsti Jääskeläisen, joka asuu Myyraksessa ja toimii innolla Myyrien työmyyränä. Taustalta löytyvät nykyinen Sonera ja erilaiset keksinnöt. Tervetuloa joukkoomme Torsti!

Myös lion Markku Rintala antoi juhlavasti kummin lupauksensa.


Lue lisää


Roihut ja kynttilät aattona hautausmaalle

   Vanhaa perinnettä noudattaen sytytimme ensin roihut hautausmaalle johtavien kävelyteiden varsille kauniissa auringonpaisteessa klo 10. Myöhemmin iltapäivällä klo 14 sytytimme kynttilät edesmenneiden klubiveljien (11 kpl) haudoille.

   Yhdistämme ehkä jo ensi vuonna toiminnot tapahtuvaksi vaikkapa klo 12! Näin saamme paikalle edustavan joukon veljiä.

 

Teksti ja kuva Kari Melleri ja kuvat Matti J. Koski


Lue lisää


Joulukuun klubikokous pikkujouluna Kolifej:ssa 18.12.2015

   Presidentti Pertti toivotti lionit ja ladyt tervetulleiksi kohottamalla samalla glögimukin. Harvoista virallisista asioista laitan tähän vain sen iloisimman; tammikuun kokouksessa otamme vastaan uuden jäsenen. Hienoa toimintaa veli Markku!

   Nautimme pitkässä pöydässä pitkän kaavan mukaan Jouluaterian, jonka kuluessa saimme nauttia myös jouluisista ajatelmista suomeksi ja savoksi. Kiitokset Kirsi ja Juha!


Lue lisää


Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus ja seppeltenlasku 6.12.2015

Seurakuntien ehdotuksesta päivän ohjelma oli muutettu siten, että kokoonnuimme seurakuntatalon parkkipaikalle ja menimme sieltä bussilla uudelle kirkolle. Lippukulkue tuli keskikäytävää pitkin kirkkoon ja liput asetettiin telineisiin kuoressa.

Kaksikielisen jumalanpalveluksen toimittivat seurakuntapastori Tanja Louhivuori ja kirkkoherra Helene Liljeström kanttorien Tiina Paloniemi ja Mauriz Brunell avustamina.


Lue lisää


Veteraanien Joululounas 1.12.2015 Elsiessä

   Elsien juhlasali kabinetteineen oli aivan täynnä sotiemme veteraaneja ja heidän kannattajiaan Sibbo Krigsveteraner -yhdistyksen järjestämällä joululounaalla. Puheenjohtaja Lars Björkell kertoi aluksi ajankohtaisista asioista ja kysyi lopuksi Lottien astiaston mahdollista olinpaikkaa. Se oli nimittäin kätketty Lotta-Svärd-järjestön lopettamisen yhteydessä sodan jälkeen vanhan kunnantalon ullakolle, josta se löytyi 1970-luvun korjauksen yhteydessä. Heti kuului yleisön joukosta vastaus: Se lienee Sibbesgårdilla kahdessa raskaassa puulaatikossa!


Lue lisää


Joulukadun avajaiset 28.11.2015

   Tihkusateinen ja tuulinen sääkään ei pelottanut yleisöä saapumasta Isolle Kylätielle. Jo avajaiskulkueen aikana tien varteen oli kerääntynyt mukavasti väkeä. Pystytimme oman telttamme (kiitokset lainasta SV:n suunnistusjaostolle!) Kuntalaa vastapäätä.


Lue lisää


Lyhteiden ja vihtojen pussitustalkoot 

Viime lauantaina, 21.11., tapasivat leijonaveljet lyhteiden ja vihtojen pussitustalkoissa Pekan kartanolla. Tapahtuma on muodostunut jo perinteiseksi joulunalustan aktiviteetiksi. Kauralyhteet ja vihdat oli koottu jo kesällä.


Lue lisää


Symposion –näytelmä 24.10.2015 Topelius-salissa

   Klubimme kokeilu tuoda Keski-Uudenmaan teatterin näytelmä sipoolaisille ensi-iltana Topelius-saliin osoittautui vähintään lupaavaksi. Ohjelman mainosten ja lipunmyynnin sekä Ladyjen kahvion tuloilla klubille jää jaettavaa hyviin tarkoituksiin.


Lue lisää


Lokakuun kuukausikokous; uusi jäsen, vuosikokous ja vierailu

   Saimme jälleen aloittaa kokouksen iloisissa merkeissä, sillä otimme vastaa uuden jäsenen Lions-lupauksen Aarne Alatalolta ja kumminlupauksen Tarmo Ojalalta. Tervetuloa joukkoomme lion Aarne! Uusi jäsen istutettiin presidentin viereen ja kummi sytytti kynttilän hänen eteensä.

   Jäsenmäärämme on nyt 24, joista toimivia 19.


Lue lisää


Klubi järjestää Symposion näytelmän 24.10. klo 16

Kuohuva vuosi 1904. Kenraalikuvernööri Bobrikoff on vastikään murhattu. Tsaarin sortotoimet Suomessa ovat kiristyneet entisestään. Lehtiä on lakkautettu ja itsenäisyysaktivisteja karkotetaan Siperiaan. Suomenmielisten taiteilijoiden Symposion-piiri on edelleen voimissaan. Herrat kokoontuvat viettämään piirin nimikkotaulun riehakkaita 10-vuotisjuhlia Kämpin kabinettiin – Akseli Gallén oli maalannut kohutun taulunsa vuonna 1894.


Lue lisää


Lämmittävä palaute ulkoilupuvusta 7.10.2015

     Klubimme edustajat kävivät palvelutalo Elsiessä luovuttamassa "LÄMMÖLLÄ setin" eli ulkoilupuvun pyörätuolissa liikkuville. Tämä oli osaltamme testiasu josta halusimme palautetta käyttäjiltä, ja tulihan sitä välittömästi. Saadun palautteen perusteella näyttää siltä, että löysimme yhden uuden tavan jolla voimme avustaa vanhustyössä. 


Lue lisää


Tarkkuussuunnistusta vanhusten viikolla 7.10.2015

Klubimme vietti leijonien valtakunnallista ”Hyvän päivää” jo ennakkoon eli edellisenä päivänä 7.10. tarkkuussuunnistuksen merkeissä. Se oli osa vanhusten viikon ohjelmistoa Sipoossa.


Lue lisää


Klubimme retki Sipoonkorpeen 4.10.2015

Saapuessani pari minuuttia myöhässä sovitusta ajasta P-paikalle, oli se jo lähes täynnä! Kaikki eivät kuitenkaan olleet klubilaisia, mutta oli meitäkin presidentti Pertin johdolla runsaasti toistakymmentä. 700 metrin matkasta  nuotiopaikalle lähes puolet on jyrkkää ylämäkeä, mikä pani puheen lomassa puuskuttamaan. Maisema on jylhää ja maahan lahoamaan jätetyt puut tuovat erämaan tuntua.


Lue lisää


Kauralyhteitä pikavauhdilla

Toinen kerta toden sanoi eli sateen vuoksi kerran peruuntunut kauralyhteiden teko onnistui Alaterän kaurapellolla 24.9.15 klo 15-16.45 erittäin hyvin. Lion Tapani oli varannut välineet paikalle ja lion Eero osoittautui taitavaksi viikatteen käyttäjäksi. Lion Juha toi taas nykyaikaista ”moottoroitua korjauskalustoa” myös paikalle. 


Lue lisää


Kauden avauskokouksessa 17.9.2015 iloa ja surua

   Kokouksen aluksi vietimme hiljaisen hetken Melvin Jones-jäsenemme Pauli Hakkarin muistoksi. Sitä ennen presidentti Pertti Kilpinen lausui muistosanat. Paulin paikalla oli hänen nuoruudenkuvansa ja kynttilät.

Kokouksessa olivat mukana myös ladyt ja vierailijoina varapk Aarne Kivioja sekä kummiveteraanimme Ülo Veidenberg. joka oli parhaillaan Oulunkylässä parin viikon kuntoutusjaksolla. Pres. Pertti ojensi kummiveteraanillemme ”valkoisen kirjekuoren”.


Lue lisää


Elokuun 2015 tapahtumia klubissamme

1) N-piirin kauden avaus Iiris-keskus Helsinki 25.8.15

 

   Klubistamme olivat paikalla varapresidentti Juha Uljas ja tiedotussihteeri Kari Melleri, jotka ottivat vastaan ensin uudet vuosikirjat. Kahvin jälkeen kuuntelimme viralliset asiat (katso liite: ) ja viihteen moniottelija Heikki Kahilan mielenkiintoisen esityksen niistä asioista, jotka eivät mahtuneet hänen julkaistuun muistelmakirjaansa.


Lue lisää


Pauli Hakkari 17.4.1943 – 12.8.2015

Kun syyskausi alkoi Sipoon kouluissa, saimme suruviestin; rehtori, Melvin Jones-jäsen Pauli oli nukkunut pois pitkään ja vaikeasti sairastettuaan. Pauli oli syntynyt Askolassa ja tullut jo nuorena sipoolaiseen kouluvirkaan. Pauli kutsuttiin leijoniin vuonna 1994 ja hän löysi heti Tellervonsa kanssa paikan klubissamme. Heidän ja leijonien ihanteet olivat yhteneväiset. Paulin erityistä osaamisaluetta oli kaikki musiikkiin liittyvä. Monet konsertit olivat hänen käsialaansa ja hänen erityinen silmäteränsä oli nuoren sipoolaisen taitajan kulttuuripalkinnon jako kunnan itsenäisyysjuhlassa. Varat siihen kerättiin järjestämällä Antti Kaleva konsertteja yhteistyössä Musiikkia Sipoossa kanssa. Pauli toimi myös tunnollisena yhteyshenkilönä sotaveteraanimme Üloon.


Lue lisää


Vihtatalkoot 17.6.2015

Perinteiseen tapaan kokoonnuimme Juhannusviikolla Alaterän veljesten kartanolle tekemään vihtoja. Paikalla oli 13 veljeä innokkaina useimmille tuttuun hommaan. Hyvien ennakkovalmistelujen ja moottorisahamiesten Tapani ja Eero ahkeroinnin jälkeen meillä oli kasa koivuja edessämme. Muutaman tunnin työn jälkeen kasassa olikin 125 uutta vihtaa, jotka ripustettiin riihen orsille kuivumaan! Lion Tapani huolehti taas nokipannukahveista ja lion Eero toi Piiraskartanon maukkaita piiraita purtavaksi. Saimme päättää kautemme 2014-15 ja aloittaa uuden 2015-16 hyvän sään aikana ja siirryimme presidentti Pertin aikakaudelle!  


Lue lisää


Toukokuun klubikokous 16.5.2015 eli käynti Museo Militariassa

Perinteiseen tapaan kauden viimeinen klubikokous oli yhtä kuin matka Hämeenlinnaan Museo Militariaan, joka on aloittanut toimintansa 1.1.2013. Sihteeri Matin somistama kutsu on liitteenä/kuvana! Packalenin bussi poimi matkalaiset kyytiin klo 10:00 alkaen Lindan pysäkiltä. Talman koulun jälkeen, kun kaikki matkalaiset olivat kyydissä, sai puheenvuoron oppaamme lion Tapani A, joka kertoi paikallishistoriaa erityisesti päivän teemaan liittyen ja erikseen Sibeliuksesta. Keravan ja Tuusulan kierrosmatka henkii metri metriltä kiinnostavien paikkojen ja rakennuksien, niissä asuneiden henkilöiden historiaa ja myös klubilaisten yhteyksiä näihin kaikkiin.

Hakoisten linnavuoresta riitti myös juttua, jonka juuret veivät meidät kauaksi viikinkiaikaan.


Lue lisää


Suomen Lions-liitto ry www.lions.fi N-piiri N-piiri
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin